Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά στα τροπικά δάση του Αμαζονίου

Νέα έρευνα που διεξήχθη στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας προσπάθησε να δείξει πώς οι αυτόχθονες πληθυσμοί ζούσαν πριν την «απόβαση» των Ευρωπαίων στην αμερικανική ήπειρο.
Η αρχαιολόγος Jennifer Watling ανακάλυψε περισσότερα από 450 μεγάλα γεωμετρικά γεωγλυπτά στη δυτική περιοχή του Αμαζονίου καθώς έκανε έρευνα για το διδακτορικό της.

Γιατί ο Ρ.Τ.Ερντογάν χαιρετά με τέσσερα δάχτυλα; Ο συμβολισμός και το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο

Συχνά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι οπαδοί του συνηθίζουν να χαιρετούν στις πολιτικές συγκεντρώσεις με τέσσερα δάχτυλα, διπλώνοντας προς το εσωτερικό της παλάμης τους τον αντίχειρα.

Ο χαιρετισμός αυτός δεν είναι μία τουρκική πρωτοτυπία, αλλά πρόκειται για μία συνθηματική κίνηση που έχει υιοθετηθεί από πολλές ισλαμιστικές ομάδες και η πατρότητα της ανήκει στους οπαδούς του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Οι Γερμανοί βάζουν διόδια στους δρόμους μόνο για τους ξένους!

Τα ξένα αυτοκίνητα θα πληρώνουν διόδια για να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Γερμανίας, ανάλογα με τις εκπομπές καυσαερίων.
Η κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου ενέκρινε τα σχέδια για εισαγωγή ενός τέλους κυκλοφορίας για αυτοκίνητα με «έδρα» εκτός χώρας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε κάτι τέτοιο, μιας και πριν περίπου δύο χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σταματήσει την διαδικασία. Τώρα όμως οι Γερμανοί επανέρχονται με διατάξεις για εκείνους που χρησιμοποιούν λιγότερο ρυπογόνα οχήματα, με τις τελικές λεπτομέρειες του «σχεδίου» όμως να μην έχουν οριστεί ακόμα.

Τρία αρχαία κείμενα που καταρρίπτουν την ιστορία που γνωρίζουμε

Υπάρχουν πολλά «αμφιλεγόμενα» αρχαία κείμενα που έχουν βρεθεί σε όλο τον κόσμο. Τα περισσότερα από αυτά έχουν απορριφθεί κατηγορηματικά από τους μελετητές, δεδομένου ότι αντιτίθεται σχεδόν στα πάντα που ορίζονται από τους ιστορικούς.
Μερικά από αυτά τα αρχαία κείμενα ενσωματώνουν πεποιθήσεις και δόγματα που έχουν θεωρηθεί ως γερά θεμέλια των σύγχρονων κοινωνιών μας.

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε τρία αρχαία χειρόγραφα / κείμενα που είναι εξαιρετικά από κάθε άποψη και καταρρίπτουν ολοκληρωτικά την ιστορία που γνωρίζουμε.