Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα υποβρύχια εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου




Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε μία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος φαίνεται να εκτοξεύτηκε από υποβρύχιο. Η εκτόξευση του πυραύλου αυτού, με χαρακτηριστικά υποθάλασσιας εκτόξευσης (SLBM) ενισχύει τους φόβους της Νότιας Κορέας για το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέας πυρηνικής δοκιμής ή πυραυλικής εκτόξευσης, καθώς αναμένεται κεντρική συνεδρίαση του κομμουνιστικού κόμματος της Βόρειας Κορέας.
Η εκτόξευση, έγινε νωρίς σήμερα το πρωί, με τροχιά βολής στ' ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με ανακοίνωση της στρατιωτικής διοίκησης στη Σεούλ.
Ωστόσο, δεν έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες, αναφορικά με τον τύπο του πυραύλου, αλλά και το στόχο του.
ΠΗΓΗ: http://www.pronews.gr

Η Ελληνίδα που εντόπισε τις αιτίες του Πάρκινσον

 

 

Η 33χρονη Δωροθέα Πινότση από την Καισαριανή, επικεφαλής ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, άνοιξε τον δρόμο για την πρόληψη

Μία (ακόμη) ελληνική υπογραφή προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των επιστημόνων που με επιμονή και υπομονή φωτίζουν τα σκοτεινά πεδία των νευροεκφυλιστικών παθήσεων. 

Ανήκει στην 33χρονη Δωροθέα Πινότση, την επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύτηκε από το Τμήμα Χημικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ και η οποία κατέγραψε πώς εκδηλώνεται η νόσος Πάρκινσον  – πρόκειται για μια σοβαρή νευροεκφυλιστική ασθένεια που «κλέβει» ποιότητα αλλά και χρόνια ζωής από τουλάχιστον 8 εκατ. εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο προκαλώντας τρέμουλο (συνήθως στα χέρια), ακαμψία, δυσκολία βάδισης και, σε κατοπινό στάδιο, άνοια.
 

Νεπάλ: Μυστική βάση στα Ιμαλάια


Aυτή η σκοτεινή περιοχή στο χάρτη της Google είναι απο τα βουνά των Ιμαλαΐων, κατά μήκος της υψηλότερης κορυφογραμμής.
1) Θα μπορούσε να είναι μια ανοιχτή περιοχή ορατή μόνο με υψηλής ευκρίνειας ψηφιακό εξοπλισμό.
2) Θα μπορούσε να είναι μια είσοδος ή έξοδος για τα UFO.
Ένας ολογραφικός τοίχος έχει δημιουργηθεί για να καλύψει τα ίχνη του. Βρίσκεται στον τοίχο ενός γκρεμού, έτσι ώστε να μη βρίσκεται στην κατεύθυνση κανενός ορειβάτη.

"Στην Κρήτη τα αρχαιότερα δένδρα στον κόσμο!- Ελιές ηλικίας χιλιάδων ετών που ακόμα βγάζουν καρπούς!" (φωτο)




Η πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της Κρήτης έχει ένα στοιχείο που τώρα γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί και να γίνει γνωστό στον κόσμο: τα ελαιόδενδρα με ηλικία χιλιάδων χρόνων! Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια από το Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, το ΤΕΙ, πολιτιστικούς φορείς, με τη στήριξη δήμων και περιφέρειας, αρχίζει να αποδίδει τώρα. Ήδη στην Κρήτη έχει αναγνωριστεί η ύπαρξη του αρχαιότερου δένδρου στον κόσμο, της περίφημης ελιάς των Βουβών, στα Χανιά, που ακόμα είναι καρποφόρα, αν και ηλικία της είναι πάνω από τα 3.000 χρόνια!

Η προσπάθεια καταγραφής των αρχαίων, μνημειακών ελαιόδενδρων της Κρήτης συνεχίζεται, πριν κάποια από αυτά - όπως έχει ήδη δυστυχώς συμβεί...- καταλήξουν καυσόξυλα...
Από τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι φορείς και φιλοξενούνται στη σελίδα του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, παρουσιάζουμε μερικά από τα αρχαία ελαιόδενδρα της Κρήτης.

Ζητούν από τους φαντάρους να επιστρέψουν το δώρο Πάσχα ύψους... 4,20 ευρώ – ΦΩΤΟ


Κόβουν το δώρο Πάσχα στους στρατεύσιμους. Όσοι μάλιστα από αυτούς είχαν εισπράξει το… «ιλιγγιώδες» ποσό των 4,20 ευρώ καλούνται να το επιστρέψουν άμεσα στην υπηρεσία, όπως αναφέρει έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που έφθασε στα Γενικά Επιτελεία.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Γενικό Λογιστήριο, οι στρατεύσιμοι πρέπει να θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι. Συνεπώς, επειδή τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα έχουν κοπεί για αυτούς, πρέπει να κοπούν και για τους φαντάρους.
Πηγή: militaire.gr