Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Τι απέγινε η σορός του Χίτλερ;

 

  H σορός του Αδόλφου Χίτλερ κάηκε το 1970 από πράκτορες της KGB σύμφωνα με τις εντολές του αρχηγού της υπηρεσίας, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του αρχείου της FSB, της ρωσικής υπηρεσίας μυστικών υπηρεσιών που διαδέχτηκε την KGB.
Μιλώντας στο πρακτορείο Interfax, ο στρατηγός Βασίλι Χριστοφορόφ δήλωσε ότι μέχρι πρότινος απόρρητα έγγραφα καταδεικνύουν ότι ο τότε αρχηγός της KGB Γιούρι Αντροπόφ διέταξε μια άκρως μυστική αποστολή με στόχο την καταστροφή των λειψάνων του Χίτλερ, της γυναίκας του Εύα Μπράουν, του επικεφαλής της ναζιστικής προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς και της οικογένειάς του.
Σύμφωνα με τα έγγραφα, όπως ανέφερε ο Χριστοφορόφ, η σοβιετική ηγεσία οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση λόγω φόβων ότι οι τάφοι τους μπορεί να γίνονταν τόπος λατρείας για οπαδούς φασιστικών ιδεών.

Η επιχείρηση «Τα Αρχεία» εκτελέστηκε από ομάδα ειδικών πρακτόρων της KGB στο Μάγκντεμπουργκ της Ανατολικής Γερμανίας, όπου είχαν ενταφιαστεί μυστικά οι σοροί στις 21 Φεβρουαρίου του 1946, σε έδαφος σοβιετικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
«Οι σοροί κάηκαν έξω από την πόλη Σόνεμπεκ, 11 χλμ από το Μάγκντεμπουργκ της Ανατολικής Γερμανίας και οι στάχτες τους σκορπίστηκαν στον ποταμό Μπίντεριτζ», όπως είπε ο Χριστοφορόφ.
Οι σοροί είχαν ανακαλυφθεί από το σοβιετικό στρατό το Μάιο του 1945. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, οι Σοβιετικοί τις έθαψαν σε δάσος κοντά στην πόλη Ράθεναου, ενώ οκτώ μήνες αργότερα τις μετέφεραν μυστικά στο Μάγκντεμπουργκ.
Ο Χριστοφορόφ διευκρίνισε ότι το μόνο που απομένει από τη σορό του Χίτλερ είναι θραύσματα από το σαγόνι και το κρανίο του, που φυλάσσονται στη Ρωσία, ενώ τόνισε ότι η FSB δεν έχει αμφιβολίες για τη γνησιότητά τους.
«Το σαγόνι του Χίτλερ φυλάσσεται στα αρχεία της FSB και τα θραύσματα από το κρανίο του στα Αρχεία του Κράτους. Δεν υπάρχουν άλλα μέρη του σώματος του Χίτλερ εκτός από αυτά, που ελήφθησαν το Μάιο του 1945. Ό,τι απέμεινε κάηκε το 1970», δήλωσε.
Πηγή: CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια: