Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Φεγγαρόπετρα ή Σεληνόλιθος



Ανήκει στα Φωσφορικά ορυκτά. Έχει σκληρότητα 5-6 και Μονοκλινή κρυσταλλικό σχηματισμό.

ΧΡΩΜΑ: Λευκό με γαλάζια ανταύγεια.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ:
• Πήρε το όνομα της από το χρώμα και τη λάμψη της που μοιάζουν με του φεγγαριού.
• Ήταν γνωστή στους αρχαίους λαούς της ανατολής και της Αιγύπτου.
• Οι Ρωμαίοι πίστευαν πως έκρυβε μέσα της τη δύναμη της Ντιάνα (Άρτεμης) της θεάς της Σελήνης που χάριζε υγεία, σοφία και νίκες σε όποιον τις φορούσε.
• Οι γυναίκες των Αράβων τη ράβουν ακόμα πάνω στα ρούχα τους για να αποκτήσουν γρήγορα παιδιά.

Αυτά είναι τα 6 δηλητηριώδη ψάρια στην Κύπρο


Συνήθως όταν στην Κύπρο αναφερόμαστε σε δηλητηριώδη ζώα, το μυαλό όλων πάει στα  φίδια και τις φίνες. Η είδηση της δηλητηρίασης μητέρας και γιου από την Ρωσία που είχαν καναλώσει  λαγοκέφαλους ήρθε να θυμίσει σε όλους ότι και οι θάλασσες κρύβουν κινδύνους. 
Με αφορμή το περιστατικό, ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online παρουσιάζει τα 7 δηλητηριώδη ψάρια της Κύπρου αλλά και τα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε σαν μια πρώτη βοήθεια μέχρι να καταφύγουμε στον γιατρό σε περίπτωση που «συναντηθούμε στη θάλασσα ή καταναλώσουμε ένα από αυτά.
 

Δείτε ποιοι Έλληνες θα συμμετέχουν φέτος στην Bilderberg...


Αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των συμμετεχόντων στη φετινή συνεδρίαση της λέσχης Bilderberg, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στην Αυστρία. Οι σύνεδροι αναμένεται να συζητήσουν και ελληνικά ζητήματα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, η συνεδρίαση αναμένεται να λάβει χώρα από τις 11 μέχρι και τις 14 Ιουνίου στο Τελφς. Συνολικά θα συμμετάσχουν 140 άτομα από 22 χώρες. Οι Έλληνες που θα παρευρεθούν είναι ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος του Τιτάνα), ο Παναγιώτης Πικραμμένος (πρώην πρωθυπουργός της χώρας) και τον Λουκά Τσούκαλη (πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ).

Φυτά που προσελκύουν θετική ενέργεια


Τα φυτά συμπεριλαμβάνονται στη διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων από πολύ παλιά. Πέρα από την φρέσκια και φυσική πινελιά που δίνουν σε αυτούς τους χώρους, θεωρούνται επίσης εξαιρετικοί παράγοντες βελτίωσης της ροής θετικής ενέργειας και αποφυγής της αρνητικής.
Μερικοί ειδικοί αναφέρουν ότι ορισμένα φυτά μπορούν να προωθήσουν την θετική ενέργεια και να μας δώσουν μια αίσθηση ευεξίας σε καθημερινή βάση περισσότερο από άλλα. Δείτε τα 10 καλύτερα φυτά για να προσελκύσετε θετική ενέργεια…
Αλόη βέρα
Αυτό το φυτό χρησιμοποιείται ενάντια στην κακή τύχη και τη ζήλια, και λέγεται ότι είναι ένα από τα πιο δυνατά για τη μάχη εναντίον της κακής αύρας. Είναι γνωστό για την προσέλκυση ευημερίας και θετικής ενέργειας σε όποιον χώρο βρίσκεται στο σπίτι. Πολλοί πιστεύουν πως αν το φυτό μεγαλώσει προσελκύει καλή τύχη, ενώ αν μαραθεί έχει απορροφήσει την αρνητική ενέργεια προστατεύοντάς μας.

Προσοχή: Αυτά είναι τα ροφήματα και ποτά που ανεβάζουν το ουρικό οξύ



Το αυξημένο ουρικό οξύ (υπερουριχαιμία) μπορεί να οδηγήσει σε ουρική αρθρίτιδα (φλεγμονή των αρθρώσεων) και παθήσεις των νεφρών, όπως πέτρες στα νεφρά και νεφρική ανεπάρκεια.

Η ουρική αρθρίτιδα οφείλεται σε μια ανοσολογική αντίδραση στην συσσώρευση κρυστάλλωναπό ουρικό οξύ στις αρθρώσεις. Η ουρική αρθρίτιδα χαρακτηρίζεται από οξύ πόνο στην άρθρωση που επιδεινώνεται ακόμα και στην ελάχιστη πίεση, από φλεγμονή της άρθρωσης, από πυρετό και από ξεφλούδισμα του δέρματος γύρω από την άρθρωση. Όταν τα επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα υπερβαίνουν 10 mg/dL, τότε αυξάνεται κατακόρυφα ο κίνδυνος ανάπτυξης ουρικής αρθρίτιδας.
Εάν είχατε ποτέ ένα επεισόδιο ουρικής αρθρίτιδας, ξέρετε ότι είναι ένας πολύ επώδυνος τύπος αρθρίτιδας. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι ο κίνδυνος ουρικής αρθρίτιδας ανεβαίνει, όταν η διατροφή σας είναι πλούσια σε πουρίνες.

Ανακάλυψη-«μυστήριο» με τη νεκρόπολη στο Φαληρικό Δέλτα

 

Ογδόντα νεκροί, σε παράταξη, με σιδηρά δεσμά στα χέρια παραπέμπουν στις εξεγέρσεις της Αρχαίας Αθήνας επί Κύλωνα και Μεγακλή

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τα ευρήματα στο Φαληρικό Δέλτα. Η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει στο φως ένα πολυάνδριο. Οι 80 νεκροί είναι τοποθετημένοι σε παράταξη και φέρουν σιδηρά δεσμά στα χέρια.

Στην πλειοψηφία τους δεμένοι πισθάγκωνα με αλυσίδες, τους οποίους οι αιρχαιολόγοι συχνά τους αναφέρουν ως «οι αιχμάλωτοι του Φαλήρου». Επίσης. εκτός από το γεγονός ότι οι σκελετοί ήταν αλυσοδεμένοι, οι νεκροί είχαν πεταχτεί μέσα στους λάκκους, γεγονός εξαιρετικά παράδοξο για τα ήθη των αρχαίων.

14 άγνωστες θεραπευτικές ιδιότητες του ροδιού


Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φρούτα, το ρόδι αν και έχει απίθανη γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά, αγνοείται επιμελώς από τους περισσότερους, που είτε δυσκολεύονται να το καθαρίσουν είτε δεν ξέρουν πώς να το απολαύσουν. Επειδή όμως προσφέρει πολλά θετικά στοιχεία στην καλή υγεία του οργανισμού και θεωρειται ένα από τα πλέον ενεργειακά φρούτα, δείτε τους λόγους που πρέπει τάχιστα να ξεκινήσετε να καταναλώνετε ρόδια, όπως αναφέρονται στην “Huffington Post”- αν δεν το κάνετε ήδη!
1. Επιβραδύνει τη γήρανση
Περιέχει μεγάλο ποσοστό αντιοξειδωτικών που απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες από το δέρμα.2. 2.Προστατεύει τα νεφρά
Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε έδειξε ότι ένα εκχύλισμα ροδιού προστατεύει τα νεφρά από τις επιβλαβείς τοξίνες .
3. Αναζωογονεί το ήπαρ
Επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο χυμός του ροδιού όχι μόνο προστατεύει το συκώτι αλλά βοηθά στην αναγέννησή του.

Γιατί οι Υπερβόρειοι έστειλαν τον Άβαρι στην Ελλάδα;


Στο ημικύκλιο από τον ποταμό Δον μέχρι τις εκβολές του Δούναβη δεκάδες φυλές Σκυθών είχαν αναπτύξει σχέσεις με τους Έλληνες από τα πολύ πρώιμα χρόνια, ήδη πριν από τους αποικισμούς. Από τη Μυκηναϊκή Εποχή και την πρώιμη εποχή του σιδήρου μέχρι τους πρωτογεωμετρικούς χρόνους, δηλαδή από το 1400 μέχρι το 700 π.Χ. συμπεραίνουμε ότι οι επισκέψεις των Ελλήνων πρέπει να ήταν συχνές σ’ αυτούς τους τόπους, παρόλον ότι οι περισσότερες πηγές μας προέρχονται από τη μυθολογία.
Όμως, παρόλη τη γοητεία, που άσκησε στους Σκύθες ο ελληνικός πολιτισμός και παρά την αθρόα εισαγωγή αναρίθμητων προϊόντων ελληνικής κεραμοπλαστικής και μεταλλοτεχνίας, παρά τις πυκνές εμπορικές σχέσεις και τις συνεχείς επαφές με τους Έλληνες των αποικιακών κέντρων στο βορρά της Μαύρης Θάλασσας, και ακόμα παρά τη δημιουργία ελληνοσκυθικού πληθυσμού, που μιλούσε μια μικτή ελληνοσκυθική γλώσσα ήδη πριν από το 450 π.Χ. (όταν επισκέφθηκε ο Ηρόδοτος τη Σκυθία), ο πολιτισμός των Σκυθών δεν πέρασε στο στάδιο της καταγραφής της γλώσσας.

Κάνει θαύματα-Η άγνωστη υπερτροφή με τις θεραπευτικές ιδιότητες





Άγνωστες στους Έλληνες οι θεραπευτικές αλλά και θαυματουργές ιδιότητες του Λωτού.
Δείτε γιατί θα πρέπει να τον περιλάβετε στο καθημερινό μενού σας.
Το χρυσοκόκκινο χρώμα του οφείλεται σταφλαβονοειδή, που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Η γεύση του είναι ιδιαίτερα γλυκιά όταν ωριμάσει και τα συστατικά που μπορεί να δώσει στον οργανισμό είναι μοναδικά.

Τι κρύβεται πίσω από τους αραβικούς αριθμούς;


Οι 10 «αραβικοί» αριθμοί που χρησιμοποιούμε σήμερα. Στο κέντρο η παλαιότερη γραφή τους και δεξιά τα γράμματα του ελληνικού αλφάβητου σε διάφορες εκδοχές τους. Είναι φανερό ότι η εξέλιξη των ελληνικών γραμμάτων οδήγησε σταδιακά στους σημερινούς «αραβικούς» αριθμούς…
Έτσι, το 1 προέρχεται από το Α (ως «κατάλοιπο» της πρωταρχικής γραφής αυτού του γράμματος), το Β είναι φανερά το ίδιο το 2 (αποτελούμενο κι αυτό από δύο επάλληλες καμπύλες), το Γ είναι το 3 (αρκεί κανείς να το δει ως μετεξέλιξη του μικρού «γ»), το Δ είναι το ίδιο το 4, το 5 συνιστά μετεξέλιξη του Ε, το 6 είναι σχεδόν 100% ίδιο με το χαμένο γράμμα «στίγμα» (ς) κτλ.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ενεργοποίηση Αεράμυνας και Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης


Την ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης στο βόρειο τομέα και της Αεράμυνας στις περιοχές Χίου και Οινουσσών, διέταξε σήμερα το πρωί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
Η δύναμη "Δ" στον βόρειο τομέα θα ασκείται, δηλώνοντας παρουσία στην περιοχή και κάνοντας τους κατοίκους να νιώθουν ασφαλείς.