Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

ΥΠΑΜ Σερβίας: Μεγάλη Αλβανία σημαίνει πόλεμος με τη Σερβία- Μαυροβούνιο- Σκόπια και ίσως Ελλάδα


Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλίν, δήλωσε σήμερα ότι θα πρέπει να σταματήσει η προπαγάνδα (διάδοση) της «Μεγάλης Αλβανίας», μια ιδέα που, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η πιο επικίνδυνη στα Βαλκάνια.
«Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσει η προπαγάνδα της ‘Μεγάλης Αλβανίας’, είναι η πιο επικίνδυνη πολιτική ιδέα στα Βαλκάνια. «Μεγάλη Αλβανία», σημαίνει πόλεμος, όχι μόνο πόλεμος με τη Σερβία και τους Σέρβους, αλλά κυρίως με το Μαυροβούνιο, την ‘Μακεδονία’, ίσως και την Ελλάδα, αλλά σίγουρα με τη Σερβία», είπε ο Βουλίν.
Σε δήλωσή του στη τηλεόραση ‘Hepi’, είπε ότι δεν συμφωνήθηκε τίποτε για το ζήτημα της οριοθέτησης, επειδή οι μεγαλύτερες δυνάμεις είναι εναντίον, όπως για παράδειγμα η στάση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

«Θέλουν ένα ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε ο Βουλίν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου θέλουν να δικαιολογήσουν το 1999, διότι η οριοθέτηση θα σήμαινε ότι η επίθεση του ΝΑΤΟ δεν ήταν νόμιμη, και ως εκ τούτου, θα παραδέχονταν ότι αυτές οι επιθέσεις ήταν πράξεις βιαιότητας και οτιδήποτε άλλο εκτός από έννομες.
(Στοιχεία από republika.mk)

Δεν υπάρχουν σχόλια: