Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Οι περιεργες Ιπποτικες βραχογραφιες της Ροδου






Για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέρνουμε στο φως τις σπάνιες Ιπποτικές βραχογραφίες της Ρόδου. Για λόγους προστασίας αυτών δεν αναφέρουμε το μέρος άλλα έχοντας αυτές τις τέσσερις  φώτο αναδεικνύομαι το θέαμα όπως κάνει πάντα η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ. Παρακαλούμε θερμά τις αρμόδιες υπηρεσίες να τα προστατεύσουν και να τα αναδείξουν



Οι Ιωαννίτες Ιππότες, γνωστοί και ως Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα του Ξενώνα του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ της Ρόδου και της Μάλτας, Τάγμα του Αγίου Ιωάννη, Οσπιταλιέροι και Ιππότες της Μάλτας, (γαλλικά: Ordre des Hospitaliers η Ordre de Malte), είναι Ιπποτικό Τάγμα, που ξεκίνησε ως αμαλφικό νοσοκομείο στην Ιερουσαλήμ το 1080 για να παρέχει φροντίδα στους φτωχούς, άρρωστους ή τραυματισμένους προσκυνητές των Αγίων Τόπων. 



Μετά τη Χριστιανική εκστρατεία στην Ιερουσαλήμ το 1099, κατά την πρώτη Σταυροφορία, έγινε θρησκευτικό και πολεμικό τάγμα με δική του διοίκηση αναλαμβάνοντας την προστασία των Αγίων Τόπων. Μετά την ήττα και την εκδίωξη των Χριστιανικών δυνάμεων, το τάγμα συνέχισε τη δράση του αρχικά στη Ρόδο και μετέπειτα στη Μάλτα.
 Στη Ρόδο οι Ιωαννίτες, αναφερόμενοι τότε και ως "Ιππότες της Ρόδου" αναγκάστηκαν να γίνουν μια πιο εξεζητημένη στρατιωτική δύναμη, μαχόμενοι κυρίως ενάντια σε Τούρκους πειρατές. Αντιστάθηκαν σε δύο εισβολές, μία από τον Σουλτάνο της Αιγύπτου το 1444 και άλλη μία από τον Σουλτάνο Μωάμεθ τον Β', ο οποίος, μετά την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης, είχε θέσει τους Ιωαννίτες ως στόχο "πρώτης προτεραιότητας".




Το 1494 οι Ιωαννίτες κατασκεύασαν οχυρωματικά έργα στην χερσόνησο της Αλικαρνασσού, χρησιμοποιώντας κομμάτια από το (μερικώς) κατεστραμμένο Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού (ένα από τα επτά θαύματα του Αρχαίου Κόσμου).
Το 1522 μία νέου είδους και μεγέθους δύναμη "κατέφθασε" : 400 πλοία υπό την διοίκηση του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, μετέφεραν 200.000 στρατιώτες στο νησί. Ενάντια σε αυτή τη δύναμη οι Ιωαννίτες, υπό τον μάγιστρο Φίλιππο Βιλιέ, είχαν 7.000 άνδρες και τα οχυρωματικά τους έργα. Η πολιορκία διήρκεσε 6 μήνες, στο τέλος της οποίας επετράπη στους εναπομείναντες νικημένους Ιωαννίτες να αποσυρθούν στη Δύση. Μετά από αυτή την ήττα στην ξηρά, οι Ιωαννίτες άρχισαν να εγκαταλείπουν σταδιακά τις παλιές τακτικές του ιππικού, αναλογιζόμενοι την υπεροχή του εχθρού τους στην ξηρά και αντιλαμβανόμενοι ότι ήταν πιο ευάλωτος στη θάλασσα.
 

Η Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου αποτελεί σήμερα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΑΡΧΕΙΟ ΘΟΔΩΡΗ ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Στην ίδια περιοχή υπάρχει και αυτό το κεφάλι :

http://www.paranormap.net/article/2034

Επίσης σχόλια πάνω στις συγκεκριμένες βραχογραφίες όπως και παράξενα περιστατικά που έχουν συμβεί στη περιοχή μπορείτε να βρείτε εδώ :

http://www.paranormap.net/articles/50/54173

Με εκτίμηση
Aragorn

CHRISTOS KASTAMONITIS είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΑΔΕΡΦΕ