Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Μυθικό τέρας ξεβράστηκε στη Φλόριντα

Μυθικό τέρας ξεβράστηκε στη Φλόριντα
Καθώς έκανε βόλτα σε μια παραλία της Φλόριντα, ανακάλυψε ένα άγνωστο θαλάσσιο πλάσμα, που είχε ξεβραστεί στην ακτή.
«Κύλησε μπροστά στα πόδια μας στην παραλία», δήλωσε η Κάρολιν Χόφμαν. «Δεν έχω δει ποτέ μου κάτι παρόμοιο», προσέθεσε.
Το σπάνιο θαλάσσιο πλάσμα φέρεται να ανήκει στο γένος regalecus και να ζει στα βάθη των ωκεανών. Σύμφωνα με ιστορικούς πρόκειται για ένα απόγονο των μυθικών τεράτων της θάλασσας, που τρομοκρατούσαν για αιώνες τους ναυτικούς.
 ΠΗΓΗ : www.newsbomb.gr

Κεραυνοβολημένος ακόμα και μετά θάνατον


Thunder
Το 1918, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ένας βρετανός αξιωματικός χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να χάσει μέρος της ικανότητας κίνησης του κάτω μέρος του σώματός του. Το 1924, καθώς ψάρευε σε ένα ποτάμι, ένας κεραυνός χτύπησε το δέντρο κάτω από το οποίο στεκόταν, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει και να παραλύσει τη δεξιά μεριά του σώματός του. 

Θρησκευτικός «φανατισμός» το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου;



Δεν είναι λίγες οι φορές που οι συγγραφείς των σχολικών βιβλίων έχουν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, λόγω των ιστορικών ανακριβειών ή ακόμα και των αναληθειών που περιλαμβάνουν τα εν λόγω εγχειρίδια.Ωστόσο, το ατόπημα των συντακτών του βιβλίου Γεωγραφίας της Στ' Δημοτικού, που αντικρίζουν οι μαθητές επισκεπτόμενοι την 70η σελίδα, είναι άνευ προηγουμένου.

Συγκεκριμένα, παράθεμα που σχετίζεται με το θρησκευτικό φανατισμό και τα δεινά που έχει προκαλέσει στην ανθρωπότητα συνοδεύεται από φωτογραφία της μονής Αρκαδίου υπονοώντας -προφανώς- ότι το ολοκαύτωμα του 1866 δεν αποτελεί μία υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας ενός σκληρά δοκιμαζόμενου λαού, αλλά μια πράξη τυφλού θρησκευτικού μίσους.

ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Προτείνω στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και σε κάθε Έλληνα όταν κάποιος σαν τον κ. Ερντογαν αρχίζει να τον ζαλίζει για την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων και της φλόγας μας να του κάνει το παραπάνω βιβλίο δώρο. Είναι και στα αγγλικά , είναι και εικονογραφημένο οπότε όσο τούβλο να είναι ο άλλος τουλάχιστον τις εικόνες θα τις καταλάβει...