Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Nτοκουμέντο: Η συνομιλία του πιλότου του Ερντογάν με τον πύργο ελέγχου (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Δεν εγγυάται κανείς την ασφάλειά σας...», ακούγεται να λέει ο άντρας που επικοινωνεί με το αεροπλάνο του Τούρκου προέδρου

Το ηχητικό ντοκουμέντο με  την επικοινωνία που είχε ο πιλότος του προεδρικού αεροσκάφους του Ερντογάν με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης κατά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος την νύχτα της περασμένης Παρασκευής, δόθηκε την Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Στον δραματικό διάλογο ακούγεται το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου να ζητά άδεια για προσγείωση στο Ατατούρκ.

Κύπριος πρώην βουλευτής: Έπρεπε το βράδυ του πραξικοπήματος να απελευθερώσουμε τα κατεχόμενα

Οι δηλώσεις του κ. Ρότσα αποτελούν το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Ο Κύπριος πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ και υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογές Χρήστος Ρότσας, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πολίτης 107.6» υποστήριξε ότι το βράδυ του πραξικοπήματος στη Τουρκία, αν οι Κύπριοι ήταν  προετοιμασμένοι θα μπορούσαν να απελευθερώσουν τα κατεχόμενα συλλαμβάνοντας αιχμαλώτους τους 43.000 Τούρκους στρατιώτες.

Εκκενώθηκε το κοινοβούλιο της Τουρκίας! Απειλή για επίθεση

-
Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση εκκένωσης του κοινοβουλίου της Τουρκίας στην Άγκυρα
- 232 νεκροί και 1.491 τραυματίες κατά την απόπειρα του πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου
- Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 7.543 άτομα, εκ των οποίων οι 6.038 είναι στρατιωτικοί, οι 755 δικαστικοί και 650 πολίτες

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση εκκένωσης του κοινοβουλίου της Τουρκίας στην Άγκυρα. Σύμφωνα με βουλυτή του κουρδικού κόμματος "πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει απειλή για επικείμενη επίθεση... το κοινοβούλιο εκκενώνεται".

Τουρκία: 42 στρατιωτικά ελικόπτερα εξαφανίστηκαν κατά το πραξικόπημα

Σύμφωνα με το CNN Turk, η εξαφάνισή τους ίσως αποτελεί απόδειξη ότι ετοιμάζεται άλλη μια απόπειρα κατάληψης της εξουσίας στην χώρα

Τουλάχιστον 42 στρατιωτικά ελικόπτερα εξαφανίστηκαν στην Τουρκία κατά τη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, γεγονός που φαίνεται να αποτελεί έναν νέο και μεγάλο «πονοκέφαλο» για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κούρδοι και Αλεβίτες σε θέσεις μάχης στην Κωνσταντινούπολη


Οι Κούρδοι και οι Αλεβίτες της συνοικίας Γκαζί στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται ένοπλοι σε θέσεις μάχης από το απόγευμα της Κυριακής και για μια ακόμη βραδιά.
Έχουν πληροφορίες ότι οι ισλαμιστές – τζιχαντιστές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προσπαθήσουν να επιτεθούν στη γειτονιά τους για να επιβάλουν το «ισλαμικό δίκιο» τους.
Το Σάββατο το βράδυ συμμορίες ισλαμιστών – τζιχαντιστών, αποτελούμενες από Τούρκους και Σύρους, προσπάθησαν να εισέλθουν στη συνοικία Γκαζί αλλά αποκρούστηκαν από τους Κούρδους και Αλεβίτες πολιτοφύλακες. Δόθηκαν κανονικές μάχες μέσα στην Κωνσταντινούπολη.
Οι κάτοικοι της συνοικίας Γκαζί φοβούνται ότι οι ισλαμιστές θα τους επιτεθούν με την υποστήριξη της τουρκικής Αστυνομίας, η οποία ελέγχεται απόλυτα από το καθεστώς Ερντογάν.