Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Τι συνέβη πριν 12.800 χρόνια; – Μία σημαδιακή ημερομηνία

Η Νεότερη Δρυάς, επίσης γνωστή ως υπόθεση του κομήτη Clovis, είναι η έναρξη της ψυχρής περιόδου μετά την τελευταία παγετώδη περίοδο.
Η υπόθεση, που οι επιστήμονες εξακολουθούν να συζητούν, προτείνει ότι το κλίμα εκείνης της εποχής ψύχθηκε από την επίδραση έκρηξης ενός ή περισσοτέρων κομητών.
Πριν, περίπου, 12.800 χρόνια εμφανίστηκε ξαφνικά μια τεράστια παγκόσμια ψύξη συγχρόνως με την εξαφάνιση περίπου 35 διαφορετικών ειδών θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένων και των μαμούθ, που ζούσαν μέχρι τότε στη Βόρειο Αμερική. Μαζί ήρθε και το τέλος του πολιτισμού των προϊστορικών βορειοαμερικανών Clovis.

Όταν οι γάλλοι σκότωναν έλληνες για την “Αφροδίτη της Μήλου”


Πολλοί από εμάς έχουμε επισκεφθεί το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, και έχουμε θαυμάσει τον τεράστιο καλλιτεχνικό πλούτο που φυλάσσεται σ΄ αυτό το Μουσείο.
Ο επισκέπτης μένει έκθαμβος και άφωνος μπροστά σε έργα τέχνης που έχουν δημιουργήσει μεγάλοι καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, όπου η αρμονία, το αισθητικό κάλλος, και η τεχνική αρτιότητα αποτυπώνονται στο καμβά, στο μπρούντζο και στο μάρμαρο.
Ένα από τα πιο σημαντικά έργα τέχνης, που η διεύθυνση του Μουσείου προβάλλει με ιδιαίτερο καμάρι, είναι το μαρμάρινο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, ένα έργο που δεν έχει με ακρίβεια προσδιοριστεί από ποιον καλλιτέχνης έχει φιλοτεχνηθεί.
Το άγαλμα βρέθηκε το 1820 στη κατεχόμενη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία Μήλο. 

To DNA μας… δεν είναι 100% ανθρώπινο!- Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες


Ίσως είμαστε ακόμα λιγότερο ανθρώπινοι από όσο πιστεύαμε, σύμφωνα με νέα ανακάλυψη ερευνητών στις ΗΠΑ. Ακούγεται παράδοξο, αλλά είναι αλήθεια. Το ανθρώπινο DNA δεν είναι 100% ανθρώπινο.
Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι ένα μικρό ποσοστό του DNA μας είναι “ξένο”, καθώς αποτελείται από μη ανθρώπινα τμήματα. Πρόκειται για κομμάτια DNA από ιούς, οι οποίοι μόλυναν τους ανθρώπους πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.
Ειδικότερα, αυτά τα κομμάτια του DNA μας προέρχονται από ενδογενείς ρετροϊούς (human endogenous retroviruses ή HERVs) -αρχαίους μολυσματικούς ιούς, μέλη της ίδιας οικογένειας με τον σύγχρονο ιό HIV που προκαλεί το AIDS, οι οποίοι εισήγαγαν ένα αντίγραφο του δικού τους γενετικού υλικού στο γονιδίωμα των προγόνων μας.

Εξέγερση μεταναστών στη Σάμο! Απείλησαν τους αστυνομικούς και έφυγαν από το hot spot - Κατάληψη στο λιμάνι - ΦΩΤΟ

 

Απειλούσαν με μαχαίρια και γυαλιά για να τους ανοίξουν τις πόρτες του Κέντρου
- Εκεί ήταν μόνο δύο αστυνομικοί για 560 μετανάστες
- Μετά από διαπραγματεύσεις οι αστυνομικοί άνοιξαν τις πόρτες και οι μετανάστες έφυγαν με προορισμό το λιμάνι για να μπουν σε πλοίο
- Μέχρι αυτή την ώρα προσπαθούν να τους πείσουν να επιστρέψουν στο κέντρο μεταναστών αλλά... χωρίς αποτέλεσμα

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, οι 560 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν μέσα στο Κέντρο Μεταναστών, άρχισαν να διαμαρτύρονται για την κρατησή τους και ζητούσαν από τους ΜΟΝΟ δύο αστυνομικούς που ήταν εκεί, να τους ανοίξουν τις πόρτες για να φύγουν! Ταυτόχρονα έδιωξαν και την εταιρεία που έχει αναλάβει τη σίτησή τους αρνούμενοι να δεχθούν φαγητό όπως διαβάζουμε στο i-samos.

Διαβήτης: Τα ελληνικά βότανα που τον καταπολεμούν πιο αποτελεσματικά

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη παγκοσμίως έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, απόρροια της κακής διατροφής από το “γρήγορο φαγητό” και της ελλιπούς σωματικής άσκησης από την καθιστική εργασία και τις πολλές ώρες μπροστά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο διαβήτης έχει χαρακτηριστεί ως η επόμενη μεγάλη μάστιγα μετά τον καρκίνο. Γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες είναι εκείνες οι τροφές που περιορίζουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη, ή τον καταπολεμούν πιο αποτελεσματικά.
Η “απάντηση” κρύβεται στα βότανα που παρέχει η Φύση. Δείτε ποια είναι αυτά που καταπολεμούν τον διαβήτη πιο αποτελεσματικά:

Αρωματική φράουλα Κερκύρας





Καλλιεργείται στο νησί εδώ και πολλά πολλά χρόνια και έγινε γνωστή ακόμη και σε επισκέπτες, οι οποίοι αν βρεθούν τέτοια εποχή εδώ, πάντα φροντίζουν να πάρουν ένα καλαθάκι μαζί τους στην επιστροφή. Και όμως, πολλοί ντόπιοι ακόμα δεν τη γνωρίζουν. Πρόκειται για μια άγρια ποικιλία φράουλας μικροσκοπική που βρίσκουμε αυτοφυή σε δάση της Ελλάδας, κυρίως σε ορεινες περιοχές. Την καλλιεργούμε απο πάππου προς πάππου σε μια γειτονιά της Χρυσηϊδας (μια μικρής κλιμακας καλλιέργεια) και πλέον εγώ προσωπικά είμαι συναισθηματικά δεμένη με αυτό το μοναδικό φρούτο. Η συλλογή τους άκρως κοπιαστική έως και τρομερά επώδυνη για το σώμα και η καλλιέργεια τους γενικότερα πολύ δύσκολη, όμως το τελικό φρουτο είναι αξεπέραστο σε θρεπτική αξία, γεύση και φυσικά άρωμα που σε μεθάει!

Νέο μυστήριο στην Αίγυπτο … Τι είναι αυτό στο google earth; ( VIDEO)


Ο πλανήτης μας είναι γεμάτη από μυστήρια που είναι ακριβώς αναπάντητα.

Σε αυτό το μέρος της ερήμου της Αιγύπτου, περίπου 50 χλμ από την πόλη του Καΐρου στην Αίγυπτο, υπάρχει αυτή η γεωμετρική κτιριακή δομή .
Όπως αναφέρει και η αφηγήτρια του βίντεο : Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι μια αρχαία δομή, επειδή το 2009 η δομή αυτή δεν ήταν ορατή.

ΣΟΚ στη Νάξο από το σοβαρό τραυματισμό Λιμενικού με όπλο


ΣΟΚ έχει προκαλέσει στη Νάξο το περιστατικό με το σοβαρό τραυματισμό 44χρονου Ναξιώτη Λιμενικού που συνέβη το βράδυ (γύρω στις 9:30) της Τετάρτης.

Λεπτομέρειες για το συμβάν δεν έχουν γίνει προς το παρών γνωστές, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του naxostimes.gr το περιστατικό του σοβαρού τραυματισμού συνέβη στο Λιμεναρχείο Νάξου, όπου ο 44χρονος λιμενικός (που είχε βάρδια) τραυματίστηκε σοβαρά με όπλο, στη θωρακική χώρα λίγα εκατοστά πάνω από την καρδιά με διαμπερές τραύμα.

EKTAKTO: Τραυματισμός Λιμενικού από όπλο στη Νάξο



Περιστατικό με τραυματισμό λιμενικού από όπλο συνέβη πριν από λίγα λεπτά στη Νάξο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο τραυματισμός προήλθε από εκπυρσοκρότηση όπλου.  Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το συμβάν. Ο Λιμενικός έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Νάξου. 

ΠΗΓΗ: http://www.oparlapipas.com/