Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Είναι η μαστίχα το φυσικό γιατρικό για τη νόσο του Κρον;




Σε μελέτη που εκπονήθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και δημοσιεύθηκε το 2007 στην επιθεώρηση «World Journal of Gastroenterology» δόθηκαν σε δέκα ασθενείς με ήπια έως μέτρια ενεργή νόσο του Κρον έξι κάψουλες μαστίχας Χίου (0,37 γρ. ανά κάψουλα) ημερησίως επί τέσσερις εβδομάδες.
Τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική βελτίωση της κατάστασης των ασθενών, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες.

Είναι το κατσαρό λάχανο επικίνδυνο για την υγεία;



Το κατσαρό λάχανο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πράσινα λαχανικά.
Ένα άρθρο όμως που έγινε viral στα social media, ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα, υποστηρίζοντας ότι το κατσαρό λάχανο μπορεί και να μας δηλητηριάσει.
Σύμφωνα με το άρθρο του περιοδικού Mother Jones, "Sorry, Foodies: We're About to Ruin Kale", η κατανάλωση του κατσαρού λάχανου οδηγεί σε πολύ υψηλά επίπεδα θαλλίου στον οργανισμό, ένα τοξικό μέταλλο στο αίμα που οδηγεί σε χρόνια κόπωση, δερματικά προβλήματα, αρρυθμία, ευαισθησία στη γλουτένη και νόσο του Lyme (ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Borrelia burgdorferi).
Τι ισχύει όμως τελικά;

Πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών: Τι μπορεί να δείχνει



Tο πρήξιμο στα δάχτυλα είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα που οφείλεται συνήθως σε αθώες αιτίες. Όταν όμως συνδυάζεται με τον πόνο ή άλλες ενοχλήσεις, μπορεί να αποτελεί ένδειξη για πρόβλημα υγείας που δεν έχετε αντιληφθεί.
Δείτε έξι συνήθεις λόγους που εκδηλώνεται το πρήξιμο στα δάχτυλα και πότε είναι ανησυχητικό.
1. Υψηλές θερμοκρασίες
Η ζέστη κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται κι έτσι είναι πιθανό να διαρρεύσει υγρό στους περιβάλλοντες ιστούς, προκαλώντας πρήξιμο. Το πρήξιμο στην περίπτωση αυτή δεν είναι ανησυχητικό και υποχωρεί όσο κινούνται τα δάχτυλα

Και όμως το πράσινο τσάι έχει και παρενέργειες – Δείτε ποιες είναι


Οι ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού είναι γνωστές και επιστημονικά τεκμηριωμένες.
Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Παράλληλα, μπορεί να έχει θετική συμβολή στην απώλεια βάρους.
Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα όμως, η κατανάλωση πράσινου τσαγιού πρέπει να γίνεται με μέτρο, σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό σας.
Αναιμία
Οι κατεχίνες, που υπάρχουν στο πράσινο τσάι, μειώνουν την απορρόφηση του σιδήρου από τα τρόφιμα και αυτό μπορεί τελικά να οδηγήσει σε αναιμία. Αποφύγετε να πίνετε πράσινο τσάι μαζί με το φαγητό, καθώς το σώμα μπορεί να μην χρησιμοποιεί όλα τα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές. Αν παρόλα αυτά θέλετε να πίνετε πράσινο τσάι μαζί με τα γεύματά σας, θα πρέπει να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε σίδηρο και βιταμίνη C, καθώς βοηθούν στην πρόληψη της αναιμίας.

Οι 9 παράγοντες κινδύνου για τη νόσο Αλτσχάιμερ



Ποσοστό περίπου 65% των περιστατικών Αλτσχάιμερ μπορούν να αποδοθούν σε πιθανώς τροποποιήσιμους παράγοντες, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Neurology Neurosurgery & Psychiatry.
Ερευνητές από το Πανπεπιστήμιο UCSF της Καλιφόρνια εκτιμούν ότι μικρές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες μπορούν να παράσχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία και να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης της εν λόγω νευροεκφυλιστικής νόσου.
Οι ερευνητές ανέλυσαν 323 ποιοτικές μελέτες που αφορούσαν σε παράγοντες που είτε μειώνουν είτε αυξάνουν τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του Forbes, διαπίστωσαν ότι ορισμένοι από τους παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στην εκδήλωση της νόσου μπορούν να τροποποιηθούν.
Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, οι εννέα παράγοντες που φαίνεται να σχετίζονται με τον αυξημένο κίνδυνο Αλτσχάιμερ είναι οι εξής: