Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

ΑΥΤΟ το Κόμικ Έδειχνε «το Πρόσωπο στον Άρη» 18 Χρόνια Πριν Ανακαλυφθεί

Το λεγόμενο «Πρόσωπο στον Άρη» είναι η πιο αμφιλεγόμενη δομή που ανακαλύφθηκε ποτέ στον Κόκκινο Πλανήτη. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό γνώρισμα στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη που βρίσκεται στην περιοχή Cidonia και πολλοί ισχυρίζονται ότι μοιάζει με ένα ανθρώπινο πρόσωπο.
Υπολογίζεται ότι έχει μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα και πλάτος 1,5. Οι συντεταγμένες του είναι 41º05′ N και 9º50′ E. Φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά στις 25 Ιουλίου 1976 από το Viking 1. Το γεγονός προσέλκυσε άμεσα την προσοχή τόσο του κόσμου όσο και της NASA που έξι μέρες αργότερα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Κάπως έτσι, ξεκίνησε μία μεγάλη διαμάχη για το εάν επρόκειτο για μία τεχνητή δομή που κάποιοι δημιούργησαν στον πλανήτη Άρη, ή εάν ήταν ένας φυσικός γεωλογικός σχηματισμός που ξεγελούσε τα μάτια μας.

ΑΥΤΟ το Κόμικ Έδειχνε «το Πρόσωπο στον Άρη» 18 Χρόνια Πριν Ανακαλυφθεί
Είναι μία παρειδωλία ή μία κατασκευή από νοήμονα όντα η οποία υπέστη διάβρωση εκατοντάδων χιλιάδων ή εκατομμυρίων ετών;
Χρόνια μετά, νεότερες φωτογραφίες από άλλη οπτική γωνία έδειξαν ότι είναι ένας φυσικός σχηματισμός. Όμως, πολλοί συνομωσιογράφοι ισχυρίστηκαν ότι η NASA απέκρυψε και διαστρέβλωσε από τις εικόνες αυτές την πραγματικότητα.
ΑΥΤΟ το Κόμικ Έδειχνε «το Πρόσωπο στον Άρη» 18 Χρόνια Πριν Ανακαλυφθεί
Πέρα από το τι υπάρχει στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη στην περιοχή Κυδωνία, αν πρόκειται για φιλοτεχνημένο «πρόσωπο», ή όχι, συναντούμε ένα ακόμα παράδοξο.
Όπως μας αποκαλύπτει το ufo-spain.com, σε ένα κόμικ του 1958, με τίτλο ακριβώς «Το Πρόσωπο στον Άρη», στο δεύτερο τεύχος της σειράς Carrera της Harvey’s Comics, ο συγγραφέας Jack Kirby αναφέρει πώς μια ομάδα εξερευνητών βρίσκει μια τεχνητή δομή στον Άρη που έχει το σχήμα ενός ανθρώπινου πρόσωπο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
ΑΥΤΟ το Κόμικ Έδειχνε «το Πρόσωπο στον Άρη» 18 Χρόνια Πριν Ανακαλυφθεί
Αφού η ομάδα σκαρφαλώνει επάνω στην δομή, ανακαλύπτει ότι τα μάτια αυτής της κατασκευής είναι κούφια και οδηγούν σε έναν υπόγειο κόσμο. Εκεί που ήταν ο τελικός προορισμός του Άρειανού πολιτισμού, ύστερα από ένα διαπλανητικό πόλεμο που τελείωσε, αλλά ήδη το μεγαλύτερο μέρος της ατμόσφαιρας είχε χαθεί και οι λίγοι επιζώντες που απέμειναν κατέφυγαν σε ένα υπόγειο βασίλειο.
ΑΥΤΟ το Κόμικ Έδειχνε «το Πρόσωπο στον Άρη» 18 Χρόνια Πριν Ανακαλυφθεί
Όλα αυτά, φυσικά, είναι φανταστικά, αλλά έρχονται σε μία κάποια συμφωνία με σύγχρονους επιστήμονες που υποστηρίζουν αυτή την υπόθεση, ότι δηλαδή αν υπήρχε νοήμονα ζωή στον Άρη πιθανόν να βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του.
Πρόσφατα, ο φυσικός Δρ John Brandenburg παρουσίασε ένα έγγραφο που λέει ότι τα πυρηνικά ισότοπα στην ατμόσφαιρα του κόκκινου πλανήτη μοιάζουν με αυτά της βόμβας υδρογόνου, οπότε ενδεχομένως υπήρξε μια πυρηνική επίθεση στον Άρη, με βάση στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Mars Odyssey της NASA.

Άραγε, τι έχουμε εδώ; Υπάρχει ή όχι στην πραγματικότητα «το Πρόσωπο στον Άρη»; Αν πράγματι υπάρχει, τότε, πόση σύμπτωση μπορεί να βρίσκεται στο κόμικ του 1958 που 18 χρόνια πριν το Viking 1 απεικονίζει ένα «Πρόσωπο στον Άρη»; Μπορεί η έμπνευση που είχε ο συγγραφέας να αντλήθηκε από Αρχεία μίας Παγκόσμιας Συλλογικής Μνήμης, ή είχε προνομιακές πληροφορίες που «πέρασε» στον κόσμο με τη μορφή της μυθοπλασίας;
Εσείς τι πιστεύετε για όλα αυτά; Ποιά είναι η γνώμη σας;
diadrastika.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: