Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Τα αρχαία Ελληνικά αρώματα

Αρχαία Αρώματα: Τα είδη και οι μέθοδοι επεξεργασίας
Η αρωματοποιΐα αποτελούσε έναν κλάδο ξεχωριστό, που απαιτούσε δεξιοτεχνία, εφευρετικότητα, αλλά και την απαραίτητη μυστικότητα. Επρόκειτο για μια σπουδαία τέχνη για την οποία γράφτηκαν ποικίλα αρχαία συγγράμματα, με περιεχόμενο θεραπευτικό, καλλωπιστικό και επικουρικό. Οι αρχαίοι διέκριναν τα αρώματα σε δύο κατηγορίες. Σε αυτά που βρίσκονταν σε υγρή κατάσταση, τα έλαια, και στα παχύρρευστα και στερεά, τις αλοιφές. Τα ρήματα που χρησιμοποιούσαν αντίστοιχα ήταν το χρίω και το αλείφω, ενώ συναντάται επίσης το ξεραλοίφειν για επάλειψη σε στεγνό και όχι υγρό σώμα. Τα αρωματικά έλαια χαρακτηρίζονται ως ευώδη.

Κάτω από την αυλή σπιτιού το επίκεντρο του χθεσινού σεισμού στη Ναύπακτο - Οι ένοικοι «σηκώθηκαν» στον αέρα (φωτό)

Οι αποκαλυπτικές εικόνες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου μετά τον σεισμό στη Ναύπακτο κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Ο εγκέλαδος ταρακούνησε τη δυτική Ελλάδα. Κάτω από την αυλή ενος σπιτιού στα ορεινά της Ναυπακτίας εντοπίστηκε το επίκεντρο του χθεσινού σεισμού που έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Πάτρα. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η σεισμική δόνηση των 4,2 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 14.48 χθες το μεσημέρι σήκωσε κυριολεκτικά στον... αέρα τους ενοίκους της κατοικίας και όχι μόνο φυσικά. Οι ίδιοι έμειναν ακόμα περισσότερο έκπληκτοι, όταν αργότερα διαπίστωσαν από τις εικόνες πως το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν ακριβώς στο σημείο που έμεναν...

EKTAKTO - H Ρωσία εκτόξευσε διηπειρωτικό πύραυλο από υποβρύχιο σε πρωτογνωρη δοκιμή

Το πυρηνικό υποβρύχιο «Άγιος Γεώργιος Νικηφόρος» («Сент-Джордж Победоносец»), από το Στόλο του Ειρηνικού, εκτόξευσε με επιτυχία έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

Αυτό ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Ιντερφαξ’. Η δοκιμή σχετίζεται με εκπαιδευτική άσκηση στο υποβρύχιο, το οποίο βρίσκεται υπό τις διαταγές του Καπετάνιου Πρώτου βαθμού, Ιγκόρ Ζουκ.
Η εκτόξευση έγινα στα ύδατα του Όκχοτσκ πελάγους, βόρεια της Ρωσία και ο στόχος του πυραύλου ήταν πεδίο βολής Τσίζα.

Χάλκινο άγαλμα από τη θάλασσα της Καλύμνου στο Μουσείο Ακρόπολης [pic]

Tον κορμό ενός χάλκινου έφιππου αδριάντα, που πιάστηκε το 2006 σε αλιευτικά δίχτυα στα νερά της Καλύμνου, θα παρουσιάσει το Μουσείο Ακρόπολης σε συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, από τις 14 Οκτωβρίου 2016 ως τις 31 Μαρτίου 2017. Ο αδριάντας βρέθηκε σε νερά, από όπου είχαν, ήδη, ανελκυστεί σε προηγούμενα χρόνια και άλλα χάλκινα γλυπτά, πρωτότυπα έργα των ελληνιστικών χρόνων, που διακρίνονται για την υψηλή καλλιτεχνική ποιότητά τους.

Συγκλονιστική αρχαιολογική ανακάλυψη! Τον Πήλινο Στρατό του Πρώτου Αυτοκράτορα της Κίνας τον έφτιαξαν αρχαίοι Έλληνες!




Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του BBC για το πως κατασκευάστηκε ο Πήλινος Στρατός ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα
- Ποιός Μάρκο Πόλο; Αρχαίοι Έλληνες έφτασαν μέχρι την Κίνα και έδειξαν στους ντόπιους πως να φτιάξουν τον Πήλινο Στρατό
- Κινέζοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν σύμφωνα με το BBC ότι αρχαίοι έλληνες τεχνίτες εκπαίδευαν τους κινέζους τον 3ο αιώνα π.Χ.  

Συγκλονιστική αποκάλυψη! Η Κίνα και η Δύση είχαν έρθει κοντά 1.500 χρόνια πριν ο Μάρκο Πόλο φτάσει στην Κίνα σύμφωνα με νέα έρευνα. Και μάλιστα μια από τις σπουδαιότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις και από τις πιο εντυπωσιακές του κόσμου, ο Πήλινος Στρατός, φτιάχτηκε με την συνδρομή αρχαίων Ελλήνων!