Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τον Σωκράτη, τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο (469 – 399 π Χ), ως μια απο τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου πνεύματος και του πολιτισμού. Αλλά πόσοι γνωρίζουμε ότι αυτός ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία της πρώτης ηλιακής πόλης στην Ελλάδα, που διέθετε βιοκλιματικά σπίτια με νότιο προσανατολισμό, αίθριο και μικρά ανοίγματα στο βοριά; 

Ο Σωκράτης πρώτος συνειδητοποίησε, ότι αν τα σπίτια κατασκευαστούν έχοντας ως γνώμονα τη θέση του ήλιου, τότε θα ήταν πιο ζεστά το χειμώνα και πιο δροσερά το καλοκαίρι. Ο φιλόσοφος αποφάσισε να πραγματοποιήσει αυτή την ιδέα και οργάνωσε μάθημα για να διδάσκει τους μαθητές του πώς να δημιουργούν ηλιακά σπίτια.

Βάλε τα ελληνικά super foods στη διατροφή σου!



Πολλές φορές στη διατροφή μας ψάχνουμε θαύματα αγνοώντας εκείνα που έχουμε μπροστά στα μάτια μας.
ο σωστό πάντα είναι να ρωτάς τους ειδικούς. Να ενημερώνεσαι από τους ανθρώπους που η πληροφορία που αναζητάς είναι η δουλειά τους. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την διατροφή σου.
Η Αστερία Σταματάκη, MSc, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος , MSc στην Κλινική Διατροφή, συγγραφέας με τον Κων/νο Ξένο του βιβλίου: Γνωρίστε Τα Ελληνικά Super Foods (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ) είναι, λοιπόν, ο άνθρωπός μας τώρα που μας απασχολεί αν όλα αυτά που μας πασάρονται ως μαγικές τροφές είναι καλά, μας δίνουν ή όχι την ενέργεια που αναζητάμε, αν έχει νόημα να αναζητάμε βότανα και φυτά από τον Αμαζόνιο ώστε να βγάλουμε την ημέρα και φυσικά να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας με όλα εκείνα που χρειάζεται ώστε να είναι υγιής και να σας πω και κάτι, γιατί ντρέπομαι τόση ώρα; Να ζήσουμε πολύ.

Οι βρυκόλακες της Σαντορίνης του 17ου αιώνα Β ΜΕΡΟΣ


Ό ηγούμενος προσπαθούσε νά μέ πείση ότι αυτές οί εμφανίσεις τών βρυκολάκων αποδείχνουν πόσο ορθή είναι ή πίστη τής ελληνικής εκκλησίας. Μού λέει : Είδατε κανένα Τούρκο ή κανένα Λατίνο νά μεταμορφώνεται έτσι μετά τον θάνατο του; Τό αντίθετο συμβαίνει, του απαντώ. Τό ότι μπαίνει ό Σατανάς στους πεθαμένους σας και τούς κάνει νά βρυκολακιάζουν δείχνει ότι ή ελληνική πίστη είναι καταδικασμένη άπό τό Θεό. Οσο γιά τούς Τούρκους και τούς Λατίνους πού τάχα δέν γίνονται βρυκόλακες τά πράγματα είναι διαφορετικά. Οπως προκύπτει άπό τήν ιστορία τών Αράβων, αυτά τά φαινόμενα ήταν συνηθισμένα στήν έρημο.Επειτα του θύμισα κάτι πού είχε συμβή στή Σαντορίνη μέ τον Μαμούρη, ένα Λατίνο κληρικό πού τούρκεψε. Μέ απαίτηση όλου του λαού κρεμάστηκε στήν αντένα του ανεμόμυλου. "Ε λοιπόν, μ' όλο πού ήταν Τούρκος, βρυκολάκιασε και καταβασάνισε τον κόσμο μετά τό θάνατο του, ώσπου τον έκαψαν και ησύχασε τό νησί.