Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ο αστεροειδής TD6 πέρασε ανάμεσα από την Γη και την Σελήνη (φωτό)

Σε απόσταση μόλις 191.000 χιλιομέτρων από τη Γη, τη μισή από εκείνη που χωρίζει τον πλανήτη μας με τον φυσικό του δορυφόρο, τη Σελήνη, πέρασε νωρίς το απόγευμα ένας αστεροειδής, ο οποίος είχε το μέγεθος λεωφορείου.
Το ουράνιο σώμα TD6 εντοπίστηκε λίγες ώρες πριν προσεγγίσει την επικίνδυνη ζώνη για τον πλανήτη, σημαίνοντας συναγερμό στις διαστημικές υπηρεσίες και τους επιστήμονες σε όλον τον κόσμο. Αμέσως υπολογίστηκε η πορεία του αστεροειδή και -ευτυχώς για όλους μας- πιστοποιήθηκε ότι δεν κατευθύνεται πάνω στον πλανήτη, αλλά θα περάσει σε εξαιρετικά κοντινή - για τα διαστημικά δεδομένα - απόσταση.

Ποιες ήταν οι Κροκοσυλλέκτριες


Η θηραϊκή φύση κατά τη χρονική στιγμή της αναγέννησής της μάλλον σχετιζόταν με θρησκευτικές γιορτές, που υμνούσαν τον ερχομό της άνοιξης. Σε βραχώδες ηφαιστειακό τοπίο δεσπόζουν ανθισμένα κόκκινα κρίνα σε συστάδες και ανάμεσά τους πετούν χελιδόνια, μεμονωμένα ή σε ζεύγη, που ερωτοτροπούν.

Η σκηνή χαρακτηρίζεται από χρωματική ποικιλία με τη χρήση μαύρου, άσπρου, κόκκινου, κίτρινου και γαλάζιου, αλλά και από έντονη κίνηση, με το λίκνισμα των κρίνων στον αέρα και το παιχνίδι των χελιδονιών. Αποδίδεται στο λεγόμενο ζωγράφο των Κροκοσυλλεκτριών, που είναι γνωστός από άλλη τοιχογραφία του οικισμού και διακρίνεται για την πρωτοτυπία και τον πλούτο των συνθέσεών του, καθώς και για τη φωτογραφική, σχεδόν, απόδοση των στιγμιαίων κινήσεων.

Οι Κροκοσυλλέκτριες, είναι ενδεικτική τοιχογραφία φυσιοκρατικού διάκοσμου, που αποκαλύφθηκε στον οικισμό του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης και κοσμούσε τον ανατολικό τοίχο του δωματίου 3Α του πρώτου ορόφου του κτιρίου Ξεστή 3.

H νικηφόρα μάχη στα Γιαννιτσά ανοίγει το δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Καθοριστικής σημασίας για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την αποτίναξη της Οθωμανικής κυριαρχίας, υπήρξε η ιστορική μάχη των Γιαννιτσών, στις 19 και 20 Οκτωβρίου 1912, η νικηφόρα έκβαση της οποίας, μετά από μία ιδιαίτερα σκληρή και δύσκολη αναμέτρηση, έδωσε τη δυνατότητα να ξεχυθούν οι Έλληνες στρατιώτες στον κάμπο, ανοίγοντας έτσι διάπλατα τον δρόμο προς τη Μακεδονική πρωτεύουσα.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ : ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΕΧΡΙΣΕ ΙΠΠΟΤΗ ΤΟΝ… ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΑΛΒΑΝΟ ΗΓΕΤΗ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ!

Τον υπερεθνικιστή ηγέτη της Αλβανίας που καταδιώκει την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, που διατηρεί αδελφικές σχέσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ταιγίπ Ερντογάν και δεν χάνει ευκαιρία να ερανίζεται δίπλα του στην Τουρκία, βράβευσε με την… υψηλοτάτη διάκριση το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ελληνικο T-33 αναχαιτίζει Τουρκικό F-16: «Θα τον γ@@@σω – Θα τον κατεβάσω στα μηδέν. Στα μηδέν!»

Το Lockheed T-33A Shooting Star, ήταν η «δασκάλα» όλων των Ελλήνων Ικάρων για 50 χρόνια! Από τις 21 Σεπτεμβρίου 1951 που προσγειώθηκε το πρώτο στη Ελευσίνα, μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2000 που «αποστρατεύτηκε» είχε συμπληρώσει 450.000 ώρες πτήσεις κι είχε εκπαιδεύσει πάνω από 1.600 Ικάρους!
Οποιοσδήποτε στο κόσμο, στο άκουσμα και μόνο αερομαχίας Τ-33A με ένα υπερσύγχρονο F-16C Fighting Falcon, το πιο διαδεδομένο αναχαιτιστικό της δύση, θα ξεσπούσε στα γέλια.
Οχι όμως όταν τα στικ βρίσκονται στα χέρια των Ελλήνων Ικαρων!

Αλβανία: Απειλεί τον Ράμα ο υπουργός που «μπλέκεται» με ναρκωτικά – «Αν με ξηλώσεις, θα μιλήσω και για σένα»

Ραγδαίες καταγράφονται οι εξελίξεις στην Αλβανία σε σχέση με την ανάμιξη πολιτικών στην διακίνηση ναρκωτικών και γενικότερα το οργανωμένο έγκλημα. Ο υπόδικος πρώην υπουργός Εσωτερικών όχι μόνο αρνήθηκε την παραίτησή του από βουλευτής, αλλά απείλησε και τον Ράμα πως αν προχωρήσει τέτοιες διαδικασίες θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις γι αυτόν!
Πάντως η εισαγγελία βαριών ποινικών αδικημάτων στα Τίρανα του Σαϊμίρ Ταχίρι, που διατηρεί την ιδιότητά του ως βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος του Ράμα.

Κούρδοι του PKK εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην… Ανατολική Θράκη!

Όπως φαίνεται αυτό που είχε απειλήσει το ΡΚΚ πριν από τρία χρόνια ότι θα επεκτείνει τις πολεμικές του επιχειρήσεις σε όλη την έκταση της Τουρκίας, γίνεται σταδιακά πραγματικότητα, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Έτσι μετά τον Πόντο, την τουρκική Μεσόγειο και τις περιοχές του τουρκικού Αιγαίου στην νοτιοδυτική Τουρκία, τώρα όπως μεταδίδουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, το κουρδικό ΡΚΚ έκανε την εμφάνιση του και στην ανατολική Θράκη.

Τα Κατεχόμενα αναγκάστηκαν να γυρίσουν και πάλι τα ρολόγια του σε ώρα… Ευρώπης – Απόφαση χαστούκι στην Τουρκία

Οι αντιδράσεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα έφεραν θετικό αποτέλεσμα και η κυβέρνηση της παράνομης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου» («ΤΔΒΚ») υποχρεώθηκε να αποσύρει την περσινή της απόφαση και να μην ακολουθήσει στο θέμα αυτό την Τουρκία.
Έτσι, στις 29 Οκτωβρίου, η «ΤΔΒΚ», μαζί με τις ευρωπαϊκές χώρες θα εφαρμόσει τη χειμερινή ώρα.Με την νέα απόφαση από τώρα και στο εξής, κατά την χειμερινή περίοδο, δεν θα υπάρχει

Παυλόπουλος: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο – Μη διανοηθεί κανείς να αμφισβητήσει τα σύνορα

«Είμαστε ο κατεξοχήν λαός της ελευθερίας και της αλήθειας. Εμείς δεν κάναμε επεκτατικούς πολέμους, εμείς υπερασπιστήκαμε τον τόπο και τον πολιτισμό μας» ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο.
«Λέμε στους γείτονες μας ότι είμαστε εδώ, είμαστε η πόρτα και το παράθυρό τους για τη Δύση και την ΕΕ» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος.
«Μη διανοηθεί κανένας να αμφισβητήσει τα σύνορα»
«Τείνουμε χείρα φιλίας και επιθυμούμε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε προς αυτή την κατεύθυνση, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα σύνορα μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία, που είναι σύνορα και εδαφική ακεραιότητα της ΕΕ. Σε αυτό είμαστε ανυποχώρητοι και αυτό ας μη διανοηθεί κανείς να το αμφισβητήσει, γιατί θα δοθεί και η ανάλογη απάντηση.

Έπιασαν στη Θεσσαλονίκη πράκτορες από τα Σκόπια!

Με πλαστά διαβατήρια επιχείρησαν να ταξιδέψουν χτες από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» δύο πρώην υπάλληλοι της υπηρεσίας αντικατασκοπείας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη.
Οι δύο συλληφθέντες ηλικίας 35 και 51 ετών σύμφωνα με την αστυνομία επιχείρησαν να ταξιδέψουν από τη Θεσσαλονίκη στη Βουδαπέστη και φέρονται να εμπλέκονται στο μεγάλο σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στη γειτονική χώρα. Η σύλληψή τους έγινε, χθες, στο αεροδρόμιο Μακεδονία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης.

Καταλονία: Αυτονομία τέλος η «απάντηση» Ραχόι στον Πουτζδεμόν

Το Σάββατο θα ενεργοποιήσει η Μαδρίτη το άρθρο 155 του Συντάγματος - Καταργεί την αυτονομία και αναλαμβάνει τον έλεγχο στην Καταλονία - Αυτή ήταν η απάντηση του Ραχόι στο τελεσίγραφο Πουτζδεμόν - Λίγο νωρίτερα ο ηγέτης της Καταλονίας είχε ζητήσει διάλογο αλλιώς θα ενεργοποιούσε την απόφαση για ανεξαρτησία
Καταλονία, ώρα μηδέν. Ο Κάρλες Πουτζδεμόν «απάντησε» με απειλή στο τελεσίγραφο της Μαδρίτης. Και ο Μαριάνο Ραχόι «σήκωσε το γάντι». Και έκανε αυτό για το οποίο είχε κι εκείνος απειλήσει: αναστέλλει την αυτονομία της Καταλονίας.