Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

«Βιβλική καταστροφή»: Εφιαλτική πρόβλεψη για σεισμό – «μαμούθ» που θα κτυπήσει την Τουρκία – Τί λένε τρεις σεισμολόγοι

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσαν στην Τουρκία οι εφιαλτικές προβλέψεις τριών πολύ γνωστών Τούρκων σεισμολόγων με τελευταίο τον Αχμέτ Ερτζάν, ο οποίος γνωστοποίησε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι τουλάχιστον τρεις ισχυροί σεισμοί αναμένεται ότι θα συγκλονίσουν την Κωνσταντινούπολη και θα επιφέρουν καταστροφικές συνέπειες.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις το χτύπημα του Εγκέλαδου θα επηρεάσει το 35% της ασιατικής πλευράς της πόλης και το 65% της ευρωπαϊκής.

Η απελευθέρωση του Ναυπλίου

Το πρωί της 30ής Νοεμβρίου 1822 τα Ελληνικά Στρατεύματα υπό τη διοίκηση του Στάικου Σταϊκόπουλου και υπό την ανωτάτη διεύθυνση του θρυλικού γέρου του Μοριά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, κατέλαβαν το Παλαμήδι από τα χέρια των κατεχόντων Οθωμανών.

Το γεγονός αυτό είναι ένας σημαντικότατος σταθμός στην ιστορία του Ναυπλίου, που υπήρξε έκτοτε η πρωτεύουσα της Πελοποννήσου και πρωτεύουσα στη συνέχεια του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους. Η ιστορία της πόλεως του Ναυπλίου δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μία διαρκής δόξα και μία διαρκής ακτινοβολία έργων, που ελάμπρυναν και την πολεμική ισχύ, αλλά και το πνεύμα.

Τα συσσίτια στον αρχαίο κόσμο

Το πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης ξεκίνησε από τα μινωικά συσσίτια και συνεχίστηκε από τους Σπαρτιάτες, ενώ στη ρωμαϊκή εποχή ο Τραϊανός θέσπισε το νόμο lex alimentaria, που πρόβλεπε τη δωρεάν σίτιση των απόρων παιδιών. Δεν ήταν οι Σπαρτιάτες εκείνοι που επινόησαν τούτον το θεσμό, καθώς στον ελλαδικό χώρο είχαν προηγηθεί άλλες παραπλήσιες προσπάθειες, με πρώτη τα μινωικά συσσίτια που άνθισαν αρκετούς αιώνες νωρίτερα.

Οι τέσσερις ιππότες της Αποκάλυψης στο γεμάτο συμβολισμούς και κρυφά μηνύματα εξώφυλλο του Economist για το 2019

Κυκλοφόρησε ο Economist την έκδοσή του για το 2019 και όπως πάντα έτσι και φέτος το εξώφυλλο είναι γεμάτο κρυφά νοήματα και συμβολισμούς.
Για φέτος εντύπωση κάνει η εικόνα από τους τέσσερις ιππότες της Αποκάλυψης ακριβώς κάτω από τον Πούτιν.

Με τουρκική φρεγάτα στο Δυρράχιο τα αλβανικά ΜΜΕ παραληρούν: «Προσέχετε Έλληνες – Ο Στρατός μας είναι έτοιμος»!

Με την φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού TCG Orucreis να βρίσκεται στο λιμάνι στο Δυρράχιο για επίσημη επίσκεψη ο αλβανικός Τύπος παραληρεί, αναφερόμενος και σε ασκήσεις του αλβανικού Στρατού.
Με τίτλους όπως «Ας γνωρίζει καλά ο ελληνικός Στρατός ότι προετοιμαζόμαστε για πόλεμο», επιχιρεί να ρίξει «λάδι στη φωτιά» στο ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ των δύο χωρών εξαιτίας της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική Αστυνομία.

Αρχηγός ΓΕΝ: «Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο»

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκεται ο Στόλος, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αποστολή του: την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.
«Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο. Όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος, θα βρει δίπλα του μία μονάδα μας» επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα, η οποία παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο, εκτός από τον αέρα και στη θάλασσα, όσον αφορά στις μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο από το 2009 έως τον Οκτώβριο του 2018.

Σεισμικές δονήσεις μυστήριο μεταξύ Μαδαγασκάρης και Μοζαμβίκης: Σήκωσαν τα χέρια ψηλά οι επιστήμονες!

Σχεδόν ένας μήνας έχει περάσει από την ημέρα που οι σεισμολόγοι – γεωλόγοι κατέγραψαν μία αλληλουχία σεισμικών κυμάτων – δονήσεων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Μαδαγασκάρης και της Μοζαμβίκης, κοντά στο αρχιπέλαγος Mayotte.

Πόσο είναι όλο το φως που έχουν εκπέμψει όλα τα άστρα που έχουν ποτέ υπάρξει στο σύμπαν

Η ιστορία του φωτός είναι, επίσης, η ιστορία του σύμπαντος. Πόσο, όμως, είναι όλο το φως που έχουν εκπέμψει όλα τα άστρα που έχουν ποτέ υπάρξει στο σύμπαν, το οποίο έχει ηλικία περίπου 13,7 δισεκατομμυρίων ετών; 

Η ιστορία του μοναδικού ανθρώπου που θάφτηκε στο φεγγάρι

Οι άνθρωποι που έχουν πατήσει στη Σελήνη είναι συνολικά 12. Πρώτος ήταν ως γνωστόν ο Neil Armstrong μαζί με τον Buzz Aldrin στη διασημική αποστολή Apollo 11, το καλοκαίρι του 1969, και τελευταίος ο Gene Cernan τον Δεκέμβριο του 1972 με τα τελευταία του λόγια να είναι: "Φεύγουμε όπως ήρθαμε και, με τη βοήθεια του Θεού, όπως θα ξαναεπιστρέψουμε, με ειρήνη και με ελπίδα για την πορεία της ανθρωπότητας". Έκτοτε δεν έχει βρεθεί άλλος άνθρωπος στη Σελήνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ( VIDEO)


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .  Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ( ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ VIDEO )

Το InSight συνεχίζει να τραβάει φωτογραφίες του Κόκκινου Πλανήτη

Αφού έφθασε τη Δευτέρα στον Αρη, το διαστημικό επιστημονικό σκάφος InSight της Nasa φαίνεται πως είναι σε καλή κατάσταση μετά τη διαπλανητική περιήγησή του. Οι μηχανικοί της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας προετοιμάζονται να ενεργοποιήσουν τον ρομποτικό βραχίονά του, προχωρούν, ωστόσο, με προσεκτικά βήματα.

Κάσιους: Οφέλη και διατροφική αξία -Τι να προσέξετε

Τα κάσιους είναι ένα είδος καρπού με μαλακή συνοχή και γλυκιά γεύση. Προέρχονται από την Βραζιλία και μέσω αποικιών εισήχθησαν στην Αφρική και στην Ινδία. Αυτές οι περιοχές είναι σήμερα οι μεγαλύτεροι παραγωγοί κάσιους. Τα κάσιους πωλούνται τόσο ωμά, όσο και ψημένα, και αλατισμένα ή μη.

Ισραήλ: Σπάνια μάσκα 9000 ετών ανέκτησαν αρχαιολόγοι

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι παρουσίασαν ένα σπουδαίο εύρημα: ανέκτησαν μια μάσκα της νεολιθικής περιόδου που έχει ηλικία 9 χιλιάδων ετών. Την αρχαία μάσκα ανακάλυψε τυχαία, στις αρχές του έτους, ένας εποικιστής που έκανε βόλτα σε έναν αγρό νότια της Χεβρώνας, στη Δυτική Όχθη.

29/11/1913: Ξεκινά η μεγάλη μάχη για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Ο αγώνας για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων υπήρξε η σημαντικότερη στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο μέτωπο της Ηπείρου, κατά τη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου (5 Οκτωβρίου 1912- 18 Μαΐου 1913). Η πολεμική αναμέτρηση για την κατάληψη της πρωτεύουσας της Ηπείρου κράτησε σχεδόν τρεις μήνες, από τις 29 Νοεμβρίου 1912 έως τις 21 Φεβρουαρίου 1913, οπότε οι οθωμανικές δυνάμεις παραδόθηκαν στον διάδοχο Κωνσταντίνο, που ηγείτο των ελληνικών όπλων.

Στηλιτικά

Με τον όρο αυτό χαρακτηρίζεται η πολιτική ανωμαλία, που προέκυψε στην ελληνική πολιτική σκηνή στα τέλη του 1874 και διάρκεσε μέχρι τις εκλογές του Ιουλίου του 1875, με κύριο πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό Δημήτριο Βούλγαρη.

Οι εκλογές του 1874 (23-26 Ιουνίου) δεν έδωσαν πλειοψηφία στον Βούλγαρη. Ο Υδραίος πολιτικός προσπάθησε να καλυτερεύσει τη θέση του, ακυρώνοντας την εκλογή σε ολόκληρες περιφέρειες, ελπίζοντας να πετύχει την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά είδε και κάποιους δικούς του βουλευτές να τον εγκαταλείπουν.