Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Λονδίνο: Απόρρητο έγγραφο για μείωση των Ευρωπαίων μεταναστών μετά το Brexit. ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Η Βρετανία θα τερματίσει την ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων εργαζομένων, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του Brexit.
Παράλληλα, θα εισάγει μέτρα, για να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών χαμηλής εξειδίκευσης από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, επικαλούμενη σχετικό κυβερνητικό έγγραφο, 82 σελίδων, που «διέρρευσε» και έχει ημερομηνία «Αύγουστος 2017».
Το υπουργείο Εσωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο να σχολιάσει το έγγραφο αυτό. Σύμφωνα με το δημοσιεύμα, πάντως, ακόμη δεν το έχουν υιοθετήσει οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι.

Βόρεια Κορέα: Καταρρέει το βουνό που κάνει πυρηνικές δοκιμές ο Κιμ Γιονγκ Ουν!

Το βουνό που πιστεύεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί ως ο τόπος που έχουν γίνει οι πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας κινδυνεύει να καταρρεύσει και να διαρρεύσει ακτινοβολία στην περιοχή, σύμφωνα με Κινέζο επιστήμονα.
Σύμφωνα με το South China Morning Post, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας στην Hefei της επαρχίας Anhui εξέτασαν την περιοχή Punggye-ri και δήλωσαν ότι «είναι πεπεισμένοι» πως κάτω από το βουνό συνέβησαν υπόγειες εκρήξεις.
Ο πρώην πρόεδρος της Πυρηνικής Εταιρείας της Κίνας και ερευνητής για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της χώρας, Wang Naiyan, δήλωσε ότι μια άλλη δοκιμασία κάτω από το βουνό μπορεί να προκαλέσει μια «περιβαλλοντική καταστροφή»

Δισεκατομμυριούχοι πιστεύουν ότι ζούμε στο Matrix

Κάποιοι από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου θεωρούν ότι ζούμε κατά έναν τρόπο στο Matrix και προσπαθούν να κάνουν κάτι για να μας βγάλουν από αυτό. Σύμφωνα με την Independent, τουλάχιστον δύο δισεκατομμυριούχοι από τη Silicon Valley πιστεύουν ότι ζούμε σε μία προσομοίωση και οι πιθανότητες να μην ζούμε σε κάτι είναι είναι δισεκατομμύρια προς ένα!

ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .ΑΦΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ.Μήνυση Αϊβατίδη σε Νικολούζο για την παρέλαση Τούρκων στην Κέρκυρα

Σε μήνυση κατά του δημάρχου Κ. Νικολούζου  με αφορμή παρέλαση Τούρκων μελών συγκροτήματος χορού στην πόλη της Κέρκυρας, με σημαιοφόρο σημαίας της χώρας τους προέβη ο βουλευτής Κέρκυρας της Χ.Α. Ιωάννης Αϊβατίδης.
Σε δελτίο τύπου που δημοσιοποίησε αναφέρει τα εξής:
» Την 1/9/2017 διεξήχθη το <<2>>, <<υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας>>, με τη συμμετοχή μόνον ορισμένων συλλόγων παραδοσιακών χορών της Κέρκυρας και του τουρκικού συγκροτήματος παραδοσιακών χορών από την Προύσα  (Nilufer Folk Cance Ensemble/Bursa).

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η Β. ΚΟΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ : Μέχρι την Κρήτη έφτασαν τα «κύματα» της πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας

Τι κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Εργαστηρίου Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του παραρτήματος Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης
Λίγα 24ωρα έχουν περάσει από την επιτυχημένη  πυρηνική δοκιμή βόμβας υδρογόνου από την Βόρεια Κορέα. Μια ενέργεια που μπορεί να καταδικάζεται από όλες τις κυβερνήσεις, αλλά προκαλεί έντονη ανησυχία και φόβο για το που μπορεί να καταλήξει μια τέτοια επίδειξη καταστροφικής δύναμης.

Ανακαλύφθηκε η δεύτερη μεγαλύτερη μαύρη τρύπα κοντά στην καρδιά του γαλαξία μας

Ιάπωνες αστρονόμοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν μια νέα μεγάλη μαύρη τρύπα που βρίσκεται κοντά στην καρδιά του γαλαξία μας. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 25.000 ετών φωτός από τη Γη και έχει μάζα περίπου 100.000 φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο.
Αν η ανακάλυψη επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη μαύρη τρύπα που έχει βρεθεί στο γαλαξία μας, μετά την τεράστια μαύρη τρύπα -γνωστή ως «Τοξότης Α*»- που βρίσκεται στο κέντρο του και «ζυγίζει» όσο 400 εκατομμύρια Ήλιοι.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τομοχάρου Όκα του Πανεπιστημίου Κέιο της Γιοκοχάμα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστρονομίας «Nature Astronomy», χρησιμοποίησαν το μεγάλο τηλεσκόπιο ALMA του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή.

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ : Οι σκοτεινοί επιστήμονες πίσω από τα σχέδια του Κιμ

Παρασημοφορημένοι στη Βόρειο Κορέα αλλά σχεδόν επικηρυγμένοι διεθνώς, δύο σκοτεινοί επιστήμονες φαίνεται να επηρεάζουν περισσότερο από κάθε άλλον τον Κιμ στα πυρηνικά του σχέδια.
Ο ένας ονομάζεται Ρι Χονγκ Σοπ και είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου Πυρηνικού Οπλισμού της Β. Κορέας. Ο δεύτερος λέγεται Χονγκ Σουνγκ Μου και είναι αναπληρωτής διευθυντής της κρατικής βιομηχανίας όπλων της χώρας.
Και οι δυο άνδρες εμφανίσθηκαν σε φωτογραφία που δημοσιοποίησε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων λίγες ώρες πριν από την τελευταία πυρηνική δοκιμή. Στέκονται στο πλάι του Κιμ καθώς εκείνος επιθεωρεί οπλικά συστήματα.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΠΑΙΑΣ ΑΤΡΑΠΟΥ : Συγνώμη από το Lidl για την προσβολή αφαίρεσης των σταυρών από τις Εκκλησίες της Σαντορίνης – Προηγήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις

 ΠΡΩΤΗ Η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ ΕΘΙΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.  ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. 
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΘΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟ HELLENIC NEXUS.

Σε συγνώμη, η οποία ωστόσο περισσότερο προσχηματική μοιάζει παρά ουσιαστική, αναγκάστηκε η γνωστή γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl για την αφαίρεση των σταυρών από τις Εκκλησίες της Σαντορίνης σε διαφήμιση προϊόντων της και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν.
Κριτική έγινε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο διότι η γερμανική αλυσίδα δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες. Μεταξύ άλλων αντέδρασε και ο καρδινάλιος Ντόινικ Ντούλα της Πράγας. Σε επιστολή του χαρακτήρισε την ενέργεια «χωρίς προηγούμενο» και εξέφρασε τη «συμπάθειά του προς την Ελλάδα», όπως αναφέρει στην επιστολή του προς την ελληνική πρεσβεία στην Πράγα, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Το 1935, μια ομάδα ναζιστών εξερευνητών ξεκινήσε μια αποικία στον ποταμό Αμαζόνιο


Βαθιά μέσα στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου της Βραζιλίας, υπάρχει ένας ναζιστικός τάφος πλαισιωμένος από ένα ανερχόμενο σταυρό με σβάστικα σε ένα νεκροταφείο κοντά στο απομονωμένο φυλάκιο του Laranjal do Jari. Ο εγγεγραμμένος στο σταυρό στα γερμανικά εχει το όνομα του Joseph Greiner ο οποίος πέθανε εκεί απο πυρετό στις 2 Ιανουαρίου 1936 «στην υπηρεσία της γερμανικής έρευνας».
Τι εκάνε  εκεί; Είναι η μόνη υπενθύμιση μιας ελάχιστα γνωστής πτυχής της ιστορίας, όταν η Γερμανία προσπάθησε να βρει μια αποικία εκεί φέρνοντας ένα στρώμα λεκάνης απορροής του Αμαζονίου στο Τρίτο Ράιχ.