Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ...ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΩΣ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ...

Στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια συνόδου στο Μαρακές (Μαρόκο), πρόκειται να επικυρωθεί από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ η «Παγκόσμια συμφωνία για την ασφαλή, συντεταγμένη και νόμιμη μετανάστευση», η οποία αν και μη δεσμευτική, δημιουργεί Δίκαιο και καθιστά τη μετανάστευση ΔΙΚΑΙΩΜΑ των πολιτών της γης.

Ιταλική κυβέρνηση: «Όποιος μπαίνει σε ξένα σπίτια, για να κλέψει, να βιάσει ή να σκοτώσει αποδέχεται τις συνέπειες». ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;


Αναμφισβήτητα, υπάρχουν πράξεις οι οποίες μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, με την μόνη διαφορά να έγκειται στις αντιδράσεις που μπορεί να έχει το κάθε κράτος ξεχωριστά. Σε καθημερινή εφημερίδα υπό τον τίτλο «Όποιος εισβάλλει σε ξένα σπίτια αποδέχεται τις συνέπειες», διαβάζουμε τα εξής:

Σωσθένης της Μακεδονίας – Ένας στρατηγός μυστήριο

Ο Σωσθένης (θαν. 277 π.Χ.), ήταν Μακεδόνας στρατιωτικός, ευγενικής καταγωγής, που αν και δεν συνδεόταν εξ αίματος με κάποιο βασιλικό οίκο, απέκτησε τον έλεγχο του κράτους κατά τη διάρκεια της ταραγμένης περιόδου που ακολούθησε τη γαλατική επιδρομή στον ελλαδικό χώρο το 279 π.Χ.

Συνηθίζεται το όνομά του να περιλαμβάνεται στους καταλόγους βασιλέων των χρονικογράφων, εντούτοις δεν είναι σίγουρο το κατά πόσο υιοθέτησε επίσημα τον τίτλο.

Καίγονται οι Βρυξέλλες!!! Σύντομα όλη η Ευρώπη;;;

Καίγονται οι Βρυξέλλες!!! Σύντομα όλη η Ευρώπη;;;
Φυσικά και η αριστερή δημοκρατία δεν θα σας δείξει τι συμβαίνει στους δρόμους των Βρυξελλών…γιατί άλλωστε;;;
Δείτε όμως τι έχει συμβεί σήμερα στις Βρυξέλλες όταν ομάδα διαδηλωτών άρχισε να αναποδογυρίζει τα περιπολικά και να βάζει φωτιά στα λεωφορεία της αστυνομίας…

Θέλουν να επιβάλουν στρατιωτικό νόμο στη Γαλλία για να γλιτώσει ο Ε.Μακρόν – Στρατός βγαίνει στους δρόμους

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται πλέον ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εν μέσω των τεράστιων διαδηλώσεων που συγκλόνισαν το Παρίσι εχθές και το μέγα ερώτημα που τίθεται είναι εάν τελικά θα αναγκαστεί να παραιτηθεί εάν δεν καταφέρει να ελέγξει αυτό το τεράστιο κύμα της λαϊκής οργής.
Η γαλλική κυβέρνηση πλέον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος στη χώρα και απαγόρευση κυκλοφορίας στις μεγάλες πόλεις, μετά τα άγρια επεισόδια αντικυβερνητικών διαδηλωτών των «κίτρινων γιλέκων» και δυνάμεων ασφαλείας

Οι άνεμοι στην ελληνική μυθολογία

Ισχυρές οι πνοές των ανέμων στην Ησιόδεια Θεογονία.
Στο έπος αυτό, όπου καταγράφεται η γένεση των θεών και η δημιουργία από αυτούς του κόσμου, οι φυσικές δυνάμεις, όπως οι άνεμοι, δεν είναι παρά προσωποποιημένες θεότητες, γόνοι θεών, που γεννούν κι αυτοί με τη σειρά τους άλλα δαιμονικά όντα.

Επανασυναρμολόγηση του Κούρου της Λεντίνης

Το έργο της συναρμολόγησης του κορμού του κούρου της Λεντίνης, το οποίο ανήκε σε ένα μοναδικό Ελληνικό αρχαϊκό άγαλμα επανασυνδέθηκε χάρη στην υποστήριξη της Fondazione Sicilia, ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Η Στοά του Αττάλου

Η Στοά του Αττάλου στην ανατολική πλευρά της Αρχαίας Αγοράς ήταν δώρο του βασιλιά της Περγάμου Αττάλου Β’ (159-138 π.Χ.) στην πόλη της Αθήνας, όπως δηλώνει επιγραφή στο επιστύλιο της κάτω κιονοστοιχίας, η οποία διατηρείται αποσπασματικά: «ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΤΤΑΛΟΣ ΑΤΤΑΛΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΔΟΣ».

Ο Ιάπωνας καπετάνιος που έσωσε 825 Έλληνες και Αρμένιους από την Σμύρνη το 1922

Ποιος επιτέλους ήταν ο καπετάνιος του ιαπωνικού φορτηγού πλοίου “ Τοκέϊ Μαρού”, του πλοίου που την ώρα της καταστροφής της Σμύρνης έλαχε να βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης και να γίνει “ σανίδα” σωτηρίας για 825 ανθρώπους, Έλληνες και Αρμένιους κάθε ηλικίας.
Αρκετοί είναι αυτοί που ψάχνουν να βρουν στοιχεία για την ταυτότητα εκείνου του ανθρώπου που πήρε την απόφαση να πετάξει στη θάλασσα ένα φορτίο αρκετών εκατ. σημερινών ευρώ προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο όσοι περισσότεροι πρόσφυγες γινόταν.

Ο Όσιος Σισώης και ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου (φωτο)

Ένας όσιος της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας, ο ασκητής Σισώης, επί εκατοντάδες χρόνια απεικονίζεται σε αγιογραφίες πάνω από τον ανοιχτό τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Όσιος Σισώης συνιστά ένα αίνιγμα για την κλασική αλλά και τη βυζαντινή αρχαιολογία.
Οι ειδικοί επιστήμονες προσπαθούν να ερμηνεύσουν τον συμβολισμό των σχετικών αγιογραφιών, οι πρώτες εκ των οποίον χρονολογούνται ήδη από τον 14ο μ.Χ. αιώνα. Και, επίσης, να απαντήσουν πειστικά στο ερώτημα: Είχε στ’ αλήθεια δει ο Όσιος Σισώης τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Η μύηση του Κολοκοτρώνη στη Φιλική Εταιρεία

Ἡ σημαντικότερη ἡγετικὴ φυσιογνωμία τῆς Ἐπανάστασης. Τὸ ὄνομα τοῦ Κολοκοτρώνη συνδέθηκε μὲ τὶς σημαντικότερες φάσεις τοῦ Ἀγώνα στὴν Πελοπόννησο. Ὁ πατέρας του Κωνσταντῆς Κολοκοτρώνης πῆρε μέρος στὴν ἔνοπλη ἐξέγερση τοῦ Ἑλληνισμοῦ, ποὺ ὑποκινήθηκε ἀπὸ τὴν Αἰκατερίνη Β´ τῆς Ρωσίας τὸ 1770, καὶ σκοτώθηκε σὲ συγκρούσεις μαζὶ μὲ δυὸ ἀδελφούς του. Τὰ γεγονότα αὐτὰ ὑπῆρξαν καθοριστικὰ γιὰ τὴ διαμόρφωση τοῦ χαρακτήρα τοῦ Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.