Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Το φάντασμα της πράσινης γυναίκας και η αδιευκρίνιστη σκιά του

Στο Barley του Hertfordshire, στην Αγγλία, εμφανιζόταν κάθε έτος, μεταξύ της 21ης και 23ης Ιουνίου, ένα αλλόκοτο φάντασμα στα ερείπια ενός παλαιού πύργου.
Το φάντασμα αυτό ήταν η παράδοξη οπτασία μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Μάλιστα, εξέπεμπε πράσινη αχλή, που το πλαισίωνε τρομακτικά κατά την εμφάνισή του κι έτσι, οι χωρικοί το είχαν ονομάσει “το φάντασμα της πράσινης γιαγιάς”.

Το 1939, το θρυλικό Βρετανικό σωματείο “The Ghost Club”, το οποίο είχε ιδρυθεί από περιώνυμα μέλη το 1862 και το είχαν συνδράμει, μέσα στα πολλά χρόνια λειτουργίας του, με την εξέχουσα παρουσία τους διάσημοι άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων, όπως ο Charles Dickens, ο Sir Arthur Conan Doyle, ο William Yeats και τόσοι άλλοι, αποφάσισε να επέμβει. Άλλωστε, το αναγνωρισμένο αυτό σωματείο επιδιδόταν στις ψυχικές έρευνες και ασχολούνταν εντατικά με τη μελέτη παραψυχικών φαινομένων.
Έτσι, υπό την επίβλεψη της τοπικής Αστυνομίας, τρία μέλη του σωματείου, ειδικά στον εντοπισμό φαντασμάτων, επισκέφτηκαν την περιοχή. Διανυκτέρευσαν εν μέσω των χαλασμάτων, για να δουν “το φάντασμα της πράσινης γιαγιάς”, το οποίο, κατά τους ισχυρισμούς των χωρικών του Barley, στρίγγλιζε άγρια και φοβερά, έπινε όσες φιάλες ζύθου του άφηναν, για το εξευμενίσουν και περιφερόταν πάντοτε ακολουθούμενο από μια άλλη, παράξενη και αδιευκρίνιστη σκιά.
Τις τρεις νύχτες, που έμειναν εκεί τα μέλη του “The Ghost Club”, δεν είδαν τίποτε σχετικό και έτσι, αποχώρησαν πριν καλά-καλά ξημερώσει. Μα, οι επιφυλακτικοί χωρικοί, που επαγρυπνούσαν, είδαν και πάλι το φάντασμα με την πράσινη αχλή, στριγγλίζοντας απειλητικά, να ακολουθείται πιστά από την ίδια, αδιευκρίνιστη σκιά.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 29/06/1939…
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 29/06/1939
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 29/06/1939

Δεν υπάρχουν σχόλια: