Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Ρωσικά βλήματα S-400 κατέρριψαν «άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα» στην Α.Μεσόγειο!

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνας κατέρριψε "δύο άγνωστα εναέρια αντικείμενα" που είχαν εισέλθει στην απαγορευμένης πρόσβασης περιοχή της αεροπορικής Χμέιμιμ στην Λατάκεια, αναφέρουν πηγές του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες επρόκειτο για UAV τα οποία είχαν εισέλθει στην επιτηρούμενη περιοχή από τς ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Το ραντάρ 92N6E του α/α συστήματος S-400 εντόπισε τα αντικείμενα (μία πηγή αναφέρει ότι επρόκειτο περί "βλημάτων" και όχι περί UAV) τα εγκλώβισε και εν συνεχεία ανέλαβαν τα βλήματα 48N6E3 του συστήματος τα περαιτέρω!

Εγκλήματα πολέμου της γερμανικής μεραρχίας ορεινών καταδρομών «Εντελβάις» κατά του άμαχου πληθυσμού στα χωριά της Ηπείρου 1943- 1944

Κάθε χρόνο στο Μίτενβαλντ της Γερμανίας του κρατιδίου της Βαυαρίας στις 18 Μαΐου χιλιάδες Γερμανοί συγκεντρώνονται εκεί για να τιμήσουν τους Γερμανούς ορεινούς καταδρομείς που σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Α΄ και του Β΄Παγκοσμίου πολέμου.Το Μίτενβαλντ δεν είναι ένας τυχαίος τόπος συνάντησης. Στην διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αποτέλεσε το Κέντρο εκπαίδευσης των Γερμανών ορεινών καταδρομών και μεταπολεμικά ξαναλειτούργησε στην ίδια επιχειρησιακή φάση όπως βρισκόταν κατά την διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου πολέμου.Μεταπολεμικά αποτέλεσε έναν θύλακα στις τάξεις του σύγχρονου Γερμανικού Στρατού (Μπούντεσβερ) όπου αμετανόητοι Ναζί αξιωματικοί του Γερμανικού Στρατού (Wehrmacht) βρήκαν καταφύγιο χωρίς ποτέ να λογοδοτήσουν σε κανένα Δικαστήριο για τις σφαγές που διέπραξαν στην κατεχόμενη από τους Ναζί, Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια μα πιο πολύ περισσότερο στην Ήπειρο και τα Γιάννενα.

Ποιος ήταν ο Φαλμεράιερ που θεωρούσε ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι... Σλάβοι

Οι ισχυρισμοί του για τους Έλληνες του 19ου αιώνα - Τα κίνητρα του Γερμανού που έγραφε ότι «το γένος των Ελλήνων έχει εξαφανισθεί από την Ευρώπη, γιατί στις φλέβες του Χριστιανικού πληθυσμού της Ελλάδας, δε ρέει ούτε μια σταγόνα γνήσιου και καθαρού αίματος των Ελλήνων»

Ένας από τους επιστήμονες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τη χώρα μας και μάλιστα συγκαταλέγονται στους ανθέλληνες, κατέχοντας μάλιστα περίοπτη θέση ανάμεσά τους, είναι αναμφίβολα ο Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράιερ (Jacob Phillipp Falmerayer), που με τις θεωρίες του σχετικά με τη φυλετική καταγωγή των Νεοελλήνων, που δημοσίευσε ήδη από το 1830, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στη χώρα μας όσο και το εξωτερικό. Στην «Ιστορία της Χερσονήσου της Πελοποννήσου (του Μωρέα) κατά τον Μεσαίωνα» (1830) και συγκεκριμένα στον πρόλογο γράφει χαρακτηριστικά: «Το γένος των Ελλήνων έχει εξαφανισθεί από την Ευρώπη, γιατί στις φλέβες του Χριστιανικού πληθυσμού της Ελλάδας, δε ρέει ούτε μια σταγόνα γνήσιου και καθαρού αίματος των Ελλήνων».

Τι έγραφε ο Γκέμπελς στο απόρρητο ημερολόγιό του για την Ελλάδα;

24 Απριλίου 1941 (Πέμπτη) Χθες: Οι Έλληνες και οι Εγγλέζοι βρίσκονται σε ραγδαία υποχώρηση. Ο Βασιλεύς Γεώργιος απομακρύνθηκε στην Κρήτη. Λέει ότι προτίθεται να συνεχίσει τον ηρωικό αγώνα από κει. Σύντομα θα τον φροντίσουμε.

25 Απριλίου 1941 (Παρασκευή) Χθες: Διασχίσαμε τώρα τις Θερμοπύλες. Οι Εγγλέζοι σε πλήρη φυγή. Οι νίκες μας προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση. Η βαλκανική περιπέτεια μας έδωσε μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα. Ελληνικές μεγαλοστομίες από την ασφάλεια της Κρήτης. Περί τιμής και τα τοιαύτα. Αρκετά να προκαλέσουν εμετό! Αναφορά από την Ιταλία: Επιχειρούν να υπεξαιρέσουν τις επιτυχίες μας και να μετατρέψουν τις νίκες μας σε ιταλικές νίκες. Ήταν αναμενόμενο. Αλλά ο κόσμος δεν έχει παρά περιφρόνηση για την Ιταλία. Αυτό, ούτε ο Μουσσολίνι δεν μπορεί να το αλλάξει.

Απίστευτο! Δύτης ανακάλυψε μια ξεχασμένη ατομική βόμβα στον Καναδά


Αίσθηση έχει προκαλέσει διεθνώς η είδηση ότι ένας Καναδός δύτης ανακάλυψε εντελώς τυχαία στον βυθό της θάλασσας στην Βρετανική Κολούμπια μια ατομική βόμβα, η οποία είχε χαθεί πριν από αρκετές δεκαετίες στην καρδιά του ψυχρού πολέμου.
Ο Σον Σμιριτσίνσκι νόμιζε ότι βρέθηκε μπροστά σε ένα UFO όταν είδε την τεράστια βόμβα στον βυθό στο αρχιπέλαγος της Haida Gwaii περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά των ακτών του Καναδά.
Ήδη δυνάμεις του καναδικού ναυτικού σπεύδουν στο σημείο για να ερευνήσουν την καταγγελία.

Θεσσαλονίκη: Υδράργυρος από αρχαία εργαστήρια σταμάτησε εργασίες του μετρό

Για δεύτερη φορά, κηλίδες επικίνδυνου υδραργύρου βρέθηκαν σε σκάμμα του μετρό Θεσσαλονίκης, αναγκάζοντας τους αρχαιολόγους να σταματήσουν τις ανασκαφές σε ένα τμήμα του μελλοντικού σταθμού Αγίας Σοφίας. Το πιθανότερο είναι ότι το τοξικό υλικό προέρχεται από αρχαία εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας.

«Ένοχα» αρχαία εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας

«Πριν από χρόνια το ίδιο είχε συμβεί στο σταθμό της Βενιζέλου και τώρα στην Αγίας Σοφίας. Τα έργα περνούν από την καρδιά της αρχαίας Θεσσαλονίκης, εκεί όπου υπήρχαν εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας» ανέφερε ο Γιάννης Μυλόπουλος, πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM.

Μυστήριο με τα αρχαιοελληνικά ονόματα που είναι χαραγμένα στην Αμφίπολη

Αρχαιοελληνικές και θρακικές ονομασίες προσώπων σε δεκάδες αρχιτεκτονικά μέλη.
Μπορεί ο νεκρός της Αμφίπολης να παραμένει ανώνυμος, ωστόσο το μυστήριο μεγαλώνει από την αποκάλυψη ότι δεκάδες αρχαία ονόματα είναι χαραγμένα στα μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη που βρίσκονται στη βάση του Λέοντα της Αμφίπολης ή συγκεντρωμένα γύρω και, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, ήταν τμήμα του περίβολου του τύμβου Καστά.
Μελάνθιος, Ζίπας, Δούλης, Δίζας είναι μερικά από τα ονόματα προσώπων με Ελληνική ή θρακική προέλευση που υπάρχουν χαραγμένα σε δεκάδες αρχιτεκτονικά μέλη που βρέθηκαν διάσπαρτα σε Αμφίπολη και Λιθότοπο και, όπως προέκυψε από την έρευνα, προέρχονται από τον επίμαχο ταφικό τύμβο έξω από τη Μεσολακκιά.