Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ CIA ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΘΕΑΣΗ UFO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!





alt

Το πρώτο έγγραφο της CIA για θέαση UFO στην Ελλάδα, συντάχτηκε τον Ιανουάριο του 1954 και αποκάλυπτε σε μια μικρή παράγραφο το περιστατικό ενός άγνωστου σκάφους που πετούσε πάνω από τη Δράμα στις 11 Αυγούστου του 1953.

‘’Αναφέρθηκε στη Δράμα, ένα φωτεινό ιπτάμενο αντικείμενο σε σχήμα ρουκέτας, στις 22:25, νοτιοανατολικά πάνω από την πόλη. Το αντικείμενο αιωρήθηκε στον ουρανό σε χαμηλό ύψος, έμεινε σταθερό για 3-4 λεπτά και μετά εξαφανίστηκε.’’

Και ξαφνικα θρησκευτικες ταραχες στην Κινα (!!!)




Είκοσι νεκροί από τις χθεσινές ταραχές στη Σιντζιάνγκ.


Δεκατρείς «αθώοι άνθρωποι» έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές ταραχές που σημειώθηκαν στην αυτόνομη περιοχή της Σιντζιάνγκ, η οποία κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους, ενώ η αστυνομία σκότωσε επτά «τρομοκράτες», μετέδωσε σήμερα ο επίσημος ιστότοπος Tianshannet.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο, δύο «τρομοκράτες» συνελήφθησαν από την αστυνομία, η οποία συνεχίζει τις έρευνες.


EΦΕΤ: Επικίνδυνες ουσίες σε 815.000 φιάλες coca-cola και sprite


Σε περισσότερα από 815.000 τεμάχια coca cola και sprite παρατηρήθηκαν οι χημικές ουσίες 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης. Ωστόσο, στη διάρκεια των τελευταίων 11 ημερών, μόνο το 88% αυτών των ποσοτήτων έχει ανακληθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), τα προϊόντα στα οποία παρατηρήθηκε η παρουσία των χημικών ουσιών είναι:

- Ανθρακούχο αναψυκτικό «Coca - Cola», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L με:
- Ημερομηνία Λήξης: 14 08 12, Κωδικός Παραγωγής 13Β …* VU
- Ημερομηνία Λήξης: 15 08 12, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VU
- Ημερομηνία Λήξης: 16 08 12, Κωδικός Παραγωγής 15Β …* VU
- Ανθρακούχο αναψυκτικό «Sprite», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L με:
Ημερομηνία Λήξης: 15 08 12, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VU
και
- Ανθρακούχο αναψυκτικό «Coca - Cola» σε γυάλινη φιάλη των 250 ml με
- Hμερομηνία Λήξης: 14 08 13, Κωδικός Παραγωγής 13Β …* VT και
- Hμερομηνία Λήξης: 15 08 13, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VT

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ U.F.O ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα έχουν αναφερθεί εκατοντάδες εμφανίσεις αγνώστων αντικειμένων στον ουρανό, όλες από απλούς καθημερινούς ανθρώπους που μοιράστηκαν μαζί μας, άλλοι ανώνυμα και άλλοι επώνυμα, τις εμπειρίες τους. Παρακάτω σας αναφέρουμε, όσο πιο συνοπτικά μπορούμε, τις σημαντικότερες.



---- ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Δυο αναφορές από μελέτη στα αρχαία Ελληνικά κείμενα μιλούν για ΑΤΙΑ.
1. Του Πλουτάρχου στους φίλους του όπου, ο Λούκουλλος παράταξε τα στρατεύματα σε θέσεις μάχης και ήταν έτοιμοι να έρθουν στα χέρια, όταν ξαφνικά χωρίς τίποτε να προαναγγείλει το φαινόμενο, ο αέρας σχίστηκε και ανάμεσα στα δυο στρατόπεδα φάνηκε να πέφτει ένα μεγάλο φλεγόμενο σώμα, που σε σχήμα έμοιαζε πιθάρι και σε χρώμα με πυρωμένο ασήμι. Οι δυο παρατάξεις χωρίστηκαν φοβισμένες από το φαινόμενο αυτό.
2. Η άλλη αναφορά είναι του Διόδωρου Σικελιώτη, ο οποίος λέει. Πριν τη μάχη των Λεύκτρων έχουμε το εξής φαινόμενο. Αυτή τη χρονιά αφού οι Λακεδαιμόνιοι κράτησαν επί 500 χρόνια σχεδόν την ηγεμονία της Ελλάδας, ένα Θείο σημάδι προμήνυσε σε αυτούς την απώλεια της ηγεμονίας. Φάνηκε δηλαδή στον ουρανό επί πολλές νύχτες μια φλεγόμενη λαμπάδα που από το σχήμα της ονομάστηκε πύρινη δοκός.

Λήξη δεκαετούς περιόδου ανταλλαγής τραπεζογραμματίων δραχμών




Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 του Νόμου 2948/2001 και την Εγκύκλιο 472/2001 της Τράπεζας της Ελλάδος, το κοινό μπορεί να ανταλλάσσει τραπεζογραμμάτια δραχμών με ευρώ στο Κεντρικό Κατάστημα και τα δεκαεπτά υποκαταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος σε όλη την επικράτεια, μέχρι την 1η Μαρτίου 2012, που είναι η ημερομηνία λήξης της 10ετούς περιόδου ανταλλαγής.


Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

4 μικρές ειδήσεις που έχουν μια σύνδεση. Η ένωση χώρων B.R.I.C ( Βραζιλία, Ρωσία ,Ινδία ,Κινά) έβαλε βέτο στην επέμβαση στη Συρία και πάει να φτιάξει μια τράπεζα αντίπαλο του Δ.Ν.Τ και ξαφνικά έχουμε τα παρακάτω προβλήματα σε κάθε μια από αυτές. Απομένει μονό η Κίνα.. Διαβάστε :

Την ίδρυση μίας πολυσυλλεκτικής τράπεζας θα εξετάσουν οι BRIC





ImageΤην ίδρυση μίας πολυσυλλεκτικής τράπεζας η οποία θα χρηματοδοτείται από τους πόρους αναπτυσσόμενων χωρών με σκοπό την χρηματοδότηση των κρατών που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης και αναζητούν πόρους πρότεινε η Ινδία. Η πρόταση της Ινδίας έχει επιβεβαιωθεί και από ένα αξιωματούχο από την Βραζιλία.
Η ινδική πρόταση συζητείται ανεπίσημα από τα μέλη της BRIC και όπως φαίνεται θα συζητηθεί εκτεταμένα κατά την διάρκεια της συνάντησης των G20 στην πόλη του Μεξικό αυτό το Σαββατοκύριακο. Όπως αναφέρουν πηγές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και κατά την διάρκεια της συνάντησης κορυφής των BRIC που θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Δελχί τον Μάρτιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι BRIC επιδιώκουν να αποκτήσουν μεγαλύτερο  ρόλο στο ΔΝΤ ζητώντας να σταματήσει η γνωστή πρακτική επιλογής των προέδρων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας από τις ΗΠΑ και τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης.
Πάντως η πρόταση για την δημιουργία μιας τράπεζας των μελών της BRIC αποτελεί εξέλιξη της πρότασης που είχε κατατεθεί τον Απρίλιο του 2011 για την συνεργασία των κεντρικών τραπεζών της Κίνας της Βραζιλίας της Ρωσίας, της Νοτίου Αφρικής και της Ινδίας.

Και τα προβληματα : 

Μην τρωτε μαργαρινη .!!!!!



Προσοχή μαργαρίνη! Μια πλαστική ουσία!

 
Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης.
Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα
ήθελαν να κάνουν απόσβεση.
Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο
χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.


Ο σκοτεινός υπόγειος κόσμος του Παρισιού



Η πόλη της γιορτής και της ελαφρότητας, των θεαμάτων και των ιστορικών μνημείων, η πόλη του φωτός. Όλα αυτά πάνω από την επιφάνεια του εδάφους γιατί κάτω από το έδαφος απλώνονται περισσότερα από 2.000 χιλιόμετρα υπόγειων τούνελ με ύψος από 1,80 μέχρι 5 μέτρα αποτελώντας ένα απόκοσμο αντίγραφο του λαβύρινθου των δρόμων της επιφάνειας.

Νέες ηλιακές εκρήξεις βομβαρδίζουν τη Γη με σωματίδια





Πέντε αλλεπάλληλες εκρήξεις που καταγράφηκαν στην επιφάνεια του Ήλιου εκτόξευσαν στο Διάστημα φορτισμένα σωματίδια που έφτασαν στη Γη την Κυριακή και θα μπορούσαν να προκαλέσουν γεωμαγνητικές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες.

Όπως ανακοίνωσε η NASA την Κυριακή, τα πέντε εκρηκτικά επεισόδια καταγράφηκαν το διήμερο 23-24 Φεβρουαρίου σε πέντε διαφορετικές περιοχές του ηλιακού δίσκου.

Δύο από τις εκρήξεις αυτές ήταν εκτινάξεις στεμματικού υλικού (CME), οι οποίες έστειλαν προς την κατεύθυνση της Γης δισεκατομμύρια τόνους πλάσματος (ιονισμένου αερίου).

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΚ το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει στην Ελλάδα πετρελαίο

 

 

 Πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν ότι το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει στην Ελλάδα 500.000 βαρέλια αργού πετρελαίου. Διαψεύδουν όμως τις πληροφορίες τα ΕΛΠΕ.


Το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει στην Ελλάδα φορτίο 500.000 βαρελιών αργού πετρελαίου, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, χωρίς να διευκρινίζει τις πηγές του.

«Τα πετρελαιοφόρα που έφτασαν για να μεταφέρουν 500.000 βαρέλια ιρανικού πετρελαίου σε διυλιστήριο της Ελλάδας αναγκάστηκαν να επιστρέψουν άδεια, καθώς το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει το πετρέλαιο», αναφέρει το Fars.

Η σοκολάτα θα είναι για λίγα πορτοφόλια!


 
Η παραγωγή της σοκολάτας θα κινδυνεύσει επικίνδυνα από την υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με τις τελευταίες διεθνείς μελέτες που δημοσιοποίησε η αμερικανική The Times, τονίζοντας πως μετράμε αντίστροφα μέχρι το 2050.

Πρόσφατα, το Διεθνές Κέντρο Τροπικών Καλλιεργειών (International Center for Tropical Agriculture -CIAT) εξέδωσε μια αναφορά που αναφέρει ότι η σοκολάτα θα αποτελέσει σύντομα ένα προϊόν πολυτελείας, προσιτό σε λίγα "πορτοφόλια"...

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Τι συνέβη στον φάρο στην βραχονησίδα Ζουράφα;


Την πτώση του φάρου που βρίσκεται επί της στρατηγικής σημασίας βραχονησίδα Ζουράφα ανατολικά της Σαμοθράκης, αποκάλυψε κατ’ αποκλειστικότητα η ιστοσελίδα από την Αλεξανδρούπολη www.faros24.gr, προκαλώντας αίσθηση και πολλά ερωτηματικά. Πως συνέβη αυτό, υπάρχει ενδεχόμενος δόλος και αν ναι από ποιάν πλευρά του Αιγαίου; Πριν από δύο ημέρες ένας Έλληνας ψαράς που προσέγγισε την βραχονησίδα Ζουράφα (ή Λαδοξέρα λόγω της ανάβλυσης πετρελαίου…) διαπίστωσε ότι ο φάρος δεν βρισκόταν στην θέση του, αλλά είχε πέσει γεγονός που δημιούργησε υποψίες για το πώς συνέβη αυτό. 

Εντόπισαν πολυβόλα από ΗΠΑ στον Ελ. Βενιζέλο – Τρομοκρατία Made in USA.



Πολυβόλα βρέθηκαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος και ήδη επικρατεί αναστάτωση στα κεντρικά γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από την ανεύρεση του οπλοστασίου στο Αεροδρόμιο που προέρχονταν από τις ΗΠΑ. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν σε χάρτινα κιβώτια διάφορα τμήματα υποπολυβόλων και πιστολιών 9mm, τα οποία θα έμπαιναν στη χώρα μας παράνομα με εμπορική πτήση. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν με απόλυτη μυστικότητα την πιθανότητα να εμπλέκονται στην εισαγωγή όπλων ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”.

ΑΡΧΑΙΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ


1-ΑΡΧΑΝΕΣ
Ένα εύρημα από τις Αρχάνες Κρήτης ανατρέπει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το επίπεδο της Ιατρικής στην αρχαία Ελλάδα. Πρόκειται για ένα Μινωικό κρανίο με επουλωμένα σημάδια εξόστωσης. Το γεγονός ότι τα σημάδια έχουν επουλωθεί αποδεικνύει ότι ο ασθενής επέζησε της εγχειρήσεως . Αυτό το εύρημα ήρθε να επιβεβαιώσει όσους πίστευαν ότι στην αρχαία Ελλάδα η Ιατρική και η χειρουργική επιστήμη ήταν ανεπτυγμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς ένα μεγάλο φάσμα παραγόντων (όπως οι λαθρανασκαφές, ή έλλειψη έρευνας και επισταμένης μελέτης στα ήδη υπάρχοντα ευρήματα , τα ελάχιστα διασωθέντα σχετικά κείμενα κλπ, ακόμα ο όρκος σιωπής που έδιναν οι ασθενείς που θεραπεύονταν από τα κατά τόπους Ασκληπιεία. έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην μέχρι πρότινος υποτίμηση του επιπέδου της αρχαίας Ιατρικής των προγόνων μας.
Μινωικό κρανίο από τις Αρχάνες της Κρήτης. Στα Βρεγματικά του οστά διακρίνονται (επουλωμένα)σημάδια Εξόστωσης, τα οποία οφείλονται σε αρχαία χειρουργική επέμβαση.(Φωτ. από το Μουσείο του Σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής)

Το πραξικόπημα της πιτζάμας




Στους πρώτους τουλάχιστον μήνες της Μεταπολίτευσης, το ενδεχόμενο στρατιωτικού πραξικοπήματος θεωρούνταν κάτι παραπάνω από σοβαρό και τα στελέχη της κυβέρνησης εθνικής ενότητας φρόντιζαν να παίρνουν στοιχειώδη μέτρα αυτοπροστασίας.

«Η κυβέρνηση δεν είχε θέσει ακόμη κάτω από τον έλεγχο της το στρατό», διαβάζουμε στις αναμνήσεις του Γεωργίου Ράλλη. «Υπήρξαν πολλές πληροφορίες για απόπειρα συλλήψεως του Καραμανλή. Μερικά βράδια ο Καραμανλής δεν κοιμόταν στη ‘Μεγάλη Βρετανία’, ενώ κάποιο βράδυ κοιμήθηκε στο πλοίο ενός φίλου του για να μην τον συλλάβουν» («Πολιτικές εκμυστηρεύσεις», Αθήνα 1990, σ.177). «Φήμαι και πληροφορίαι περί επικείμενων δυναμικών ενεργειών ή και γενικωτέρου πραξικοπήματος ωργίαζον», συμπληρώνει ο τότε ΥΠΕΘΑ, Ευάγγελος Αβέρωφ. «Η κατάστασις αυτή συνεχίστηκε επί αρκετόν καιρόν κάθε τόσο με πολλήν ένταση και ενίοτε με συγκεκριμένους κινδύνους» («Πρακτικά Βουλής» 28.2.75, σ.1070).


Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Παρθενώνας με απλά μαθηματικά

Παρθενώνας
ο Παρθενώνας
Ο Παρθενώνας κατασκευάστηκε μεταξύ 447 και 438 π.Χ. και χρειάστηκαν άλλα 5 χρόνια για τα γλυπτά του. Από τότε προκαλεί τον θαυμασμό με τις διάφορες ιδιότητές του. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε λευκό μάρμαρο από την Πεντέλη, (από εκεί που σήμερα βρίσκεται η σπηλιά του Νταβέλη με τις φημολογούμενες παράξενες ενεργειακές ιδιότητες) και κάθε τμήμα κίονα έχει βάρος από 80 μέχρι 100 τόνους. Η 19 χιλιομέτρων μεταφορά τους και το σκάλισμά τους δεν θεωρήθηκε τίποτε αξιομνημόνευτο για την εποχή (αν και κάθε κομμάτι του είναι μοναδικό έχοντας την δική του θέση στο κτίσμα) αλλά το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει μέχρι σήμερα.

Τα 10 πιο θανατηφόρα ζώα στον πλανήτη γη


Η απέραντη σωματική δύναμη, τα πολύ μυτερά νύχια και δόντια σαν ψαλίδια, δεν είναι τα μόνα όπλα των ζώων. Χιλιάδες ζώα χρησιμοποιούν τα ιδιαίτερα δηλητηριώδη και τοξικά δηλητήριά τους για να επιτεθούν σε ένα θήραμα ή να αμυνθούν. Μερικά ζώα «πυροβολούν» πραγματικά τα δηλητήρια προς τα θύματα, άλλα αποθηκεύουν τοξίνες στους αδένες τους ή το δέρμα.


Παρακάτω παρατίθενται τα 10 πιο δηλητηριώδη πλάσματα του πλανήτη:








10. Μέδουσα-Κουτί (Box Jellyfish)
Επικρατεί στα ωκεάνια ύδατα σε όλη την Ασία και την Αυστραλία, αυτό το επικίνδυνο ζώο παρεκκλίνει του δρόμου του για ν’ αποφύγει άλλα πλάσματα. Οι κολυμβητές πρέπει σίγουρα να αποφύγουν αυτή τη μέδουσα. Τα πλοκάμια της είναι εξαιρετικά ισχυρά. Μαζί με την πρόκληση βασανιστικού πόνου για εβδομάδες, το δηλητήριο της είναι σε θέση να σταματήσει την καρδιά ή τους πνεύμονες. Επιπλέον, το δηλητήριο «τρώει» αργά-αργά το δέρμα.

9. Σαλιγκάρι με κώνο-μάρμαρο (Marbled Cone Snail) 
Αν και κινείται πολύ αργά, αυτό το σαλιγκάρι αναπτύσσεται σε σκοπέλους σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιεί το ισχυρό, τοξικό δηλητήριό του για να πιάσει το θήραμά του. Ενώ είναι μέσα στο κοχύλι του, βγάζει απότομα μία προβοσκίδα, η οποία έχει ένα δόντι που «πιάνει» πάνω στο θύμα. Το δηλητήριο, διαβιβάζεται μέσω του δοντιού και οδηγεί στην παράλυση σχεδόν αμέσως. Οι άνθρωποι που έχουν δοκιμάσει ένα δάγκωμα υποκύπτουν σε αδυναμία, μούδιασμα, ναυτία και το θάνατο, όταν σταματούν τελικά οι πνεύμονες.


Η Δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη




Με τον Δημήτριο Γούναρη, και πλήθος άλλων αντι-βενιζελικών, εξόριστο η αντιπολίτευση έβλεπε στο πρόσωπο του Ίωνα Δραγούμη τον άνθρωπο που θα μπορούσε "επιτέλους" να δώσει τέλος στην κυριαρχία των Φιλελευθέρων. Σχετικά νέος στην πολιτική, με μεγάλη οικογενειακή παράδοση και δράση στους μακεδονικούς αγώνες, ο Δραγούμης είχε τεθεί απο το 1917 στο πλευρό του Βασιλιά Κωνσταντίνου Α΄ διαφωνώντας με την εκδίωξη του τελευταίου.

Η διαφωνία του βέβαια δεν περιοριζόταν μόνο στο πρόσωπο του Βασιλιά αλλά και στη γενικότερη πολιτική του Βενιζέλου έναντι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η εκθρόνιση όμως του Κωνσταντίνου και η απροκάλυπτη ανάμειξη των ξένων δυνάμεων στα εσωτερικά του κράτους προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του αποστασιοποιημένου, ως ένα βαθμό, απο την ενεργή πολιτική σκηνη Δραγούμη. Με άρθρο του στις 16 Ιουνίου 1917 στο περιοδικό "Πολιτική Επιθεώρησις" που εξέδιδε ο ίδιος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της Ανταντ και του Βενιζέλου. Το άρθρο αυτό, που εξόργισε τον Γάλλο γερουσιαστή Ζονάρ, στάθηκε η αφορμή για να συμπεριληφθεί και ο Δραγούμης στη λίστα με τους ανεπιθύμητους και να εξοριστεί αρχικά στην Κορσική και αργότερα στη Σκόπελο.

ΤΟ ΕΞΑΓΩΝΟ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ



Στο Βόρειο Πόλο του Κρόνου το διαστημόπλοιο VOYAGER 1 φωτογράφησε έναν τεράστιο εξαγωνικό σχηματισμό διαμέτρου 25.000 χιλιομέτρων. 
Στη συνέχεια το CASINI φωτογράφησε ξανά αυτό τον τεράστιο εξαγωνικό σχηματισμό του Βόρειου Πόλου του Κρόνου.


Η επίσημη άποψη είναι οτι αποτελεί ατμοσφαιρικό μετεωρολογικό σχηματισμό. Βρίσκεται σταθερά στο ίδιο σημείο του πλανήτη και δεν έχει εξηγηθεί ο τρόπος με τον οποίο δημιουργείται. 

Στο νότιο πόλο του πλανήτη υπάρχει ένας σταθερός κυκλώνας με διάμετρο περίπου 8.500 χιλιόμετρα.

Βλέπετε κάτι περίεργο σε όλα αυτά; Ο Κρόνος είναι ο 6ος σε σειρά απο τον Ηλιο πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος. 

Θυμηθείτε το ρόλο του Κρόνο στη μυθολογία, τα "Κρόνια γένη", συνδέστε τα σαν πάζλ και ίσως οι φωτογραφίες αυτές γίνουν πιο κατανοητές. Στις νεότερες φωτογραφίες των δορυφόρων ο σχηματισμός φαίνεται ότι είναι καθαρά μετεωρολογικός. Στην παλαιότερη όμως φωτογραφία φαίνεται ότι υπάρχει κάτι άλλο σταθερό που προκαλεί την δημιουργία αυτού του σχηματισμού.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τι ήρθε να κάνει στην Ελλάδα η μονάδα Seals;

Εκπαιδεύουν το Στρατό για μάχες σε πολιτικό περιβάλον - Παρουσιάζουμε έγγραφο φωτιά!


Φαίνεται ότι η περιβόητη «διαταγή καταστολής όχλου», που «ανοίχτηκε» επί Πρωθυπουργίας Γ.Παπανδρέου , δημιουργεί διαρκώς «απόνερα» στον ελληνικό στρατό!
Σήμερα, αποκαλύπτουμε άλλο ένα έγγραφο φωτιά, του Ελληνικού Στρατού, το οποίο αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση Παπαδήμου, αποτελεί μια «μαριονέτα» της προηγούμενης Κυβερνήσεως και των δανειστών μας!
Πρόκειται για ένα έγγραφο, που σας παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα, το οποίο αναφέρεται στο «Σχολείο Προχωρημένης εκπαίδευσης Αμυνας-Φρούρησης».
Οι μονάδες που δέχτηκαν δύο σχετικές διαταγές αναφέρουν τις σχετικές τους ενέργειες στο Γενικό Επιτελείο.
Ετσι, προγραμματίζουν τις ενέργειές τους, για την διεξαγωγή μια άσκησης που θα ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου του 2012!

Τα καταφύγια της Αθήνας για καιρό πολέμου



Kαταφύγια και στοές διαφυγής φτιάχνονταν στην Aθήνα ήδη από τα πρώτα χρόνια της ιστορίας της ως πρωτεύουσας του νεοελληνικού κράτους. Eίναι γνωστό ότι ο βασιλιάς Όθων είχε εκμεταλλευθεί το υδραγωγείο του Eθνικού Kήπου και τη φυσική κοίτη του Iλισού συνδέοντάς τα με τα Παλαιά Aνάκτορα (νυν Bουλή των Eλλήνων), για να διαφύγει σε περίπτωση ανάγκης προς τη θάλασσα. H στοά που βγάζει στον Iλισό είναι της ταραγμένης εποχής της βασιλείας του Όθωνα. Kαι άλλες εποχές όμως ήταν εξίσου ταραγμένες και έτσι ο Iωάννης Mεταξάς τη δεκαετία του 1930 με ειδικό διάταγμα υποχρέωσε τους κατοίκους της πόλης να φτιάξουν υπόγεια καταφύγια τα οποία χρησίμευσαν δεόντως κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ανακαλύφθηκε νέο αμφίβιο στην Ινδία


Ερευνητές - βιολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Delhi ανακάλυψαν ένα άγνωστο μέχρι σήμερα πλάσμα το οποίο ανήκει στα caecilians... (μια ομάδα αμφιβίων χωρίς πόδια που μοιάζουν με σκουλήκια) στην βορειοανατολική Ινδία.

Αυτή είναι η 10η οικογένεια του είδους caecilian που συναντάται και οι ερευνητές της έδωσαν το όνομα «Chikilidae». Δείγματα DNA έδειξαν ότι η οικογένεια αυτή έχει χωριστεί από τους «συγγενείς» της από την Αφρική εδώ και 140 εκατομμύρια χρόνια, όταν η αρχαία ήπειρος Gondwana χωρίστηκε στη σημερινή Ινδία και Αφρική.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Xρεοκοπία. Απλά στατιστικά...




Xρεοκοπία. Η λέξη που έχει γίνει «μόδα» το τελευταίο διάστημα και που στο άκουσμά της δημιουργούνται διάφοροι συνειρμοί. Ιστορικά, κρατικές χρεοκοπίες σημειώνονται από τότε που αρχίζει ο δημόσιος δανεισμός και πολλαπλασιάζονται την εποχή του βιομηχανικού καπιταλισμού. Η επίσημη μελέτη του ΔΝΤ μετρά 257 χρεοκοπίες κρατών από το 1824 – 2004.

Την περίοδο 1500-1800 στο ρόλο του «θύματος» βρέθηκαν οι τότε Μεγάλες Δυνάμεις με τη Γαλλία να χρεοκοπεί 8 φορές και την Ισπανία 6. Το φαινόμενο βέβαια πήρε μαζικές διαστάσεις το 19ο αιώνα εξαιτίας των πολεμικών συγκρούσεων και των οικονομικών κρίσεων. Στο διάστημα μεταξύ 1820-1870 μάλιστα συστήνονταν επιτροπές δανειστών οι οποίες διαπραγματεύονταν με τις κυβερνήσεις των χρεοκοπημένων κρατών προκειμένου να επιτευχθεί κάποιος διακανονισμός. Ενώ από το 1870 έως τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως πρακτική συμφωνίας κυριάρχησε η μεταφορά προς τους δανειστές δημόσιας περιουσίας (κρατικής γης ή σιδηροδρομικών δικτύων) ή ροών εισοδημάτων όπως φόροι και τέλη. Πρακτική που εγκαταλείφθηκε στο Μεσοπόλεμο.


ΑΡΓΩ - ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ



Η Αρχαία Ελληνική Μυθολογία δεν αποτελείται από μυθεύματα, αλλά περιέχει πραγματικά γεγονότα τα οποία σήμερα, ύστερα από τα τεχνολογικά επιτεύγματα των τελευταίων δεκαετιών, γίνονται κατανοητά και παίρνουν τις αληθινές τους διαστάσεις.
Τυπικό παράδειγμα αυτού του τρόπου αποκρυπτογράφησης της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας αποτελεί η
Αργώ, που, όπως αναφέρεται στη Μυθολογία, ήταν ένα πλοίο. Όμως, όπως θα διαφανεί από τα στοιχεία που θα παρατεθούν παρακάτω, η Αργώ ουσιαστικά ήταν ένα διαστημόπλοιο.
Η Αθηνά εκπονεί τα σχέδια για την κατασκευή της Αργούς και επιβλέπει και βοηθάει στην κατασκευή της από τον Άργο.
[Στην Ελληνική μυθολογία ο Άργος του Φρίξου ήταν ο κατασκευαστής του πλοίου «Αργώ», που πήρε το όνομά του (και το έδωσε στους Αργοναύτες και την εκστρατεία τους). Κατά τον Απολλώνιο (Α112, 324 κ.ε.) ήταν γιος του Αρέστορα, και σε αυτό συγχέεται με τον Άργο τον Πανόπτη. Αλλά ο Υγίνος γράφει ότι πατέρας του ήταν ο Πόλυβος και μητέρα του η Αργεία, ενώ άλλοι ότι ήταν γιος του Φρίξου και της κόρης του Αιήτη Χαλκιόπης. Ο ναυπηγός Άργος συνταξίδεψε με τους Αργοναύτες στην εκστρατεία  τους πάνω στο πλοίο του. ]
Η Αθηνά ανήκει στους δώδεκα Ολύμπιους Θεούς, οι οποίοι ήταν μια εξωγήινη αποστολή που κατήλθε στον πλανήτη μας για εκπολιτιστικούς λόγους. Η εξωγήινη καταγωγή της Αθηνάς κρυπτογραφείται στον παρακάτω μύθο, ο οποίος δεν είναι ευρύτατα γνωστός και προέρχεται από την Κρήτη. Σύμφωνα λοιπόν με αυτόν το μύθο, ο Δίας χτύπησε ένα σύννεφο από το οποίο εξήλθε η Αθηνά. Όμως, σήμερα, έπειτα από έρευνες πενήντα ετών κι από αναφορές ανθρώπων οι οποίοι παρέστησαν μάρτυρες θεάσεων UFO, γνωρίζουμε ότι ένας από τους τύπους των UFO είναι αυτός που έχει μορφή σύννεφου.

Διεγράφησαν τα χρέη των Ισλανδών!









Οι τράπεζες της Ισλανδίας διέγραψαν δάνεια των νοικοκυριών που αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, μειώνοντας το βάρος χρέους για περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της, σε μία εκπληκτική ενέργεια που καταδεικνύει ότι οι χρεοκοπημένες οικονομίες μόνο με την διαγραφή χρεών μπορούν να διασωθούν (και ειδικά όταν πρόκειται για χρέη όπως τόκοι από κεφάλαια που έχουν πληρωθεί εις διπλούν ή και τριπλούν όπως στην περίπτωση της Ελλάδας) και όχι με το να φορτωθούν νέα δάνεια.

Την ώρα που στις Βρυξέλλες η Ελλάδα θα φορτωθεί ένα ακόμα δάνειο 130 δισ. Ευρώ για να φτάσει το 2020 να χρωστά όσα το 2009 (!) η Ισλανδική Ένωση Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών ανακοίνωσε ότι με την διαγραφή των χρεών θα επανέλθει στα διακά στην ανάπτυξη το αργότερο σε δύο χρόνια και ότι τα μέτρα που έλαβε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008 αποδεικνύονται αποτελεσματικά.

Μάλιστα τώρα οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν τώρα ότι οι Ισλανδοί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ, γιατί θεωρούν ότι αποτελείται από χρεοκοπημένες προβληματικές οικονομίες!

«Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι η Ισλανδία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στη διαγραφή χρέους νοικοκυριών. Η χώρα έκανε ό,τι χρειαζόταν σε μία κρίση, ακολουθώντας τα εγχειρίδια. Οποιοσδήποτε οικονομολόγος θα συμφωνούσε» δηλώνει ο Λαρς Κρίστενσεν, επικεφαλής οικονομολόγος αναδυόμενων αγορών στην τράπεζα Danske στην Κοπεγχάγη.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι αποδεικνύονται αποτελεσματικά τα μέτρα που πήρε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008, όταν οι τράπεζές της προχώρησαν σε χρεοκοπία για το ποσό των 85 δισ. δολαρίων.

Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά η Ισλανδία έπαιξε πολύ έξυπνα το γεωστρατηγικό της «χαρτί»: Όταν πτώχευσε και άρχισαν οι ταραχές στην φιλήσυχη χώρα και κανείς δεν της  από τους δυτικούς της συμμάχους δεν έδινε βοήθεια (η Ισλανδία ανήκει στο ΝΑΤΟ) "φλερτάρισε" επί ένα μήνα με την Ρωσία.
Μόλις ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Β.Πούτιν εξήγγειλε  πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για την διάσωση της ισλανδικής οικονομίας» αμέσως σε 24 ώρες η Βρετανία και η Νορβηγία δήλωσαν ότι «Θα βοηθήσουνε άμεσα την Ισλανδία», όπως και έγινε. 

Εμείς τρέχουμε για να συνάψουμε ένα ακόμα δάνειο, το μόνο βέβαιο για το οποίο είναι ότι δεν θα αποπληρωθεί ποτέ, αφού προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης 4-7% σε μία χώρα με ύφεση 6,8%!

 Στην Ισλανδία οι τράπεζες κρατικοποιήθηκαν αμέσως μετά την χρεοκοπία. Στην Ελλάδα το κράτος «τραπεζοποιήθηκε» με τον διορισμό τραπεζίτη ως πρωθυπουργού και την πληρωμή των χρεών των τραπεζών από του κούρεμα, από τους πολίτες!


ΠΗΓΗ :defencenet.gr

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Μετά από 30.000 χρόνια παγωμένο λουλούδι αποκτά ξανά ζωή



Το 2007, κάτω από τους μόνιμους πάγους της ανατολικής Σιβηρίας, εντοπίστηκαν μερικοί παγωμένοι σπόροι, τους οποίους είχαν πιθανότατα θάψει εκεί σκίουροι πριν από 30.000 χρόνια. Σήμερα, ερευνητές της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών ανακοίνωσαν ότι καλλιέργησαν τους σπόρους αυτούς και κατόρθωσαν να «αναστήσουν» το μικρό φυτό Silene stenophylla, με τα λευκά του άνθη. Όπως γράφουν στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, πρόκειται για τον αρχαιότερο - βιώσιμο- πολυκύτταρο οργανισμό που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στη Γη.
«Πρόκειται για ένα σπουδαίο κατόρθωμα», λέει ο Καναδός παλαιοντολόγος Γκραντ Ζαζούλα. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ισχυρισμός είναι αληθής.» Για ένα «σπουδαίο» επίτευγμα κάνει λόγο και η βιολόγος Τζέιν Σεν-Μίλερ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος ’ντζελες, η οποία παλαιότερα έφερε πίσω στη ζωή ένα λωτό 1.300 ετών από τη βόρεια Κίνα. «Οι ιστοί αυτοί είναι βιώσιμοι μετά από 30.000 χρόνια, κάτι που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».
Οι καρποί βρέθηκαν στις όχθες του ποταμού Κόλμια στη Σιβηρία, τοποθεσία όπου πολλοί αναζητούν οστά μαμούθ. Το προηγούμενο ρεκόρ αναβίωσης αρχαίου φυτού αφορούσε σπόρους φοίνικα ηλικίας 2.000 ετών, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί στο φρούριο Μασάντα, στο Ισραήλ. Με τη μέθοδο του ραδιοάνθρακα ωστόσο, επιβεβαιώθηκε ότι οι καρποί του S. stenophylla είναι περίπου 31.800 ετών, γεγονός που καθιστά το επίτευγμα ακόμη σημαντικότερο, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για την αναβίωση και άλλων αφανισμένων ειδών.
Επιστροφή στη ζωή
Στις μελέτες τους, οι επιστήμονες επέλεξαν να μην φυτέψουν απευθείας τους σπόρους, αλλά να πάρουν ανώριμο ιστό και να τον καλλιεργήσουν σε ένα μείγμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Εξηγούν ότι τα κύτταρα από τον ιστό του καρπού έχουν την ικανότητα να μεταμορφώνονται σε όλα τα μέρη του φυτού, όπως κι έγινε, επιτρέποντάς τους να μεταφυτεύσουν σε κανονικό χώμα τα σπορόφυτα που προέκυψαν.
Κατά τη Σεν - Μίλερ, η οποία δεν συμμετείχε στις έρευνες, η ανθεκτικότητα του φυτού το καθιστά καλό σημείο εκκίνησης εάν θέλει κανείς να μελετήσει πώς οι άνθρωποι μπορούν να ενισχύσουν το DNA τους, προκειμένου π.χ. να αποτρέψουν την εμφάνιση καρκίνου. Θα μπορούσε επίσης να αποδειχθεί πολύτιμο εάν χρησιμοποιηθεί στις σύγχρονες καλλιέργειες, βοηθώντας στον εντοπισμό και άλλων φυτών που αν μείνουν αποθηκευμένα υπό τις κατάλληλες συνθήκες, μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Παγωμένα λαγούμια σκίουρων
Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Νταβίντ Γκιλιτσίνσκι, πέθανε λίγες ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης. Περιγράφει πώς ο ίδιος και οι συνάδελφοί του βρήκαν στις όχθες του ποταμού δεκάδες λαγούμια σκίουρων σε βάθος 20-40 μέτρων από τη σημερινή επιφάνεια «και ευρισκόμενα σε επίπεδα, τα οποία περιείχαν οστά μεγάλων θηλαστικών, όπως μαμούθ, μαλλιαρών ρινόκερων, βισόνων, αλόγων, ελαφιών και άλλων εκπροσώπων της πανίδας από την εποχή των μαμούθ, καθώς και υπολείμματα φυτών».
Οι επιστήμονες είδαν ότι οι πάγοι που κάλυπταν τα λαγούμια και τα περιεχόμενά τους δεν έλιωσαν ποτέ όλο αυτό το διάστημα. Εκεί, στο πιο παγωμένο τους σημείο, φαίνεται πως οι σκίουροι έκρυψαν τους σπόρους, οι οποίοι εν συνεχεία πάγωσαν για πάντα. Όπως γράφουν, τα νέα ευρήματα υπογραμμίζουν πόσο σημαντικοί είναι οι μόνιμοι πάγοι στην «αναζήτηση αρχαίου γενετικού υλικού από μορφές ζωής που υπήρχαν παλαιότερα και οι οποίες έχουν υποθετικά χαθεί εδώ και πολύ καιρό από την επιφάνεια της Γης».
ΠΗΓΗ : www.naftemporiki.gr

Το "κρυφό", κατά ΔΝΤ, σενάριο της συμφωνίας




Η ανακοίνωση της συμφωνίας ξημερώματα της 21ης Φεβρουαρίου αν και έχει δρομολογήσει μία σχετική αισιοδοξία για την αποφυγή χρεοστασίου στην Ελλάδα με τους όρους του νέου δανείου, εντούτοις διατηρεί και μία "άγνωστη" πλευρά η οποία καταγράφεται στο εναλλακτικό σενάριο των εξελίξεων έτσι όπως αυτό αποτυπώνεται στην έκθεση του ΔΝΤ η οποία δόθηκε στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup χθες βράδυ.

Το σενάριο αυτό υποστηρίζει ότι από την εξέταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους προκύπτει μία αντίθεση μεταξύ των στόχων για την μείωση του χρέους σε επαρκή επίπεδα (120% μέχρι το 2020) και το στόχο της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με την "αντίθεση" αυτή, η διαδικασία για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας θα προκαλέσει μία ακόμα μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ η οποία -αν υπάρξει καθυστέρηση στις διαρθρωτικές πολιτικές ή αυτές αποτύχουν να φέρουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα- θα μπορούσε να οδηγήσει το χρέος στο 178% του ΑΕΠ μέχρι το 2015 και στη συνέχεια να το κατεβάσει στο 160% μέχρι το 2020.

Η έκθεση επιβεβαιώνει ότι, υπό το εναλλακτικό σενάριο, το χρέος το 2015 θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα στο 179% του ΑΕΠ, το 2020 θα υποχωρήσει μόνο έως το 159% του ΑΕΠ και το 2030 στο 117% του ΑΕΠ.

Στην έκθεση εκτιμάται ότι η ανάπτυξη θα αργήσει να έρθει. Φέτος η ύφεση θα φτάσει 6,1%, το 2012 στο 4,3% και το 2013 θα μηδενιστεί. Ανάπτυξη οριακά άνω του 2% αναμένεται από το 2014 και μετά, σύμφωνα με βασικό σενάριο.

Στο εναλλακτικό οι πτήσεις είναι ακόμα πιο χαμηλές με ύφεση 1% το 2013 και αναιμική ανάπτυξη 1,3 το 2014.

Στο πλαίσιο αυτών των εκτιμήσεων μάλιστα στο ΔΝΤ υπάρχει μία εκτίμηση ότι είναι πιθανό το 2014, όταν λήγει η παροχή των πόρων του νέου δανείου, ίσως χρειασθεί να υπάρξει ένα νέο πακέτο διάσωσης της τάξης των 50 δισ. ευρώ!

Μια δεύτερη παρατήρηση της Έκθεσης του ΔΝΤ αναφέρει ότι η σχεδόν ολοκληρωτική μετατροπή του ελληνικού κρατικού χρέους σε διακρατικό, εφόσον προχωρήσει το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση, δημιουργεί όρους που απομακρύνουν την ημέρα επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές με όλες τις συνέπειες που αυτό έχει τόσο για την χρηματοδότηση των κρατικών αναγκών όσο και του τραπεζικού συστήματος.




Πηγή:www.capital.gr