Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Για πιθανή επίθεση από την Ισπανία προειδοποιεί το Γιβραλτάρ σε περίπτωση Brexit


Την ανησυχία του για τις προθέσεις της Ισπανίας σχετικά με την προσάρτηση του Γιβραλτάρ σε περίπτωση Brexit εξέφρασε ο αρχηγός της κυβέρνησης της χερσονήσου Fabian Picardo.
Όπως σημειώνει ο Independent, την Παρασκευή ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών Jose Manuel García-Margallo είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της ώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, "θα συζητούσαμε για το Γιβραλτάρ ακριβώς την επόμενη μέρα".

"Αυτού ακριβώς του είδους συμπεριφορά περιμέναμε από τον κ. Margallo και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν κι άλλοι με τις ίδιες σκέψεις", τόνισε ο F. Picardo. 
"Η εμφανής πρόθεση του υπουργού Εξωτερικών της Ισπανίας να φέρει το ζήτημα του Γιβραλτάρ στο προσκήνιο σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο και το Γιβραλτάρ εξέλθουν από την ΕΕ επιβεβαιώνει την ανάλυση που έχει ήδη γίνει. Είναι ασφαλέστερο και πιο ασφαλές για το Γιβραλτάρ να παραμείνει στην ΕΕ, προκειμένου να μην υπάρξει ευκαιρία για τον Margallo να επιτεθεί τη χερσόνησο" προειδοποίησε ο ίδιος.
ΠΗΓΗ CAPITAL

Δεν υπάρχουν σχόλια: