Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Οι 10 πιο πολύτιμοι χαμένοι θησαυροί στον κόσμο


Η ανακάλυψη ενός κρυμμένου θησαυρού ιντριγκάρει πάρα πολύ την ανθρώπινη φύση. Η ίντριγκα που προκαλεί είναι τόσο μεγάλη που ο άνθρωπος αρέσκεται στο να διοργανώνει κυνήγι θησαυρού, ακόμα και αν στην προκειμένη περίπτωση ή λέξη θησαυρός μπαίνει εντός εισαγωγικών. Αφού δεν πρόκειται για το σεντούκι με σμαράγδια κάποιας ναυαγισμένης γαλέρας στη μέση του Ειρηνικού, ούτε για την ολόχρυση σαρκοφάγο ενός ξεχασμένου Φαραώ στα βάθη της Λευκής Ερήμου, αλλά για ένα συμβολικό αντικείμενο. Ένα αντικείμενο που πέρα από την ηδονή που μπορεί να προσφέρει η ανακάλυψή του και ίσως το κρέμασμά του στο δωμάτιό μας πλάι στο πτυχίο του Πανεπιστημίου και το μετάλλιο από την πρώτη μας συμμετοχή στο Μαραθώνιο, δεν έχει καμία χρηστική αξία.
Το 'χόμπι' των ανθρώπων να διοργανώνουν και να συμμετέχουν σε κυνήγι χαμένου θησαυρού, προέρχεται από την ικανοποίηση που τους προσφέρει η ανακάλυψη τους, αλλά και από το γεγονός πως όλοι οι κατά περιόδους χαμένοι θησαυροί που έχουν εμφανιστεί πάνω στον πλανήτη έχουν ανακαλυφθεί. Ή μήπως όχι;

Περι του έμβληματος της Βεργίνας


  Ο Ηροδοτος λέει ότι οι Έλληνες Αργεάδες ήταν η δυναστεία που κυβέρνησε την Μακεδονία από τον 8ο π.Χ. αιώνα μέχρι το 306 π.Χ. Ο Αεροπός, ο Γαυάνης και ο Περδίκκας  ήταν τρία αδέρφια, απόγονοι του Ηρακλείδη Τημένου.

Τα σπανιότερα λουλούδια του πλανήτη

Σύμφωνα με την τελευταία επιστημονική καταμέτρηση, περισσότερα από 270.000 είδη λουλουδιών έχουν εντοπιστεί στην οικουμένη, με ένα επιπλέον 10-15% αυτών να παραμένουν αταξινόμητα, καθώς φύονται σε απομονωμένες γωνιές του πλανήτη.
Το να βρεις λοιπόν τα σπανιότερα όλων μόνο εύκολο δεν το λες, αν και δεν θα μας απασχολήσει το σχολαστικό του πράγματος, καθώς θα παρελάσουν από μπροστά μας όχι μόνο μια σειρά από τα πλέον σπάνια άνθη της υφηλίου, αλλά και αυτά με τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες στους στήμονές τους!
Ιδιαίτερα, πανέμορφα και μοναδικά από κάθε άποψη, ιδού τα «πράσινα» κοσμήματα της Φύσης…

Λίμνη Βουλιαγμένης: Το μεγάλο μυστήριο που δεν έχει εξιχνιαστεί



Ποιο το μυστήρο στη Λίμνη Βουλιαγμένης που ακόμα δεν έχει εξιχνιαστεί;
Η Λίμνη της Βουλιαγμένης είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα της Αθήνας.

Πρόκειται για μια αλμυρή λίμνη, ενώ το μυστήριο είναι οτι το βάθος ή η σύνδεση με την θάλασσα δεν έχουν ανακαλυφθεί ποτέ.
Η Λίμνη Βουλιαγμένης δεν περιγράφεται επίσης από κανέναν αρχαίο συγγραφέα.
Μετά τη Σύμβαση για τη διατήρηση της παγκόσμιας βιοποικιλότητας του Ρίο, που υπογράφηκε από τουλάχιστον 150 κράτη-μέλη του ΟΗΕ, η ελληνική πολιτεία ανέλαβε τεράστιες ευθύνες για τη διατήρηση του φυσικού της περιβάλλοντος. Μια από τις ευθύνες της είναι και η περίπτωση της Λίμνης της Βουλιαγμένης, ένα κόσμημα των τεχνασμάτων της φύσης.

Πέντε ελληνικά νησιά που κρύβουν μυθολογικά μυστικά

Ένα πεισματάρικο αγόρι προκαλεί την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Ένα παρ’ ολίγον ναυάγιο χρωστά ευγνωμοσύνη στην Ανάφη. Ο Ποσειδώνας ξεσπά στο Ιόνιο και μια οικογενειακή… splatter τραγωδία με ευνουχισμούς και γεννητούρια γράφεται στα ανοιχτά των Κυθήρων. Όταν η ελληνική μυθολογία έχει κέφια… πάει διακοπές κα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου γίνονται ο καμβάς της αρχαίας φαντασίας, πέντε ενδιαφέροντα δείγματα της οποίας συγκεντρώσαμε για χάρη σας παρακάτω.

Τα 10 σύμβολα των Πεφωτισμένων και η ερμηνεία τους

Πεφωτισμένοι. Όσο και αν διαβάσουμε για αυτούς ποτέ δεν μας αρκεί, καθώς κάθε φορά ανακαλύπτουμε κάτι καινούργιο κάτι απόκοσμο και μυστικό. Αλήθεια ή ψέματα; Δεν έχει πάντα σημασία, αφού το σίγουρο είναι ότι οι ιστορίες που μας προσφέρουν, είναι σκοτεινές, συναρπαστικές και άκρως ενδιαφέρουσες.
Ο τομέας των συμβόλων, είναι μια κατηγορία από μόνος του. Ποια είναι τα σύμβολα των illuminati και ποια η ερμηνεία πίσω από αυτά;

Ο... Εωσφόρος στην πλατεία Καραϊσκάκη;

Ο Αετός του... Δον Χουάν φύλακας του σατανικού αγάλματος;...
 Η πλατεία Καραϊσκάκη αποτελεί το γεωγραφικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής του Μεταξουργείου του δήμου των Αθηναίων. Μιας περιοχής δηλ., η οποία έλαβε αυτή την ονομασία άλλοτε, λόγω της ύπαρξης εκεί κατασκευαστηρίων μετάξης, μίας ύλης που έδινε οικονομική πνοή και ανάπτυξη στην πρωτεύουσα σε εποχές που μόνο προηγμένες δεν θα μπορούσαν να ονομαστούν...
Αλλά αποτελεί επίσης, αν ιδωθεί από ψηλά («απ’ αέρος») ή και σε έναν απλό χάρτη των Αθηνών, το κομβικό εκείνο σημείο, που «δένει» το κέντρο με τις τριγύρω όμορες περιοχές. Κάτι, το οποίο στις νεωτερικές συνθήκες έχει σημασία πολύ ευρύτερη, μιας και συνδέεται με τη σύγχρονη εν πολλοίς εφιαλτική πραγματικότητα που επικρατεί στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας: με τη διακίνηση «πασών ειδών» νεωτεριστικών ρευμάτων, πρωτόγνωρων για πολλούς, που σχετίζονται με το νεοεποχίτικο-νεοταξικό μέλλον της Αθήνας και της Ελλάδας όλης.