Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Χλίδα! Δείτε το νέο Τεκτονικό Μέγαρο στην Κηφισιά που ολοκλήρωσε η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ΕΙΚΟΝΑ)

Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (Αχαρνών) ολοκλήρωσε τις εργασίες κατασκευής του νέου Τεκτονικού Μεγάρου στην Κηφισιά και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Facebook.
Το νέο Τεκτονικό Μέγαρο διαθέτει τρεις αίθουσες συνεδριάσεων και ένα άνετο εστιατόριο.
Σύμφωνα με τεκτονικές πηγές, η δημιουργία του νέου Μεγάρου ήταν αίτημα εδώ και χρόνια των Στοών της Κηφισιάς, που λόγω της σημαντικής αύξησης των μελών τους χρειάζονταν ένα νέο, σύγχρονο και άνετο κτίριο για τις συνεδριάσεις τους.
Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ιδρύθηκε το 1811 και μέλη της πρωταγωνίστησαν σε όλους τους εθνικοαπελευθερωτικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Ελευθεροτέκτονες δημιούργησαν τη Φιλική Εταιρεία, στελέχωσαν και διεξήγαγαν τον Μακεδονικό Αγώνα, Ελευθεροτέκτονες ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ιδρυτές του σοσιαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα στα τέλη του 19ου αρχές 20ου αιώνα, της τάσης των σοσιαλπατριωτών και της οργάνωσης του Σοσιαλιστικού Συλλόγου.
Όπως αναφέρει η Μεγάλη Στοά στην ιστοσελίδα της, «από το 1811 μέχρι σήμερα ο Ελευθεροτεκτονισμός στη χώρα μας υπηρετείται από τα μέλη του, υποδεικνύοντας προς όλους την οδό της Αρετής, της Ηθικής και της Δικαιοσύνης, επί της οποίας οφείλουμε να βαδίζουμε κατά την διάρκεια της ζωής μας.
»Οι ελεύθεροι Τέκτονες παγκοσμίως εργάζονται αδιαλείπτως υπέρ της ηθικής και πνευματικής ανορθώσεως της ανθρωπότητας, δια της ειρηνικής και βαθμιαίας ανυψώσεως του ατόμου.
»Ως ύπατο αγαθό θεωρούν την ελευθερία σκέψεως και συνειδήσεως και πρεσβεύουν ότι όλοι οι άνθρωποι γεννώνται ελεύθεροι, έχοντας τα ίδια δικαιώματα ως αδελφοί.
»Η πεποίθησή τους αυτή είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε διαφορά υπάρχει μεταξύ τους και αφορά πνευματικά ή υλικά προσόντα, καταγωγή, κοινωνική θέση, εθνικότητα, φυλή, χρώμα, γλώσσα, ή θρησκεία».
Δείτε τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν:
stoa-kifisia1
stoa-kifisia2
stoa-kifisia3
stoa-kifisia4
stoa-kifisia5
stoa-kifisia6
stoa-kifisia7
stoa-kifisia8
stoa-kifisia9

Δεν υπάρχουν σχόλια: