Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Θρίλερ στο Διάστημα: Αποθέματα για έξι μήνες έχουν οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Η Μόσχα ανέστειλε μέχρι νεωτέρας όλες τις επανδρωμένες πτήσεις εκτός ατμόσφαιρας μετά το ατύχημα της περασμένης Πέμπτης κατά την εκτόξευση ενός πυραύλου Σογιούζ – Πιθανόν να παραταθεί η παραμονή των τριών αστροναυτών στον ISS

Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) έχει αρκετά εφόδια για τους επόμενους έξι μήνες, δήλωσε σήμερα ο Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, ο διευθυντής πτήσεων του ρωσικού τμήματος του Σταθμού, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει την αγωνία των αστροναυτών και των δικών τους ανθρώπων, μετά την αποτυχία εκτόξευσης υποστηρικτήγς αποστολής την περασμένη Πέμπτη.
Η Ρωσία ανέστειλε προσωρινά όλες τις επανδρωμένες πτήσεις μετά το ατύχημα που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, αμέσως μετά την εκτόξευση ενός πυραύλου Σογιούζ που θα μετέφερε έναν Ρώσο και έναν Αμερικανό αστροναύτη στον ISS.

Ν.Τραμπ: Νέα αναφορά για την ανάγκη δημιουργίας διαστημικής δύναμης

Σε νέα αναφορά για την ανάγκη δημιουργίας διαστημικής δύναμης προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του που πραγματοποίησε στο Κεντάκι.
Σε δημόσια ομιλία του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε ότι η Ουάσιγκτον υστερεί πίσω από τη Μόσχα και το Πεκίνο στη δημιουργία διαστημικών δυνάμεων.
«Η Ρωσία έχει ήδη ξεκινήσει, η Κίνα έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά έχουμε τους λαμπρότερους ανθρώπους στον κόσμο, κατασκευάζουμε τον μεγαλύτερο εξοπλισμό στον κόσμο, κατασκευάζουμε τους μεγαλύτερους πυραύλους, άρματα μάχης και πλοία στον κόσμο «, υπογράμμισε ο Trump.

Άτυπη κατάθλιψη: Πώς να αναγνωρίσετε εγκαίρως τα συμπτώματα


Ο σύγχρονος ρυθμός της καθημερινότητας σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση αλλά και την γενικότερη κοινωνική κρίση των διαπροσωπικών σχέσεων, αποτελούν, δυστυχώς, την "πρώτη ύλη" για την εκδήλωση συμπτωμάτων κατάθλιψης σε πολλούς συνανθρώπους μας. Αυτά τα συμπτώματα, σε γενικές γραμμές, περιλαμβάνουν την αυξημένη πείνα, την αύξηση του σωματικού βάρους, τις πολλές ώρες ύπνου και άλλα.
Η άτυπη κατάθλιψη συνήθως αρχίζει στην εφηβεία και είναι πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Παρά την ονομασία της, η άτυπη κατάθλιψη δεν είναι πολύ σπάνια. Όπως και με άλλες μορφές κατάθλιψης, η θεραπεία για την άτυπη κατάθλιψη περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική υποστήριξη (ψυχοθεραπεία) και αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Τεράστιο πουλί είχε φάει το «αρχαιότερο» παιδί των Νεάντερταλ! Ιστορική ανακάλυψη

Όταν οι ερευνητές ανακάλυψαν τα αρχαιότερα τμήματα ανθρώπινου σκελετού που έχουν βρεθεί ποτέ, πριν λίγα χρόνια στην Πολωνία, δεν είχαν καταλάβει πως τα οστά έκρυβαν ένα μυστικό. Για την ακρίβεια μόλις… φέτος συνειδητοποίησαν πως τα οστά ήταν ανθρώπινα, επειδή βρέθηκαν μαζί με οστά πουλιών. Αποκαλύφθηκε ότι τα οστά ήταν ανθρώπινα, κατά την διάρκεια εργαστηριακών αναλύσεων. Πρόκειται για δύο μικρά κομμάτια από δάχτυλα χεριών, περίπου ένα εκατοστό το καθένα, που ανήκουν σε ένα παιδί Νεάντερταλ, μεταξύ πέντε και επτά ετών.
Τα οστά αυτά είναι 115.000 ετών!

Ο χάρτης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα έχει πολλαπλά πρόσωπα και τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί τόσο σε περιστασιακή όσο και σε μόνιμη βάση. Πέρα από τη βάση της Σούδας, αμερικανικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) με κύριο σκοπό τη συνεργασία, συνεκπαιδεύσεις, καθώς και ευρύτερες δραστηριότητες.
Ως προς το ζήτημα των βάσεων, τον τόνο είχε δώσει ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Τζόζεφ Ντάνφορτ, προ περίπου ενός μήνα, όταν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν αναζητούν νέες βάσεις, αλλά την ευρύτερη παρουσία στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα έχει ως εξής:

Τρόμος και στη Ροδόπη από σαρκοφάγο έντομο

Το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο στην Ευρώπη που είναι σαρκοφάγο και έχει πολύ ισχυρό και επίπονο δάγκωμα εκτός από τη Λαμία εντοπίστηκε και στη Ροδόπη.
Σύμφωνα με το xronos.gr, ένας κάτοικος της περιοχής εντόπισε το έντομο έξω από την εκκλησία της Ξυλαγανής.

10χρονο «βαμπίρ» στην «νεκρόπολη των μωρών»! Ανατριχιαστική ανασκαφή στην Ρώμη [pics]

Η ανακάλυψη σκελετού που ανήκει σε ένα 10χρονο παιδί, σε αρχαιολογικό χώρο της Ρώμης είναι «εξαιρετικά μυστηριώδης και παράξενη» απόδειξη μιας ταφής με άρωμα… βαμπίρ! Μιλάμε για την εποχή που οι άνθρωποι έπαιρναν τα… μέτρα τους για να εμποδίσουν τους «μολυσμένους» ανθρώπους από το να… επιστρέψουν από τον τάφο!
Ο σκελετός ανακαλύφθηκε από μια ομάδα αρχαιολόγων από την Ιταλία, το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, αλλά και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Ποιό είναι το σύμβολο που είναι ορατό από το διάστημα και βρίσκεται στην έρημο Σαχάρα;

Δορυφόροι εντόπισαν αυτό το σύμβολο στην μέση της έρημου Σαχάρα.
Αν καταχωρήσετε τις σωστές συντεταγμένες στο Google Earth μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε αυτό το σύμβολο που είναι ορατό από το διάστημα και βρίσκεται στην έρημο Σαχάρα.
Ποιος είναι ο λόγος όμως που υπάρχει αυτό το σύμβολο; Μήπως είναι Photoshop;
Αυτή είναι η εικόνα που θα δείτε αν μπείτε στο Google Earth, είναι ένα σύμβολο με ένα αεροπλάνο στην έρημο Σαχάρα.
Μόλις κάνετε ζουμ θα δείτε ότι το σύμβολο αυτό είναι ένα αεροπλάνο μέσα σε μια πυξίδα.
Όταν επισκεφθείτε το σημείο θα παρατηρήσετε κάτι παράξενο….
Σε ένα από τα σημεία της πυξίδας προεξέχει μια απότομη δομή που βγαίνει από την άμμο.
Αυτή η βελόνα στην πραγματικότητα είναι το φτερό ενός αεροπλάνου που πίσω από αυτό κρύβεται μια ιστορία…..

Stars Wars… made in China με τον δορυφόρο – λέϊζερ του Πεκίνου! Θα εξουδετερώνει τα αμερικανικά υποβρύχια!

Η Κίνα αναπτύσσει έναν δορυφόρο εξοπλισμένο με λέιζερ, που θα μπορεί να ανιχνεύει αμερικανικά υποβρύχια σε πολύ μεγάλο βάθος.
Το έργο Guanlan αποσκοπεί στη δημιουργία δορυφόρου που θα έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει υποβρύχια 500 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, πολύ περισσότερο από τις προηγούμενες προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.
Ο Song Xiaoquan, διευθυντής του προγράμματος, δήλωσε ότι εάν το έργο είναι επιτυχές, θα κάνει το ανώτερο στρώμα της θάλασσας «περισσότερο ή λιγότερο διαφανές θα αλλάξει σχεδόν τα πάντα», σύμφωνα με την South China Morning Post.