Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Η αληθινή ιστορία του μοναδικού θύματος από μετεωρίτη στην Ιστορία


Τον Φεβρουάριο του 2013, η ηχητική έκρηξη που προκλήθηκε από έναν τεράστιο μετεωρίτη κατέστρεψε κτίρια και τραυμάτισε πάνω από 1.000 άτομα κοντά στην πόλη Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας. Αλλά αυτός ο καταστροφικός διαστημικός βράχος δεν ήταν ο πρώτος που τάραξε τις ανθρώπινες ζωές.
Πριν από αυτή την ιστορία υπήρξε η Ann Hodges, το μόνο επιβεβαιωμένο θύμα στην Ιστορία που επλήγη από μετεωρίτη.

Τι παιχνίδια έπαιζαν τα παιδιά στην Αρχαία Ελλάδα;

Ποιο παιχνίδι είναι η αποδιδασκίνδρα; Τι ήταν η πλαταγή; Γυρίζουμε πίσω το χρόνο για να μάθουμε πως διασκέδαζαν τα παιδιά στην Αρχαία Ελλάδα.


Για τις γενιές που έμαθαν να παίζουν στους δρόμους και τις αλάνες και όχι μπροστά από μια οθόνη, οι λέξεις «κρυφτό», «τυφλόμυγα», «αγαλματάκια ακούνητα», «κυνηγητό» κτλ, ήταν έννοιες ταυτόσημες με το παιχνίδι και τη χαρά. Χιλιάδες χρόνια πριν, σχεδόν τα ίδια παιχνίδια έπαιζαν και οι πρόγονοί μας στην Αρχαία Ελλάδα. Ας δούμε ποια ήταν τα αγαπημένα των παιδιών τότε και πως τα ονόμαζαν.

ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΙΚΕΛΩΝ

Ο ΙΤΑΛΟΣ ,Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ-
Η Σικελία πρωτοκατοικείται από τον Θεό Κρόνο, πατέρα του Δία. Στο νησί μάλιστα, στο όρος Κρόνιον, βρίσκεται ο τάφος του, μετά την φοβερή Τιτανομαχία, που έφερε την πτώση του και τον Δία στον θρόνο των Θεών. (Κλήμ. Αλεξανδρέως , προτρεπτ. προς Έλληνας, β-30).

Ως πρώτοι κάτοικοι της Σικελίας και της Ν. Ιταλίας αναφέρονται από όλους τους αρχαίους
συγγραφείς, Έλληνες και Ρωμαίους, Οι Έλληνες, ξεκινώντας από την προϊστορία, πολύ πριν το 3.000 π.χ. και όπως αναφέρεται στα έργα «Νόστοι» και «Τηλεγόνεια» ο πρώτος θνητός, ο μυθικός ΙΤΑΛΟΣ, γιος του Τηλεγόνου και της Πηνελόπης, εγγονός του Οίνωτρου, εγκαταστάθηκε, σε μία μικρή χερσόνησο, στο νότιο άκρο των Απεννίνων, που αργότερα ονομάστηκε Βρεττία και σήμερα ονομάζεται Καλαβρία (καλή αύρα).

Η Μάχη της Χαιρώνειας

Α ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ  ΜΕΤΑ – ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Η μάχη της Χαιρώνειας διεξήχθη το 338 π.Χ. μεταξύ του Μακεδονικού βασιλείου και των συνασπισμένων στρατευμάτων του Κοινού των Βοιωτών, ηγέτιδα του οποίου ήταν η Θήβα, της Αθήνας, της Κορίνθου και άλλων ελληνικών πόλεων. Η συγκεκριμένη σύγκρουση υπήρξε καθοριστική για τη διαμόρφωση της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα του ύστερου 4ου αιώνα π.Χ. Ο Φίλιππος Β’, μονάρχης της Μακεδονίας, κατόρθωσε μετά από πολλά έτη αιματηρών εκστρατειών και έντονων διπλωματικών διαβουλεύσεων να καθυποτάξει και τους τελευταίους πυλώνες αντίστασης στα σχέδια του για επικράτηση στον ελλαδικό χώρο.

Πλάσματα της Ελληνικής μυθολογίας (Εικόνες)

Παρακολουθώντας τις πολύπλοκες διαδρομές των κύκλων του Ελληνικού μύθου συναντάει κανείς ένα μεγάλο πλήθος πλασμάτων, που εμφανίζονται συνήθως σε δεύτερους ρόλους, αλλά κερδίζουν την παράσταση με την απόκοσμη παρουσία τους.

Σήμερα παρουσιάζεται ένα μέρος από τα Μυθολογικά πλάσματα που δείχνουν την εντυπωσιακή ποικιλομορφία που είχε για τους αρχαίους Έλληνες η προσωποποίηση του φοβερού.

Δεν πρόκειται για έναν εξαντλητικό κατάλογο, τα πλάσματα αυτά είναι στ’ αλήθεια πολλά περισσότερα, για μια αντιπροσωπευτική πινακοθήκη.

Ανακαλύφθηκε 1700 ετών Ελληνικό σχολείο στην Αίγυπτο

Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στη δυτική έρημο της Αιγύπτου ανακάλυψαν ένα σχολείο 1.700 ετών περίπου, στους τοίχους του οποίου βρέθηκαν κείμενα γραμμένα στην αρχαία ελληνική γλώσσα, συμπεριλαμβανομένου και ενός κειμένου για την αρχαία χρήση των φαρμάκων που παραπέμπει στην Οδύσσεια του Ομήρου.

Το σχολείο - το οποίο έχει μικρούς πάγκους που χρησιμοποιούσαν οι μαθητές ως θρανία για να κάθονται, να διαβάζουν ή να στέκονται όρθιοι και να γράφουν στους τοίχους - χρονολογείται σε μια εποχή όπου η Αίγυπτος ελέγχεται από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τα αρχαία ελληνικά ήταν ευρέως διαδεδομένα.

Το μυστηριώδες όρος Shasta – Ένα από τα πιο «ιερά» μέρη του πλανήτη

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι το όρος Shasta είναι ένας από τους πιο ιερούς τόπους στη Γη. Αυτό το μαγευτικό βουνό – ένα μέρος της οροσειράς Κασκέιντ (Cascade) , που βρίσκεται στη κομητεία Siskiyou, στη Βόρεια Καλιφόρνια περίπου 45 μίλια από τα σύνορα του Όρεγκον – είναι διάσημο για θεάσεις UFO και άλλα περίεργα και ανεξήγητα γεγονότα.

Πολλοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο έχουν αναφερθεί σε επαφή με εξωγήινα όντα στον έναστρο ουρανό του βουνού, κατά την οδήγηση κατά μήκος των δρόμων, και σε αρκετές απομακρυσμένες τοποθεσίες γύρω από το όρος Shasta.

Το μοναδικό βουνό που ένας «απατεώνας» έκοψε την κορυφή του! Ένα ανεπανάληπτο φυσικό τοπίο

Αναδύεται μέσα από την ομίχλη της ζούγκλας. Το βουνό Roirama γνωστό και ως Roirama Tepui είναι από τα ψηλότερα βουνά της Νότιας Αμερικής με υψόμετρο 2.810 μέτρα. Είναι γνωστό ως «επίπεδο βουνό», αφού δεν έχει κορυφή. Είναι το ψηλότερο στην οροσειρά Pacaraima.

Why do pilots say ‘Roger’ – not Everyone in WWII could speak English

Even if you haven’t heard it in real life, I’m guessing you’ve heard a pilot on TV say “Roger.” I bet you’ve even heard pilots say “Roger Wilco.”
Have you ever wondered who Roger Wilco is? And why pilots like to say his name?