Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας υποστηρίζει πως στον πλανήτη μας υπάρχουν εξωγήινοι

Χρόνια τώρα οι συνωμοσίες που αφορούν άγνωστα όντα από άλλους πλανήτες αποτελούν θέμα συζήτησης, έρευνας και έμπνευσης για ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Ο κροίσος, Ρόμπερτ Μπίγκελοου , του οποίου η  εταιρία Bigelow Aerospace συνεργάστηκε με τη NASA για την επέκταση των κατοικήσιμων χώρων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε συνέντευξή του την Κυριακή στην εκπομπή «60 Minutes», αποκάλυψε πως πιστεύει πως υπάρχουν εξωγήινοι στον πλανήτη Γη.

Aναβρασμός στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας: Κινήσεις του τουρκικού Στρατού προκάλεσαν ελληνική επιφυλακή

Αναβρασμός επικρατεί στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας καθώς τουρκικός Στρατός αναζητεί… υποστηρικτές του φυγάδα ιμάμη Φ.Γκιουλέν. Πριν λίγο οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν δέκα άτομα που επιχείρησαν να διαφύγουν στην Ελλάδα, με τους έξι εκ των συλληφθέντων να θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, δηλαδή, να είναι πραξικοπηματίες. 

Ο θησαυρός της Τροίας. Γιατί η Ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε τα ευρήματα λέγοντας «Ο κ. Σλήμαν να πάρει τα τσουκαλάκια του και να μας αφήσει ήσυχους».

Τι απέγινε ο περίφημος θησαυρός της Τροίας που ο Σλήμαν έφερε κρυφά στην Ελλάδα. Γιατί η κυβέρνηση αδιαφόρησε και πουλήθηκε στη Γερμανία. Εντυπωσιακή έκθεση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Μια μέρα πριν να σταματήσει ο Ερρίκος Σλήμαν τις ανασκαφές του στην Τροία έκανε μια σημαντική ανακάλυψη. Στη δυτική τομή του τείχους της Τροίας στο ύψωμα Χισαρλίκ,  βρήκε ένα κουτί με χρυσαφικά τα οποία έγιναν γνωστά ως ο «θησαυρός του Πριάμου». Αποτελούνταν από 8.833 χρυσά αντικείμενα!

Parker Solar Probe: Η αποστολή της NASA που θα «αγγίξει» τον Ήλιο

Το όνομα του αμερικανού φυσικού Γιουτζίν Πάρκερ, ο οποίος διεξήγαγε πρωτοποριακές μελέτες για τον ηλιακό «άνεμο» (το συνεχές ρεύμα φορτισμένων ηλιακών σωματιδίων) στη δεκαετία του 1960, θα φέρει πλέον η φιλόδοξη αποστολή Solar Probe Plus της NASA.
Το σκάφος Parker Solar Probe, μεγέθους μικρού αυτοκινήτου και κόστους περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο κατασκευάσθηκε από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, θα εκτοξευθεί το καλοκαίρι του 2018.