Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Το Κάστρο της Άρτας μαγεύει τους επισκέπτες

Ογκώδες και επιβλητικό, δεσπόζει στο σύγχρονο πολεοδομικό ιστό της Άρτας, καθώς είναι κτισμένο σε λοφίσκο, κοντά στον ποταμό Άραχθο, ορατό σχεδόν εξ ολοκλήρου από όλες τις πλευρές του. Το Κάστρο της Άρτας, αδιάψευστος μάρτυρας της ιστορικής ταυτότητας της πόλης, που κατοικήθηκε και ήκμασε από τους αρχαίους μέχρι και τους μεσαιωνικούς χρόνους, είναι ανοικτό για το κοινό από τις 9:30 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα (προσωρινό ωράριο λειτουργίας) καθημερινά, εκτός Δευτέρας.

Υπόθεση Σωρας : Να έχεις 600 ΔΙΣ και να στέλνεις το παιδί σου στον κρατικό παιδικό σταθμό στερώντας τη θέση από ένα φτωχαδάκι άνεργο.

ΠΗΓΗ FACEBOOK. George Koutsokerof

Τα αρχαία μνημεία των ονομάτων


Η πιεστική ανάγκη του ανθρώπου να μεταδώσει πληρoφoρίες συνέβαλε στην ανάπτυξη των φωνητικών του οργάνων κατά τρόπο ώστε να μπορέσει να εκφράζεται με έναρθρο λόγο. Από τη μελέτη σκελετικών απολιθωμάτων προκύπτει ότι το απαραίτητο για την ομιλία υοειδές οστούν είχε διαμορφωθεί στον ανθρώπινο λάρυγγα τουλάχιστον από την εποχή του Νεάντερταλ. Η ανάπτυξη δε των δυνατοτήτων ομιλίας είχε ως επακόλουθο την ταχεία αύξηση τόσο του όγκου όσο και των πολύπλοκων δυνατοτήτων του ανθρώπινου μυαλού. Ετσι, ανάλογα με τις προκλήσεις που δεχόταν, ο άνθρωπος μπορούσε πλέον να κατασκευάζει λέξεις/ονόματα που συμβόλιζαν πραγματικά αντικείμενα.

Ντόπινγκ: Δουλειές Πρακτόρων και στην Αθήνα και αλλού



Τον λένε Χάγιο Σέπελτ, είναι 53χρονων και έχει προαχθεί σε «ερευνητή δημοσιογράφο». Δηλαδή πληρώνεται, και ταξιδεύει για να βγάλει το «μεγάλο λαυράκι».
Ο Χάγιο, μπήκε στο επάγγελμα σε ηλικία 16 ετών, «σε ένα ραδιόφωνο της Αμερικής», που είχε πάει κοντά σε συγγενείς του. (Οι Εβραίοι Σέπελτ είναι πολλοί στο Αμέρικα).
Μετα γύρισε πίσω παρακολούθησε «μαθήματα δημοσιογραφίας» στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, αλλά δεν πήρε ποτέ πτυχίο. Ο Χα Σεμ πάντως το έκανε το θαύμα του και του βρήκαν μια δουλίτσα για δύο χρόνια στο dpa και μετά έγινε «σχολιαστής» για το κολύμπι και τότε η «υπηρεσία» (BND) και η Cia  του ανέθεσαν το ρεπορτάζ για το ντόπινγκ των κολυμβητών στην Ανατολική Γερμανία. Έτσι έγινε «εμπειρογνώμονας» του Ντόπινγκ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ( ΑΜΕΡΙΚΗΣ - ΑΓΑΜΩΝ - ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΩΝ)

Η Πλατεία Αμερικής (παλαιότερη ονομασία Πλατεία Αγάμων) είναι μεγάλη πλατεία στα αριστερά της οδού Πατησίων (κατά την άνοδο της οδού προς Πατήσια), γύρω απ' την οποία αναπτύχθηκε η ονώνυμη συνοικία της Αθήνας.

Σύντομο ιστορικό

Το 1887 τότε που η περιοχή ακόμα ήταν εξοχική, στο σημείο στο οποίο έκανε τέρμα ο ιπποτροχιόδρομος, υπήρχε ένα μικρό καφενείο, στο οποίο σύχναζε μια παρέα ώριμων Αθηναίων, που όλοι τους, χωρίς εξαίρεση, ήταν άγαμοι. Μόνον ένας άπ' αυτούς, κάποιος Γεώργιος Περπινιάς, γύρω στις αρχές της Άνοιξης του 1887 αποσκίρτησε και παντρεύτηκε, αλλά την επόμενη στιγμή κατάλαβε πως η γυναίκα του ήταν φοβερά δύστροπη.

Δίκη των πρωταιτίων της Χούντας

Η Δίκη των πρωταιτίων της Χούντας διεξήχθη από το πενταμελές εφετείο Αθηνών στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού το καλοκαίρι του 1975 (28 Ιουλίου - 29 Αυγούστου) σε βάρος των υπευθύνων του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. Οι κατηγορίες που βάραιναν 24 απόστρατους αξιωματικούς του στρατού ξηράς και της αεροπορίας αφορούσαν τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας και της στάσης. 20 από αυτούς κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, τρεις φυγοδικούσαν ενώ ένας, ο Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος, δικαζόταν την ίδια περίοδο στο στρατοδικείο με κατηγορίες βασανισμών και η υπόθεσή του διαχωρίστηκε.