Το Κόκκινο αλάτι Χαβάης είναι προϊόν που προέρχεται από την εξάτμιση της παλίρροιας και όχι από εξόρυξη. Αποκτά
το χρώμα του από τον ηφαιστειακό πηλό της περιοχής που είναι πολύ
πλούσιος σε σίδηρο. Μάλιστα λέγεται ότι περιέχει περισσότερα από 50
φυσικά μεταλλικά στοιχεία και ότι οι ιθαγενείς της Χαβάης το
χρησιμοποιούσαν για την θεραπευτική και καλλυντική του δράση.
Η γεύση του είναι πολύ ιδιαίτερη και έντονη, ενώ τα αρώματα του θυμίζουν καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, όπως φουντούκι. Στην κουζίνα είναι ιδανικό για μαρινάρισμα και για γκριλ.
ΠΗΓΗ http://www.yiannislucacos.gr
Η γεύση του είναι πολύ ιδιαίτερη και έντονη, ενώ τα αρώματα του θυμίζουν καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, όπως φουντούκι. Στην κουζίνα είναι ιδανικό για μαρινάρισμα και για γκριλ.
ΠΗΓΗ http://www.yiannislucacos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου