Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Το μεγαλύτερο αρχαίο Ελληνικό ψηφιδωτό που ανακαλύφθηκε ποτέ

Το μεγαλύτερο και το λιγότερο φθαρμένο αρχαίο Ελληνικό ψηφιδωτό αποκαλύφθηκε από ομάδα αρχαιολόγων στο Μοναστεράτσε της Καλαβρίας.
Οι ανασκαφές που άρχισαν το 1998, γίνονται στη θέση της αρχαίας Καυλωνίας, αποικίας που ίδρυσαν οι Αχαιοί το 700 π.Χ. με αρχηγό τους τον Τύφωνα από το Αίγιο.
Πριν από ένα χρόνο είχε αποκαλυφθεί στο δάπεδο των λουτρών της επονομαζόμενης οικίας Μάτα ένα ψηφιδωτό που αναπαριστά ένα δράκο, ένα ρόδακα και έξι τετράγωνα με άνθινο διάκοσμο.
Εδώ και λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού του δαπέδου και στα ψηφιδωτά που αναφέραμε ήδη προστέθηκαν ακόμα τρία που αναπαριστούν ένα μικρό δελφίνι, ακόμα ένα δράκο κι ένα μεγάλο δελφίνι που βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με το δράκο που είχε αποκαλυφθεί πέρσι.

Ανθελληνική προβοκάτσια στην Αυστραλία! Δείτε τι κρέμασαν σε γέφυρα! (εικόνα)

Μια καυστική και άκρως ανθελληνική έκπληξη περίμενε τους οδηγούς στην εθνική οδό Geelong στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, καθώς επάνω σε μια αερογέφυρα κάποιοι είχαν κρεμάσει μια τουρκική σημαία με το σλόγκαν ότι οι Έλληνες είναι… Τούρκοι, με την έννοια ότι είναι υποτελείς των Τούρκων, γεγονός που έχει θορυβήσει την ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης.

Ενισχύεται επειγόντως η Εθνική Φρουρά: Τέλος το G3 – Οι κομάντος παρέλαβαν «Tavor X95»

Οι Κύπριοι κομάντος παρέλαβαν τα πρώτα αυτόματα τυφέκια «Tavor X95» , με τα οποία ανανεώνεται ο φορητός οπλισμός των μελών των ειδικών δυνάμεων της μεγαλονήσου.
Δέκα περίπου χρόνια τα εξοπλιστικά προγράμματα της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέμεναν παγωμένα, τόσο λόγω των εξελίξεων στο Κυπριακό όσο και λόγω της οικονομικής κρίσης.
Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, η πρώτη φάση της οποίας ολοκληρώνεται το 2020, έχει αρχίσει η υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και αλλαγών στη δομή της ΕΦ, με την πρόσληψη των ΣΥΟΠ και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες.

Μια σημαντική αλλαγή είναι η σταδιακή αντικατάσταση του φορητού οπλισμού με την απόσυρση των G3 (7,62 mm) και την αγορά βρετανικών όπλων της εταιρείας Accuracy και ισραηλινής κατασκευής Tavor Χ95.

ΚΥΣΕΑ: «Ψηφιοποιούνται» οι επιλαρχίες LEO2HEL/A4 του ΕΣ - Τι αποφασίστηκε για τα βλήματα των Tor-M1 και τις τορπίλες

Την πλήρη ψηφιοποίηση των αρμάτων Leopard 2 A4, την εκκίνηση μελέτης σκοπιμότητας προμήθειας νέων τορπιλών  για ΠΝ, την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών επέκτασης του ορίου ζωής για τις νυν τορπίλες και την επέκταση του ορίου  ζωής των βλημάτων του αντιαεροπορικού συστήματος (SHORADS) Tor-M1 αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες του pronews.gr.
Σε ότι αφορά το πρώτο πρόγραμμα αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των αρμάτων μάχης Leopard-2HEL και 2A4 θα έχουν ένα κοινό σύστημα τακτικών δεδομένων μάχης και θα μπορούν να επικοινωνούν τόσο μεταξύ τους όσο και με τις διοικήσεις τους  προκειμένου να υπάρχει  μια ολοκληρωμένη εικόνα του πεδίου μάχης.
Η αρχή είχε γίνει με τα άρματα μάχης Leopard 2HEL και τα οχήματα υποστήριξής τους που εφοδιάστηκαν με τερματικά του ΣΔΕ "Ηνίοχος".

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ Θεμιστοκλής Γερμένης και η Γαλλική Δημοκρατία της Κορυτσάς

Ο Θεμιστοκλής Γερμένης γεννήθηκε στην Κορυτσά το 1871. Το επώνυμό του δήλωνε την καταγωγή του, από το χωριό Γερμένη, ψηλά σε αυχένα της οροσειράς της Πίνδου. Στο γεωγραφικό όριο ανάμεσα στην Ήπειρο και την Μακεδονία, κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λιασκοβίκι με την Μπορόβα.
Ο παππούς του Θεμιστοκλή, Δημήτριος είχε αφήσει το χωριό και είχε εγκατασταθεί στην Κορυτσά το 1860. Ο πατέρας του Αθανάσιος είχε ξενιτευτεί σε αναζήτηση καλλίτερης τύχης, αφήνοντας την γυναίκα του Κατερίνα μόνη στην Κορυτσά να προσπαθεί να μεγαλώσει πέντε παιδιά. Τον Θεμιστοκλή, τον Σπύρο, τον Τηλέμαχο, την Αλεξάνδρα και την Ευτέρπη. Ήταν μία καθαρά ελληνική οικογένεια όπου όλοι μιλούσαν τα ελληνικά το ίδιο καλά με τα βλάχικα.
Ο νεαρός Θεμιστοκλής όταν τελείωσε το σχολείο αποφάσισε στα 21 του να αναζητήσει

Βόμβα από Τσελέντη: Υπάρχει μια περιοχή της Ελλάδας, δεν θέλω να κινδυνολογήσω, την οποία έχουμε υπό στενή παρακολούθηση με τον καθηγητή Βαρώτσο

O διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μίλησε για μία περιοχή που παρακολουθεί στενά για ενδεχόμενο σεισμό αυτή την περίοδο και τον έχει προβληματίσει έντονα.
«Υπάρχει μια περιοχή, δεν θέλω να κινδυνολογήσω, την οποία έχουμε υπό στενή παρακολούθηση με τον καθηγητή Βαρώτσο.