Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

O Ερυθρός Σταυρός απαιτεί τα παραρτήματά του να αφαιρέσουν τους Σταυρούς!

Πλέον τους ενοχλεί φανερά ο Σταυρός και θέλουν να τον καταργήσουν από παντού… αλλά ξεχνάνε ότι υπάρχει και Θεός και κάποια στιγμή όλα αυτά θα γυρίσουν μπούμερανγκ..
Εθελοντές επέκριναν την φιλανθρωπική οργάνωση του Ερυθρού Σταυρού αφότου έλαβαν μια ανακοίνωση που τους έλεγε να απομακρύνουν τους σταυρούς από τους τείχους των παραρτημάτων τους, καθώς η οργάνωση φαίνεται να γίνεται πιο κοσμική.
Τα υποκαταστήματα του οργανισμού διεθνούς βοήθειας στο Βέλγιο έλαβαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Επαρχιακή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Λιέγη να αφαιρέσουν όλους τους σταυρούς. Ο André Rouffart, πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού στοVerviers, δήλωσε: «Μας ζητήθηκε να σεβαστούμε τις αρχές του Ερυθρού Σταυρού» και να μην διακρίνουμε ανάλογα με τις φυλετικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Ακέφαλο άγαλμα έφεραν στο φως μέλη της αιγυπτοελβετικής αρχαιολογικής αποστολής στην Αίγυπτο

Ακέφαλο άγαλμα που πιστεύεται ότι ανήκει στην αρχαία θεά Αρτέμιδα έφεραν στο φως μέλη της αιγυπτοελβετικής αρχαιολογικής αποστολής στην αρχαία πόλη του Ασουάν της Αιγύπτου. Το γεγονός καταγράφει η «Αλ Αχράμ», επισημαίνοντας ότι η αποστολή, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Βόλφγκανγκ Μίλερ, ανακάλυψε το άγαλμα του οποίου η ενδυμασία φαίνεται να αντιστοιχεί στην αρχαία Ελληνίδα θεά.
Ωστόσο, από το άγαλμα λείπουν τα πόδια και το δεξί χέρι.

Ε.Σνόουντεν: «Ιδού πώς θα διαπιστώσετε αν παρακολουθείται το smartphone σας»

Ο ίδιος ο Ε.Σνόοουντεν αποκαλύπτει πως η ασφάλεια που προσφέρουν τα smartphones είναι όχι μόνο μηδενική αλλά και αποτελούν πραγματικές «παγίδες» για όποιον έχει την αίσθηση ότι μιλάει μόνος του στον πλανήτη αυτόν και τον ακούνε αυτοί που θέλει.
Τουναντίον, τον ακούνε (και) αυτοί που θέλουν.

Ο Σνόουντεν θέλοντας να αφυπνίσει τους πολίτες όλου του κόσμου ως προς το ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν πλέον μετατραπεί σε συσκευές παρακολούθησης που αυτόματα δημιουργούν ηλεκτρονικά «φακελώματα» και αποτελούν και GPS συσκευές.
Ο Ε.Σνόουντεν έδωσε και έναν απτό παράδειγμα όπως ο θάνατος της Μαρί Κόλβιν, Αμερικανίδας δημοσιογράφου που εργαζόταν για τους Sunday Times του Λονδίνου η οποία σκοτώθηκε από πυρά όλμου στη Χομς.
«Οι εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων των επικοινωνιών της είχαν υποκλαπεί από τον συριακό στρατό», είπε.
 Τα smartphones τους, μπορεί να μολυνθούν από προγράμματα malware, για να μεταδίδουν πληροφορίες σχετικά με το σημείο όπου βρίσκεται ο ίδιος ο χρήστης ακόμα και όταν αυτά βρίσκονται σε «κατάσταση πτήσης» ή είναι απενεργοποιημένα.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ KOSMOS ΑΠΟ 22/12 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ


Ο kosmos αλλάζει αλλά εμείς μένουμε σταθεροί στην υπόσχεση μας να αλλάξουμε έστω και λίγο αυτόν τον υπέροχο κόσμο που ζούμε. Έτσι από την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και κάθε μήνα το περιοδικό μας, KOSMOS, κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία! Ιανός, Πρωτοπορία και Πολιτεία είναι μερικά από αυτά που θα μπορείτε να αγοράσετε το περιοδικό μας. Περισσότερες πληροφορίες στο 2313 022-040 και στο publications@eoellas.org.
Αναζητήστε το και ζητήστε το! Από τις εκδόσεις του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων και Ρώμη.

Θεσσαλονίκη: Νεκρή αφρικανική νερόκοτα που χτυπήθηκε από όχημα

Μία αφρικανική νερόκοτα (Porphyrio alleni) εντοπίστηκε τραυματισμένη, χθες, στο Κολχικό Θεσσαλονίκης, από κάτοικο της περιοχής. Το πουλί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Δράση για την Άγρια Ζωή» βρέθηκε τραυματισμένο και ύστερα από κάποιες ώρες υπέκυψε στα τραύματά του.
Το πουλί βρέθηκε τραυματισμένο στο ποτάμι που διασχίζει το χωριό και κατά πάσα πιθανότητα χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα.
Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Φορέας Διαχείρισης των λιμνών Κορώνειας Βόλβης, ο οποίος παρέλαβε το πουλί, που έφερε κλειστό κάταγμα δεξιού ταρσο-μεταταρσίου κοντά στον ταρσό, κλειστό κάταγμα 3ου δακτύλου αριστερού ποδιού και υποδόριο εμφύσημα στην κοιλιακή χώρα και στην περιοχή των μηρών, από ρήξη αεροφόρων σάκων.

Ανατριχιάζουν τα κείμενα του Νοστράδαμου για την Ελλάδα!

Ρίγη προκαλούν τα κείμενα του περιβόητου Νοστράδαμου για την Ελλάδα.Τα παρακάτω χωρίς αμφισβήτηση έχουν να κάνουν με την τωρινή κατάσταση που βιώνουμε στην Ελλάδα.
"Ο διασυρμός και χλευασμός της Ελλάδος από τους Δυτικούς. Η Κόρη του Φωτός, από τους φίλους της θα καταδικαστεί. Ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει. Θα τη βρίζουν και θα τη χτυπούν, θα λένε ότι αυτή φταίει. Αλλά σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους".
Ερμηνεία: Η κόρη του φωτός είναι η Ελλάδα (Ελ=φως, ‘λάδα’ εκ του ‘λας’ που σημαίνει γη ή χώρα, δηλαδή Ελλάδα = Χώρα του Φωτός.) Όταν λέει φίλους εννοεί τους Ευρωπαίους οι οποίοι θα γυρίσουν την πλάτη τους στην Ελλάδα επειδή θα νομίζουν ότι αυτή ευθύνεται για την κρίση στην Ευρωζώνη(«ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει»). Παλιά Γη είναι η Ευρώπη. Θα την κατηγορούν και θα την χλευάζουν αλλά όταν οι ίδιες τους οι χώρες βρεθούν στην ίδια κατάσταση με την Ελλάδα θα καταλάβουν το λάθος τους (τον διασυρμό της Ελλάδος).

Ο μύθος των Βίκινγκ για την «ηλιόπετρα» είναι πραγματικότητα!

Πώς κατάφεραν οι Βίκινγκ να φτάσουν στην Αμερική, δεδομένου ότι δεν γνώριζαν τη χρήση της πυξίδας, και δεν έβλεπαν καν τα άστρα στο διαρκές φως του αρκτικού καλοκαιριού; Ίσως τους βοήθησε η θρυλική «ηλιόπετρα», ένας κρύσταλλος που γινόταν φωτεινός ή σκοτεινός ανάλογα με τη θέση του Ήλιου και την κατεύθυνση του πολωμένου φωτός.
Η θεωρία της ηλιόπετρας δείχνει τώρα να επιβεβαιώνεται μετά την ανακάλυψη ενός τέτοιου κρυστάλλου σε βρετανικό πλοίο που ναυάγησε στη Μάγχη το 1592.
Παρουσιάζοντας τις νέες ενδείξεις στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society A, οι Bρετανοί και Gάλλοι ερευνητές επισημαίνουν ότι ο κρύσταλλος είχε κοπεί προσεκτικά και βρισκόταν πολύ κοντά στα όργανα πλοήγησης του σκάφους.
Χωρίς πυξίδα
Στις περισσότερες περιοχές του κόσμου, οι αρχαίοι ναυτικοί έβρισκαν το δρόμο τους μετρώντας τις θέσεις των ουράνιων σωμάτων με αστρολάβο ή εξάντα. Οι αρχαίοι Κινέζοι, μάλιστα, είχαν εφεύρει την πυξίδα τον 3ο αιώνα π.Χ.

Σαν σήμερα, στις 15 Δεκεμβρίου 1832 γεννήθηκε ο «Μάγος του σιδήρου», Αλέξανδρος Γουσταύος Άιφελ

Σαν σήμερα, στις 15 Δεκεμβρίου 1832 γεννήθηκε ο «Μάγος του σιδήρου», Αλέξανδρος Γουσταύος Άιφελ, ο οποίος χάρισε στη Γαλλία αυτό που μέχρι σήμερα θεωρείται ως το σήμα κατατεθέν της, τον Πύργο του Άιφελ, στον οποίο έδωσε το όνομά του.
Ο Αλέξανδρος Γουσταύος Άιφελ (Alexandre Gustave Eiffel) γεννήθηκε στη Ντιζόν της Γαλλίας (Côte-d'Or) και πέθανε στο Παρίσι. Το πραγματικό του επίθετο ήταν Bönickhausen, αλλά ένας γερμανός πρόγονός του από τη Rhenania της Γερμανίας, το άλλαξε, όταν εγκαταστάθηκε στο Παρίσι στις αρχές του 18ου αιώνα, επειδή οι Γάλλοι δεν μπορούσαν να προφέρουν το πραγματικό του επίθετο. Αυτός ο απόγονος εμπνεύστηκε για το νέο επίθετο από την γερμανική περιοχή Eifel, στην Marmagen. Η επίσημη αλλαγή του επιθέτου έγινε το 1879.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΑΓΓΑΡΙΟ. ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΡΑΞΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ.
Ο Αύγουστος αποτελεί τον «μαύρο» μήνα του ελληνισμού εξαιτίας δύο επετείων: της Μάχης του Αφιόν Καραχισάρ το 1922 (και κατ’ επέκταση, της ήττας της Ελλάδας στη Μικρασιατική Εκστρατεία) και του Αττίλα ΙΙ στην Κύπρο, το 1974. Οι δύο επέτειοι σηματοδοτούν το τέλος της Μεγάλης Ιδέας και τη δραστική περιστολή του ελληνισμού εντός των στενών ορίων του καχεκτικού νεοελληνικού κράτους από τον Έβρο έως το Καστελόριζο.
Οι περισσότεροι στην Ελλάδα (επιστήμονες και μη) υποκύπτουν στον πειρασμό (εν πολλοίς ένεκα των πολιτικών πεποιθήσεών τους υπέρ ή εναντίον του Βενιζέλου) να εξετάζουν την όλη Μικρασιατική Εκστρατεία αποσπασματικά και υποκειμενικά: δηλαδή ερευνούν εάν η ήττα ήταν προεξοφλημένη (άρα «χρεώσιμη» στον Βενιζέλο) λόγω των αρνητικών συσχετισμών ισχύος (στρατός, πληθυσμός κτλ.) ή εάν οφειλόταν στην υπερεξάπλωση μετά τον Νοέμβριο του 1920 (άρα «χρεώσιμη» στους αντιβενιζελικούς). Ορισμένοι, βέβαια, εξετάζουν εάν οι όροι της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης ήταν απευκταίοι και μάλιστα ένεκα της Ανασύνταξης της Στρατιάς του Έβρου από τον Στρατηγό Θ.Πάγκαλο.

Κρυμμένα σε κοινή θέα τα άγνωστα πολεμικά καταφύγια της Αττικής

Μπορεί να περνάς καθημερινά από κοντά τους αλλά να μην τα βλέπεις. Κρυμμένα πίσω από σκουριασμένες μεταλλικές πόρτες και καταπακτές στην καρδιά της πόλης ή μέσα σε λόφους και παλιά πολεμικά οχυρά Γερμανών κατακτητών.
Σχεδόν 12.500 καταφύγια φτιάχτηκαν στην Αττική πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ποτέ δεν έγινε μια οργανωμένη μελέτη της ιστορίας τους, ούτε κάποια προσπάθεια να διατηρηθούν ως μουσειακοί χώροι αυτά που αντέχουν στο χρόνο έως σήμερα. Το κενό αυτό, αποφάσισε αυθόρμητα να καλύψει ένας λάτρης της στρατιωτικής ιστορίας και του urban exploration.

Κέα: Ανακαλύφθηκαν αρχαία κόπρανα με τα παρασιτικά «σκουλήκια του Ιπποκράτη»


Βρετανοί και Έλληνες επιστήμονες ανακάλυψαν αυγά παρασιτικών σκουληκιών μέσα σε αρχαία κόπρανα που βρέθηκαν σε ανασκαφές τάφων στις τοποθεσίες Αγία Ειρήνη και Κεφάλα της νήσου Κέας (Τζιάς).
Πρόκειται πιθανότατα για τα ίδια παράσιτα που αναφέρει ο Ιπποκράτης πριν από 2.500 χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται απτές ενδείξεις σε νησί του Αιγαίου γι’ αυτά τα παράσιτα που αναφέρονταν στα αρχαιοελληνικά ιατρικά κείμενα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Πιρς Μίτσελ και την Εβιλένα Αναστασίου του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αρχαιολογικής επιστήμης «Journal of Archaeological Science», μελέτησαν με σύγχρονα μικροσκόπια χώμα από αποσυνθεμένα κόπρανα, που βρέθηκε στην επιφάνεια 25 πυελικών οστών σκελετών σε τάφους της νεολιθικής εποχής (4η χιλιετία π.Χ.), της εποχής του Χαλκού (2η χιλιετία π.Χ.) και της ρωμαϊκής περιόδου (146 π.Χ. – 330 μ.Χ.).