Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Αναπόφευκτα θα έρθει κρούσμα Ebola στην Ελλάδα

- Μόλις εντοπιστεί το κρούσμα το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στο να περιοριστεί η διασπορά λέει η Τζένη Κρεμαστινού
- Ο ιός έχει ταχύτητα εξάπλωσης, τονίζει
- Όλα τα μέτρα που έχει πάρει το υπουργείο Υγείας σε λιμάνια και αεροδρόμια 

Ο Έμπολα σκοτώνει στην Αφρική εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες. Όμως τους τελευταίους μήνες, το ξέσπασμα του ιού έχει προκαλέσει πανικό και συναγερμό. Είναι η χειρότερη επιδημία του θανατηφόρου ιού που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα


Τουρκική κορβέτα στην Πάρο μέσα στην νύχτα ! Γιατί προκαλεί πάλι η Άγκυρα




Τουρκική κορβέτα έφθασε βόρεια της Πάρου παραβιάζοντας τα χωρικά ύδατα μέσα στη νύχτα. Η κορβέτα εξακολουθεί να πλέει στο Αιγαίο και παρακολουθείται από πλοία του Στόλου μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:


Η τουρκική κορβέτα “BARDIN”, προερχόμενη από τον κόλπο Σμύρνης, εισήλθε την 18 Οκτ (23:35) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα Βορείως Ν. Πάρου. Στη συνέχεια κινούμενη με Νότια πορεία διήλθε Δυτικώς Ν. Φολέγανδρου και κατόπιν κινούμενη με Ανατολική πορεία εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα την 19 Οκτ (03:00).

Έρευνες για τον εντοπισμό ρωσικού υποβρυχίου στη Σουηδία

 

 

Έρευνες για τον εντοπισμό ενός ρωσικού υποβρυχίου, που πιθανότατα είναι χτυπημένο, διενεργούν οι αρχές στη Σουηδία.
Όπως ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας, στις έρευνες παίρνουν μέρος έρευνα ελικόπτερα και πολεμικά σκάφη.

Ο εκπρόσωπος των σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ότι η επιχείρηση «αναζήτησης ενός ξένου υποβρυχίου» ξεκίνησε από την Παρασκευή συνεχίστηκε όλο το Σάββατο και διεξάγεται στα νησιά στα ανοικτά των ακτών της Σουηδίας.

«Προσπαθούμε να επαληθεύσουμε τις πληροφορίες που λάβαμε χθες, οι οποίες κατά την εκτίμησή μας, προέρχονται από αξιόπιστες πηγές, ώστε να εξακριβώσουμε αν αυτό έχει κάποια ουσία ή όχι» είπε ο σουηδός στρατιωτικός εκπρόσωπος. Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες ότι οι σουηδικές δυνάμεις αναζητούν ένα κατά πάσα πιθανότητα χτυπημένο ρωσικό υποβρύχιο.

Το αρχοντικό Κοντού , το πιο στοιχειωμενο μερος της Ελλαδας





Το αρχοντικό Κοντού βρίσκεται πάνω στο δρόμο Βόλου-Τσαγκαράδας, σχεδόν στην είσοδο του χωριού Άνω Λεχώνια και χτίστηκε το 1900 μ.Χ. από την οικογένεια Κοντού.
Ο Νικόλαος Κοντός ήταν πρόξενος της Ρωσίας στην Ελλάδα. Η οικογένεια είχε μεγάλη περιουσία στη Ρωσία, στη Λωζάνη και στην Ελλάδα (Αθήνα και Βόλο). Σπίτι τους στο Βόλο ήταν το νεοκλασικό κτίριο Γαμβέτα με Τ. Οικονομάκη (;), που αγοράστηκε από το Δημ. Καβούρα και σήμερα ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.  (Παλιά εκεί λειτουργούσε ο ιδιωτικό Γυμνάσιο «Κοραής»).

ΕΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΤΑΦΟΣ , ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ,ΕΝΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ..........