Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

18 Οκτωβρίου του 1912 Ο Νικόλαος Βότσης και ο Τορπιλισμός του τουρκικού θωρηκτού «Φετίχ Μπουλέντ»

Ο τορπιλισμός του «Φετχί Μπουλέντ» που οι Έλληνες αποκαλούσαν «Φετίχ Μπουλέντ» ήταν η πρώτη μεγάλη ναυτική επιτυχία των Βαλκανικών Πολέμων και γιορτάστηκε με πανηγυρισμούς σε όλη την Ελλάδα. Επρόκειτο για μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με την έναρξη του Α’ Βαλκανικών Πολέμων με την οποία ο υποπλοίαρχος Νικόλαος Βότσης πέτυχε το ακατόρθωτο.

Ο υποπλοίαρχος Νικόλαος Βότσης είχε εντολή να επιτηρεί την παραλιακή ζώνη της Κατερίνης με το τορπιλλοβόλλο «Τ- 11», προκειμένου να μην επιχειρηθεί εκφόρτωση πολεμικών εφοδίων από τουρκικά πλοία στα μαχόμενα Οθωμανικά στρατεύματά τους στη Μακεδονία.

Τότε με τις πρώτες ναυτικές συμπλοκές στις 18 Οκτωβρίου του 1912, κυβερνώντας το Τορπιλοβόλο 11 εισήλθε στο οχυρωμένο λιμάνι της Θεσσαλονίκης χωρίς να γίνει αντιληπτός, όπου και εκτόξευσε τρεις τορπίλες κατά της τουρκικoύ θωρηκτού "Φετίχ Μπουλέντ" 3.000 τόνων, με αποτέλεσμα οι δύο τορπίλες να ευστοχήσουν το τουρκικό πολεμικό πλοίο, να βυθιστεί και ο Ν. Βότσης να αποχωρήσει χωρίς καμία απώλεια.

Η πτώση UFO στο Kecksburg των ΗΠΑ το 1965!

Στις 9 Δεκεμβρίου 1965, μια μεγάλη πύρινη σφαίρα έγινε αντιληπτή στον ουρανό τουλάχιστον 6 πολιτειών των ΗΠΑ και στο Οντάριο του Καναδά. Το πύρινο αντικείμενο έριχνε καυτά μεταλλικά συντρίμμια στο έδαφος, που προκάλεσαν κάποιες τοπικές φωτιές σε χόρτα και ηχητικές εκρήξεις (βλέπε ΥΓ.1) Οι κάτοικοι όμως του Kecksburg της Pennsylvania παρατήρησαν ότι κάτι έπεσε στο δάσος, προκάλεσε έναν γδούπο και μπλε καπνός βγήκε από εκείνη την κατεύθυνση. Το αντικείμενο που έπεσε σύμφωνα με τους μάρτυρες είχε σχήμα βελανιδιού και είχε εξωτερική επιγραφή που έμοιαζε με Αιγυπτιακά ιερογλυφικά. Αμέσως μετά, ο στρατός κατέφθασε με δεκάδες οχήματα, απέκλεισε στην περιοχή και δήλωσε ότι δεν βρήκε απολύτως τίποτα. Παρ’όλα αυτά, κάτοικοι είδαν να μεταφέρεται το αντικείμενο σε σχήμα βελανιδιού που κατέπεσε στην καρότσα ενός φορτηγού. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι έπεσαν συντρίμμια από το Σοβιετικό διαστημικό όχημα εξερεύνησης της Αφροδίτης, Kosmos 96.

Κρήτη: Το φαράγγι της Σαμαριάς έκρυβε αυτή την εικόνα – Παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον

Το εύρημα μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς μάλλον δεν έχει προηγούμενο. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία πρόκειται για μια πέτρα σε μορφή μεγάλου ψαριού η οποία πολύ πιθανόν να αποτελεί ένα μεγάλο και σπάνιο απολίθωμα. Η πέτρα αυτή βάρους περίπου 20 κιλών, βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην διάρκεια εργασιών συντήρησης του μονοπατιού της Σαμαριάς. Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Δασών Χανίων κατέγραψαν ακριβώς την θέση όπου βρέθηκε, την περισυνέλλεξαν, την καθάρισαν και ενημέρωσαν τους ειδικούς από το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης προκειμένου να εξεταστεί επισταμένως και να εξακριβωθεί για το εάν πρόκειται για ένα άριστα διατηρημένο απολίθωμα προϊστορικού ψαριού.

Βρυξέλλες: Εκκενώθηκε λόγω αναθυμιάσεων το κτίριο που θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής

Πολλοί εργαζόμενοι που παρουσίαζαν «ελαφρά συμπτώματα» μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Αυτό έγινε γνωστό από τη γενική γραμματεία του Συμβουλίου της ΕΕ που εδρεύει στο κτίριο Europa.
Πάντως, η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των 28 χωρών της ΕΕ προβλέπεται να διεξαχθεί κανονικά.
Την περασμένη Παρασκευή, 20 εργαζόμενοι στα μαγειρεία και τους γειτονικούς χώρους, δηλητηριάστηκαν από τοξικές αναθυμιάσεις λόγω της ανάμιξης δύο καθαριστικών προϊόντων.

Ανιχνεύτηκε χολέρα στα υπόγεια του νοσοκομείου «Ελενα Βενιζέλου»

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει ότι ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας σε νερά που λιμνάζουν στο υπόγειο του νοσοκομείου! - Τα αποτελέσματα από τα πρώτα δείγματα από τα νερά δείχνουν την ύπαρξη χολέρας - Η χολέρα είναι μία βακτηριακή νόσος που μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω του μολυσμένου νερού και των κοπράνων
Σοκαριστική είναι η καταγγελία που κάνει η ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και μαιευτήριο, Ελενα Βενζέλου.