Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Νέα τροπή στο θρίλερ με τον 17χρονο στην συμπλοκή ανοικτά της Σύμης - Από πυροβόλο όπλο τα αίτια του θανάτου και όχι από ασφυξία



Νέα τροπή παίρνει το θρίλερ που εξελίχθηκε σήμερα το μεσημέρι ανοικτά της Σύμης στη θέση Άγιος Γεώργιος. Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί πως ο θάνατος του 17χρονου (οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για 15χρονο) είχε προέλθει από πυροβολισμούς στη συνέχεια νεότερες πληροφορίες έκαναν λόγο για θάνατο από ασφυξία στο αμπάρι του σκάφους.
Στη συνέχεια όμως και πάλι η υπόθεση για τις συνθήκες θανάτου άλλαξαν και τώρα επιστρέφει η αρχική εκδοχή ότι τελικά ο 17χρονος σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών.
Έτσι από πυροβόλο όπλο και όχι από ασφυξία όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, επήλθε ο θάνατος του 17χρονου  παράτυπου μετανάστη που βρέθηκε, σήμερα το μεσημέρι, νεκρός μέσα σε θαλαμηγό που μετέφερε τουλάχιστον 60 με 70 λαθρομετανάστες  ανοιχτά της Σύμης.

Αν βρείτε αυτό το φυτό θα γίνεται πλούσιοι! - Δείτε γιατί




Στη δυτική Αφρική ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες ένα φυτό το οποίο φαίνεται να φυτρώνει μόνο πάνω σε πετρώματα που περιέχουν διαμάντια.
Το φυτό του είδους Pandanus candelabrum μοιάζει με φοίνικα, φέρει αγκάθια, και ευδοκιμεί σε έδαφος με υψηλή περιεκτικότητα σε κιμπερλίτη, ένα είδος πυριγενούς πετρώματος που συνδέεται με τα διαμάντια. Η σύνδεση φυτών και στοιχείων, όπως ο χαλκός, αποτελεί κοινό φαινόμενο στη φύση και η επιστημονική μελέτη του αναφέρεται ως γεωβοτανική.
Ωστόσο οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Florida International στο Μαϊάμι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που ένα φυτό φέρεται να φυτρώνει πάνω από πιθανές τοποθεσίες διαμαντιών.

H επανεμφάνιση των Τσάμηδων …(Tι ήταν οι Τσάμηδες και τι η Τσαμουριά!)



10 ερωτήσεις και 10 απαντήσεις για τους Τσάμηδες και την Τσαμουριά!
Του Βασιλείου Ζιώζια . Προέδρου ΠΑ.ΣΥ.Β.Α /Ν.Τρικάλων .
Ένα ζήτημα το οποίο δημιουργεί αρνητικό κλίμα στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις και προκαλεί την ανησυχία πολλών Ελλήνων, ιδίως στις περιοχές που συνορεύουν με την Αλβανία, δηλαδή στους Νομούς της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.
Όπως αναφέρει ο Κων/νος Χολέβας πολιτικός επιστήμων , για να δώσουμε μια σύντομη εικόνα του θέματος κατά τρόπο κατανοητό, παρουσιάζουμε δέκα ερωτήσεις με τις αντίστοιχες απαντήσεις για το θέμα των Τσάμηδων και της Τσαμουριάς…
1) Τι σημαίνει η ονομασία Τσάμης;
Με το όνομα αυτό εννοούμε μία ομάδα Μουσουλμάνων που έζησαν στην Θεσπρωτία από τον 17ο μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνος. Η λέξη αποτελεί παραφθορά του ονόματος Θύαμις, όπως ήταν γνωστός στην αρχαιότητα ο ποταμός Καλαμάς.

Ξαφνική «επίσκεψη του Α/ΓΕΣ» με ΣΙΝΟΥΚ της Α.Σ στο νησί της Ρόδου!

4Μη προγραμματισμένη αλλά και ξαφνική ήταν η (επίσκεψη του Αρχηγού )του ΓΕΣ Αντιστράτηγου Βασίλη Τελλίδη στο νησί των Ιπποτών τη Ρόδο !
Δεν υπήρχε καμιά  προγραμματισμένη ενέργεια ούτε κάποια επιθεώρηση των Μονάδων που σημειωτέον έλαβαν μέρος στην κατάσβεση της  Μεγάλης φωτιάς στο νησί !
Η ευκαιρία δόθηκε στον Αρχηγό με την αντικατάσταση του Μεταγωγικού Ελικοπτέρου που εδρεύει στο νησί της Αεροπορίας Στρατού που λόγω συμπληρώσεως ωρών πτήσεως έπρεπε να αντικατασταθεί !

Οικονομικός "πόλεμος" Κίνας-ΗΠΑ: Το Πεκίνο άρχισε να ξεπουλά 3,65 τρισ. δολ. αμερικανικών ομολόγων!




Με" υπερόπλο" τη διακράτηση 3,65 τρισ.δολαρίων αμερικανικού χρέους, αλλά και τις προειδοποιητικές βολές που εχει ρίξει με μαζικές πωλήσεις αμερικανικού χρέους, ταξιδεύει ο Κινέζος Πρόεδρος Ξι Ζιπινγκ στις ΗΠΑ.
Η Κίνα μετά το χρηματιστηριακό σοκ στις 24 Αυγούστου που οδήγησε σε παγκόσμιες απώλειες της τάξης των 400 δισ. δολαρίων μόνο στις ευρωαγορές αποφάσισε πριν δύο ημέρες να ξεκινήσει να μειώνει την έκθεσή της σε αμερικανικά ασφάλιστρα και κρατικά ομόλογα.
Μάλιστα ήδη έχουν δοθεί εντολές μέσω των χρηματιστών σε Βέλγιο και Ελβετία να ξεκινήσει η πώληση των αμερικανικών τίτλων. Οι ΗΠΑ απλά ψέλλισαν ότι θα κάνουν το ίδιο αλλά το ισοζύγιο είναι κατά πολύ αρνητικό για τον Λευκό Οίκο. Σε αυτό το κλίμα θα γίνει η επίσκεψη τον Σεπτέμβριο του Κινέζου Προέδρου στις ΗΠΑ και φαίνεται ότι θα γίνουν σκληρές συζητήσεις.