Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Ανοιξαν οι αρχαιολογοι την μυστικη σαρκοφαγο στην Αιγυπτο. Δεν βρεθηκε ο Μεγας Αλεξανδρος μεσα

Ανοιξαν οι αρχαιολογοι την μυστικη σαρκοφαγο στην Αιγυπτο. Δεν βρεθηκε ο Μεγας Αλεξανδρος μεσα.
Στην σαρκοφαγο υπηρχαν μεσα 3 μουμιες εντος νερου - υγρου ( που διατηρηθηκε ομως 2300 χρονια). Κανενας δεν ειναι πανω απο 6 ποδια (2 μετρα) .
Ακολουθουν εντυπωσιακες φωτογραφιες.

«Έφυγε» ο Πτέραρχος Νίκος Κουρής: Ήταν αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην κρίση του 87′

Έφυγε από την ζωή, ο πτέραρχος Νίκος Κουρής, εμβληματικό πρόσωπο της ΠΑ, που έζησε μεγάλα γεγονότα, μεταξύ των οποίων και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 αλλά και την κρίση του 1987.
Ο Νίκος Κουρής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930 και φοίτησε στη Σχολή Ικάρων και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1950. Ήταν απόφοιτος της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας και του Βρετανικού Κολεγίου Αμυντικών Σπουδών.
Σταδιοδρόμησε στην Πολεμική Αεροπορία ως Ιπτάμενος Αξιωματικός. Αρχικά ως χειριστής αεροσκαφών και εκπαιδευτής αέρος, στη συνέχεια ως Διοικητής Μοίρας Αναχαίτισης και Πτέρυγας Μάχης.

HELLAS SAT 4: Το Νοέμβριο η εκτόξευση του δορυφόρου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Sunnyvale της Καλιφόρνιας, ο πρώτος κύκλος των θερμικών δοκιμών κενού στον ειδικό θάλαμο TVAC (Thermal VAcum Chamber) στον δορυφόρο HELLAS SAT 4.
Κατά την τελευταία αυτή φάση των δοκιμών προσομοιώνονται οι συνθήκες διαστήματος σε ειδικό θάλαμο με κύκλους εναλλαγής θερμοκρασιών από 2000C σε -2000C σε απόλυτο κενό αέρος, έχοντας το δορυφόρο σε συνθήκες πλήρους λειτουργίας.
Ο επικεφαλής της HELLAS SAT, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin και επιθεώρησε τη διαδικασία των δοκιμών.

Βρέθηκε το αρχαιότερο φίδι του κόσμου

Επιστήμονες ανακάλυψαν μικροσκοπικά υπολείμματα ενός μωρού φιδιού 100 εκατομμυρίων ετών, καλά διατηρημένα μέσα σε ένα κομμάτι κεχριμπαριού από τη Μιανμάρ, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στο επιστημονικό έντυπο Science Advances.
Το νέο είδος που ονομάστηκε Xiaophis myanmarensis, πρέπει να υπήρχε στη μεσαία Κρητιδική περίοδο, πριν ο Τυρανόσαυρος Ρεξ υπάρξει στη Γη, καθιστώντας το λοιπόν το αρχαιότερο γνωστό απολίθωμα φιδιού και το πρώτο αυτής της περιόδου που ανακαλύφθηκε σε δασικό περιβάλλον.
Από το απολίθωμα, που έχει μήκος μόλις 5 εκατοστά, λείπει το κρανίο του, οπότε η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε μικροσκόπια και ακτινογραφίες για να αναλύσει το μέγεθος, το σχήμα και τη διάταξη των οστών του.

Αναβαθμίζεται το Ελληνικό Σύστημα Δορυφορικού Εντοπισμού για αποστολές έρευνας και διάσωσης

Σε διαδικασία αναβάθμισης μπαίνει το Ελληνικό Σύστημα Δορυφορικού Εντοπισμού για αποστολές έρευνας και διάσωσης, μετά τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να συμμετέχει ενεργά στο νέο σύστημα λήψης και διανομής συναγερμών κινδύνου, που βασίζεται σε δορυφόρους μέσης τροχιάς (Medium Earth Orbit Satellites for Search and Rescue/MEOSAR).
Το έργο αφορά στον εκσυγχρονισμό-αναβάθμιση του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Αποστολών (ΕΚΕΑ), το οποίο αποτελεί το εθνικό κέντρο λήψης και διανομής δορυφορικών σημάτων κινδύνου του συστήματος COSPAS-SARSAT.

Αφανισμός των Τούρκων στο Βελιγράδι – Ένας μεγάλος στρατηλάτης σε δράση

Το 1715 ο τουρκικός κίνδυνος για την Αυτοκρατορία των Αψβούργων και κατά συνέπεια για όλη την Ευρώπη άρχισε και πάλι να γίνεται αισθητός. Οι τουρκικές φιλοδοξίες είχαν αναβιώσει από το 1711, όταν ο Μεχμέτ πασάς με 260.000 άνδρες νίκησε τους 40.000 άνδρες του τσάρου Μεγάλου Πέτρου στη μάχη του Προύθου.
Ακολουθώντας πάντα την ίδια επεκτατική πολιτική οι Τούρκοι, παραβιάζοντας τη συνθήκη του Κάρλοβιτς, επιτέθηκαν κατά των ενετικών κτήσεων στην Ελλάδα, το 1714. Η ενετική άμυνα κατέρρευσε ταχύτατα και σε λίγο όλη η Πελοπόννησος επανήλθε στην κατοχή των Οθωμανών.
Ήταν φανερό ότι ο επόμενος στόχος τους ήταν τα αυτοκρατορικά εδάφη στα βορειοδυτικά