Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Η βρετανική μυστική πόλη του Ψυχρού Πολέμου έκτασης 142 στρεμμάτων

Βαθιά κάτω από την επιφάνεια της γης, στην κομητεία Γουιλσάιρ της Αγγλίας, βρίσκεται ένα εγκαταλελειμμένο φρούριο, με παλιά κρεβάτια, σκουριασμένα μηχανήματα και χαρτιά με την ένδειξη "άκρως απόρρητο". Πρόκειται για την πόλη με την κωδική ονομασία Burlington, που είναι κατασκευασμένη 30 μέτρα κάτω από την κομητεία Corsham. Εκεί, θα κατέφευγε η ελίτ της Μεγάλης Βρετανίας σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Κατασκευασμένη στο αποκορύφωμα της παράνοιας του Ψυχρού Πολέμου, έχει πλέον -τον προηγούμενο Δεκέμβριο- παροπλιστεί.

Τα 70 μυστηριώδη μεταλλικά βιβλία

Εβδομήντα μικρά μεταλλικά βιβλία που ανακαλύφθηκαν, σε σπήλαιο στη Β. Ιορδανία, ίσως αποδειχθούν σημαντικότερα από τους παπύρους της Νεκράς Θάλασσας!
Σύμφωνα με το BBC, τα βιβλία ανακαλύφθηκαν μεταξύ του 2005 και του 2007, σε σπήλαιο στη Β. Ιορδανία χάρη σε μία ξαφνική πλημμύρα που φανέρωσε μία εσοχή μέσα στην οποία ήταν κλειδωμένα. Τα βιβλία έχουν μέγεθος όσο μία πιστωτική κάρτα και οι σελίδες τους είναι δεμένες με χοντρούς κρίκους...

Το ποσό των 200 χιλιάδων χάρισε ο Ζαν Πολ Γκοντιε στο Μουσειο Μπενάκη

Σε μια κρίσιμη οικονομική καμπή του Μουσείου Μπενάκη, ο Ζαν Πολ Γκοτιέ απέδειξε έμπρακτα και γενναιόδωρα την αγάπη του για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, αρχαίο και νεότερο.
Δεδηλωμένος λάτρης του Μουσείου Μπενάκη, ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής μόδας θέλησε να διαθέσει υπέρ των σκοπών του μουσείου όλα τα έσοδα από την επίδειξη μόδας με δημιουργίες του εμπνευσμένες από την Ελλάδα, όπως η Αφροδίτη και η Σαπφώ, φουστανέλες, παραδοσιακές φορεσιές και άλλες χαρακτηριστικές εκδοχές της ελληνικότητας στο έργο του. Η εκδήλωση -υπερπαραγωγή διοργανώνεται στις 27/11, στο κεντρικό κτίριο της οδού Κουμπάρη. Περιελάμβανε και δείπνο στο ισόγειο του Μουσείου και την παρακολούθησαν 200 άτομα με είσοδο 1000 ευρώ.

«Πύρινες μπάλες» εμφανίστηκαν στον ουρανό – Αναστάτωση σε Βρετανία και Γαλλία

Μεγάλες «πύρινες μπάλες» έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό της Βρετανίας και της βόρειας Γαλλίας συνοδευόμενες από εκκωφαντικούς κρότους που διήρκεσαν 2-3 δευτερόλεπτα.
Κάμερα συνέλαβε έναν μετεωρίτη να φωτίζει το νυχτερινό ουρανό πάνω από το Γουίλκοτ του Γούιλτσιρ στη νοτιοδυτική Αγγλία τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Αργεντινή: Εισροή υδάτων και black out στην μπαταρία «εξαφάνισαν» το υποβρύχιο San Juan

Εισροή υδάτων που προκάλεσαν black out στην μπαταρία που τροφοδοτεί όλα τα όργανα… Το μυστήριο της εξαφάνισης του αργεντίνικου υποβρυχίου San Juan λύθηκε. Η τραγωδία ολοκληρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση των αρχών για τα αίτια που χάθηκε το υποβρύχιο, παρασύροντας στην άβυσσο τους 44 ναυτικούς που το υπηρετούσαν.
Δώδεκα ημέρες μετά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αργεντινής, ανακοίνωσε τα αίτια που προκλήθηκε αυτή η τραγωδία, δίνοντας ένα τέλος στο δράμα των συγγενών και των φίλων όσων βρήκαν τραγικό θάνατο στο βάθος του Ατλαντικού Ωκεανού, στις 15 Νοεμβρίου.

Συναγερμός για την ιλαρά στην Μ. Βρετανία – Θυμηθείτε τα συμπτώματα!

Η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες εγείρουν το επίπεδο επιφυλακής για την δημόσια υγεία για την ιλαρά, η οποία μοιάζει να είναι ασταμάτητη αυτό τον χειμώνα.
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, εντοπίστηκε ιλαρά σε δύο πόλεις και άλλη μία τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού. Το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) παροτρύνει τους ανθρώπους με βήχα, ή υψηλό πυρετό να μείνουν στο σπίτι. Η έκκληση ήρθε την παραμονή της “Black Friday”, μιας από τις πιο πολυάσχολες ημέρες λιανικής πώλησης της χρονιάς.
  • Έξαρση ιλαράς επιβεβαιώθηκε στο Λιντς και στο Λίβερπουλ στις 23 Νοεμβρίου
  • Το NHS παροτρύνει τους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι εάν παρουσιάζουν σημάδια λοίμωξης
  • Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν βήχα, πυρετό και υδαρή μάτια

ΕΚΤΑΚΤΟ- Οι Τουρκοκύπριοι εισέβαλαν στη «νεκρή ζώνη» – Ο Κατοχικός Στρατός απειλεί με παρέμβαση – Σε επαγρύπνηση η ΕΛΔΥΚ και το ΓΕΕΦ

Μεγάλη κινητοποίηση στην Κύπρο από απανωτά κρούσματα εισβολής Τουρκοκυπρίων σε περιοχή της νεκρής ζώνης και κατάληψης γης που καλλιεργούσαν Ελληνοκύπριοι γεωργοί. Απείλησαν μάλιστα ότι ο Κατοχικός Στρατός είναι έτοιμος για επέμβαση!
Την ίδια στιγμή συναγερμός έχει σημάνει σε Εθνική Φρουρά και Ελλάδα μετά τα νέα «δεδομένα» που προετοιμάζονται να λάβουν χώρα από την Άγκυρα στην Κύπρο, διότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι το περιστατικό θα έχει και συνέχεια .
Περαιτέρω ανησυχίες προκαλεί το νέο κρούσμα παρέμβασης Τουρκοκυπρίων σε περιοχή της νεκρής ζώνης και κατάληψης γης που καλλιεργούσαν Ελληνοκύπριοι γεωργοί. Συγκεκριμένα, λίγα 24ωρα μετά τις τουρκικές παρεμβάσεις στη νεκρή ζώνη της περιοχής Αθηένου το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, σημειώθηκε νέο σοβαρό επεισόδιο. Αυτή τη φορά στη νεκρή ζώνη Πιρογίου – Αθηένου, με πρωταγωνιστές πάλι, Τουρκοκύπριους της Λουρουτζίνας.

Παράξενο ελάφι με χαυλιόδοντες επανεμφανίζεται έπειτα από 64 χρόνια



Το σπάνιο μοσχοφόρο ελάφι του Κασμίρ, ένα παράξενο πλάσμα με μακρείς κυνόδοντες, εθεάθη στο Αφγανιστάν για πρώτη φορά από το 1948.
Αποστολή της Εταιρείας Προστασίας Άγριας Ζωής (WCS) συνάντησε το ακριβοθώρητο ζώο σε αλπικά λιβάδια και βραχώδεις χερσότοπους του βόρειου Αφγανιστάν.
Είδαν ένα μοναχικό αρσενικό, δύο θηλυκά και ένα μικρό, δεν πρόλαβαν όμως να τα φωτογραφίσουν. Η περιοχή όπου εντοπίστηκαν ήταν κατάφυτη με γιουνίπερους και ροδόδεντρα, αναφέρουν οι ζωολόγοι της αποστολής στην επιθεώρηση Oryx.