Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Πανικός στο hot spot στο Ελληνικό - "Μάχες" μεταναστών με έναν νεκρό

 

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το hot spot στο Ελληνικό, μετά από άγριο καυγά μεταξύ μεταναστών, με αποτέλεσμα ένας άντρας πιθανότατα από το Αφγανιστάν να σκοτωθεί.

Υπέκυψε στα τραύματά του, ο ένας από τους τρεις Αφγανούς, που μεταφέρθηκαν στο Ασκληπείο Βούλας, μετά την συμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ στο Κέντρο Φιλοξενίας Ελληνικού.

Ενισχύεται η θεωρία ότι το νερό της Γης είναι… διαστημικό

Βρετανοί επιστήμονες εντόπισαν ίχνη οπάλιου σε ένα μετεωρίτη που είχε βρεθεί στην Ανταρκτική. Επειδή το οπάλιο είναι ένα ένυδρο ορυκτό, που περιέχει πολλά μόρια νερού, η…
ανακάλυψη ενισχύει την πεποίθηση ότι οι μετεωρίτες, ήδη από τα πρώτα χρόνια δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος, είχαν μεταφέρει σε αστεροειδείς νερό σε μορφή πάγου.
Η ανακάλυψη

Η Γενεσις των Ελληνων


Στα αποσπάσματα που ακολουθούν, ο Πίνδαρος και ο Απολλόδωρος αποκωδικοποιούν την αναγέννηση της Ελληνικής φυλής, μετά την κάθαρση που προκλήθηκε από τον μεγάλο κατακλυσμό. Ο Δευκαλίων αφού ταξίδεψε εννέα ολόκληρα μερόνυχτα μέσα εις την θάλασσα, προσέκρουσε εις τον Παρνασσόν. Έκει, αφού σταμάτησαν οι βροχές, βγαίνοντας έξω θυσιάζει εις τον Φίξιον Δία.



Ο Ζεύς έστειλε τον Ερμή σ’ αυτόν και τον παρακίνησε να διαλέξει ότι θέλει. Αυτός διάλεξε να δημιουργηθούν σ’ αυτόν τον τόπο άνθρωποι. Και αφού διέταξε ο Ζεύς να σηκώσει λίθους και να τους ρίξει πάνω από το κεφάλι του, αυτούς που έρριπτε ο Δευκαλίων γίνονταν άνδρες και αυτούς που έρριπτε η Πύρρα γίνονταν γυναίκες. Απ’ όπου ονομάστηκαν μεταφορικά και λαοί από το Λάος που σημαίνει λίθος (Απολλόδωρος, Βιβλιοθήκη, 1, 48, 10).

ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ


Οι Θερμοπύλες (Θερμοπύλαι στην αρχαία ελληνική γλώσσα και την καθαρεύουσα) είναι ένα ορεινό πέρασμα στην Ελλάδα. Η περιοχή έχει πάρει το όνομά της από κοντινές πηγές θερμού νερού και από τα στενά και δύσβατα περάσματα από τα οποία μπορούσε να πλησιάσει κανείς την περιοχή, τις πύλες, οι οποίες ήταν η Ανατολική, η Μεσαία και η Δυτική.

Οι κύριες εορτές και ιερά στην αρχαία Ελλάδα. Στις Θερμοπύλες υπήρχε ιερό όπου τελούνταν λατρεία της Δήμητρας
Το όνομα αυτό φαίνεται να το έχει πάρει από τον μυθικό ήρωα Ηρακλή, ο οποίος έπεσε στα νερά των πηγών για να απαλλαγεί από τους πόνους που του είχε δημιουργήσει ο δηλητηριασμένος χιτώνας του Νέσσου που είχε κολλήσει στο σώμα του. Από τότε βγαίνουν οι αναθυμιάσεις από τις πηγές.

Ανακαλύφθηκε αιγυπτιακός ναός 4.200 ετών σε άριστη κατάσταση!


Διάσπαρτοι σε όλη τη σύγχρονη Αίγυπτο είναι πολλοί αρχαίοι ναοί, που φημίζονται για το μεγαλείο τους και την ιστορική τους σημασία.
Το τέλειο παράδειγμα ενός από αυτούς που κόβει την ανάσα με την πολυτέλεια αλλά και την άριστη διατήρησή του είναι ο Ναός της Hathor.

Ο Άγνωστος και Χαμένος Πύργος της Ακρόπολης (εικόνες)


Είχε ύψος 26 μέτρα και κατόπτευε όλη την Αθήνα μέχρι τη θάλασσα. Εκεί ήταν το παλάτι της οικογένειας Ατσαγιόλι και έγινε η φυλακή του Οδυσσέα Ανδρούτσου που δολοφονήθηκε. Γιατί κατεδαφίστηκε
Οι φωτογραφίες από το 1854 απεικονίζουν τον Ιερό Βράχο διαφορετικό από ό,τι είναι σήμερα. Ανάμεσα στα αρχαία κτίσματα διακρίνεται ένας ψηλός τετράγωνος πύργος, ο οποίος βρισκόταν απέναντι από το ναό της Αθηνάς Νίκης.
Ο πύργος ανήκε στη διάσημη οικογένεια της Φλωρεντίας, Ατσαγιόλι, η οποία πήρε το όνομά της επειδή ασχολήθηκε με το εμπόριο ατσαλιού και βασίλεψε στο Δουκάτο των Αθηνών για 73 χρόνια. Την περίοδο της κυριαρχίας τους στην Αθήνα μετέτρεψαν τα Προπύλαια σε παλάτι και η αρχαία είσοδος σφραγίστηκε. Για να ανέβει κάποιος στην Ακρόπολη έπρεπε να περάσει από έναν ελικοειδή δρόμο που κατέληγε στο πίσω μέρος της σημερινής εισόδου. Μέσα στο παλάτι είχε χτιστεί και ένα καθολικό εκκλησάκι.

Σε Αθήνα και Θήβα τα πρώτα τέσσερα τζαμιά που πήραν «άδεια λειτουργίας»

Η κυβέρνηση νομιμοποιεί τα παράνομα τζαμιά προκειμένου αυτά να σταματήσουν να λειτουργούν κρυφά ενώ δημιουργεί νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες νομιμοποιήθηκαν τρία τζαμιά στην Αθήνα και ένα στη Θήβα.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Στρασβούργο ανακοίνωσε τη δημιουργία και λειτουργία τζαμιού στο Βοτανικό, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε έκταση 20 στρεμμάτων στο Σχιστό, που παραχωρήθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος, θα δημιουργηθεί νεκροταφείο ειδικά για μουσουλμάνους.

Τη μελέτη για το τζαμί στο Βοτανικό έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Τομπάζη και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα είναι μοντέρνου ύφους, ανάλογο με αυτά που υπάρχουν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η μυστική βάση των Ναζί στην Νότια Αμερική


Εννέα χιλιάδες Ναζί εγκληματίες πολέμου κατέφυγαν στην Νότια Αμερική μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι πληροφορίες κυκλοφόρησαν όταν Γερμανοί εισαγγελείς απέκτησαν πρόσφατα πρόσβαση στα μυστικά αρχεία στη Βραζιλία και τη Χιλή, όπου επιβεβαιώθηκε ο πραγματικός αριθμός των μεταναστών του Τρίτου Ράιχ.
Μυστικά αρχεία έχουν αποκαλύψει ότι περίπου 9.000 Ναζί, συμπεριλαμβανομένου του Adolf Eichmannand, και του γιατρού Γιόζεφ Μένγκελε κατέφυγαν στην Νότια Αμερική μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μυστήριο στην Παλμύρα: Μυστική ισραηλινή αρχαιολογική αποστολή υπό την προστασία των Ρώσων


Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις ανασκαφές που πραγματοποιούν Ισραηλινοί αρχαιολόγοι στην απελευθερωμένη αρχαία πόλη της Παλμύρα υπό την προστασία του ρωσικού στρατού, όπως μεταδίδεται από αραβικές πηγές.
Στόχος των ανασκαφών, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά είναι η εύρεση εβραϊκών «αρχαιολογικών θησαυρών», πλην όμως η περιγραφή αυτή δημιουργεί πολλά ερωτήματα.
Η αλήθεια είναι ότι το Ισραήλ δεν είχε ποτέ πριν την ευκαιρία να πραγματοποιήσει αρχαιολογικές ανασκαφές στην Παλμύρα και από ότι φαίνεται το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο, που με την απελευθέρωση της πόλης η Ιερουσαλήμ ήρθε σε απευθείας συνεννόηση με τη Μόσχα για την πραγματοποίηση των ανασκαφών.

Έρευνα: Ψώνια στην Αγορά στην αρχαία Αθήνα



Η Αγορά της αρχαίας Αθήνας ήταν χωρισμένη σε διάφορα τμήματα, που ονομάζονταν «κύκλοι». Κάθε τμήμα είχε επίσης μια ονομασία σχετική με το είδος που πουλιόταν σ’ αυτό. Ένας Αθηναίος νοικοκύρης ρωτούσε, ας πούμε, έναν φίλο του, που τον συναντούσε το πρωί στο δρόμο: Πού πηγαίνεις; – Στην αγορά. Στον «Χλωρόν τυρόν».


Αυτό σήμαινε ότι πήγαινε να ψωνίσει χλωρό, ανάλατο τυρί, στο τμήμα των φρέσκων τυριών. Κάθε τμήμα ή μάλλον, κάθε «κύκλος»της αγοράς, είχε και ένα ειδικό σήμα, σκαλισμένο πάνω σε μάρμαρο και τοποθετημένο σε εμφανές μέρος, ώστε αυτός που πήγαινε για πρώτη φορά εκεί, ο ξένος δηλαδή, να ξέρει ποια κατεύθυνση έπρεπε να ακολουθήσει, για να βρει εύκολα αυτό που ήθελε να αγοράσει.