Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ «Μπούκαρε» στο Αφρίν ο Ερντογάν! - ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το είπε και το... έκανε ο πολεμοχαρής "σουλτάνος" - Οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους εισέβαλαν στην πόλη Αφρίν - "Όλα υπό έλεγχο" λέει ο Ερντογάν που έχει κάνει κανονική εισβολή στην Συρία με την επιχείρηση να έχει την κωδική ονομασία... "κλάδος ελιάς" - Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής σήμερα την ελεγχόμενη από τους αντάρτες Ανατολική Γούτα
Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους εισέβαλαν στην κουρδική πόλη Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία. Μια πόλη που αποτελούσε βασικό στόχο της επιχείρησης που εξαπέλυσε τον Ιανουάριο ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν ήθελε να εκδιώξει από εκεί τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Κι αυτό διότι τους θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση. Τις ανακοινώσεις έκανε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες και οι μάχες συνεχίζονται στην Αφρίν», διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.
Η πόλη αυτή βρίσκονταν στο επίκεντρο από την αρχή της επιχείρησης. Οι κάτοικοι τις τελευταίες ημέρες την εγκατέλειπαν σχεδόν… τρέχοντας. Μάζευαν όλη την ζωή τους σε μια τσάντα (κυριολεκτικά) και εγκατέλειπαν την πόλη τους.
Έβλεπαν αυτό που έρχεται. Έβλεπαν ότι ο Ερντογάν δεν έχει κανέναν δισταγμό. Κάτι που απέδειξε και μόλις χθες, αφού δεν δίστασε να βομβαρδίσει νοσοκομείο (!) με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο έγκυες γυναίκες…

Άδειασε το Αφρίν, αδειάζει και η Γούτα

Την ίδια ώρα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής σήμερα την ελεγχόμενη από τους αντάρτες Ανατολική Γούτα, όπου η Δαμασκός έχει εξαπολύσει εδώ και έναν μήνα μεγάλη επιχείρηση για να την θέσει ξανά υπό τον έλεγχό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: