Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ... Οι τουρκοι έστειλαν στέλεχος της Πολεμικής τους Αεροπορίας στις ΗΠΑ για τα F-35 κι αυτός Εξαφανίστηκε

Ένταλμα σύλληψης βγήκε για τον υπαξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας Σενόλ Κ. που στάλθηκε στις ΗΠΑ για το σχέδιο F-35.


Αποκαλύφθηκε ένα ακόμη σχέδιο που είχαν πιλότοι και υπαξιωματικοί –μέλη της FETO, για να μην συλληφθούν. Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7, τα περισσότερα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που επελέγησαν για μόνιμες θέσεις στο εξωτερικό, φάνηκε ότι είχαν σχέσεις με την FETO. Κάποιοι γυρνώντας , ενώ Οι περισσότεροι δεν γύρισαν.




Εξ αυτών ο πιλότος και επιτελικός ταγματάρχης Αντνάν Α. και ο επίσης επιτελικός ταγματάρχης-πιλότος Νεμπί Σ. που υπηρετούσαν στην Γερμανία, μόλις αποκαλύφθηκαν οι δεσμοί τους, κλήθηκαν να επιστρέψουν. Αλλά και οι δύο δεν επέστρεψαν. Ένταλμα σύλληψης βγήκε και για τον υπαξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας Σενόλ Κ. που στάλθηκε στις ΗΠΑ για το σχέδιο F-35.

Ο στρατός που υποχρέωσε τους παντοδύναμους Λακεδαιμόνιους σε ταπεινωτική ήττα

Ο Λεωνίδας Α’ της Σπάρτης, ο Λεωνίδας των Θερμοπυλών, είχε πάντα αγκάθι αυτή την ιστορία της πανωλεθρίας του λαού του που άκουγε διαρκώς μεγαλώνοντας.

Την περιβόητη ήττα των Λακεδαιμονίων δηλαδή όταν προσπάθησαν να εκθρονίσουν τον τύραννο της Σάμου, Πολυκράτη, μια ταπεινωτική ήττα που τόσο κηλίδωσε το γόητρο των περήφανων Λακεδαιμονίων και θα στεκόταν ορόσημο στην πολεμική τους ιστορία.

Ένα γεγονός που γινόταν ακόμα τραγικότερο εξαιτίας του πρωταγωνιστή του, του μεγάλου βασιλιά Κλεομένη Α’ της Σπάρτης, γιου του Αναξανδρίδα και ετεροθαλούς αδερφού του Λεωνίδα. Της πρώτης πραγματικής προσωπικότητας της Σπάρτης (περισσότερο ιστορικής παρά μυθικής δηλαδή) που χάρη στον Ηρόδοτο έχουμε ασφαλέστερες χρονολογίες και περισσότερες πληροφορίες.

Γεώργιος Μπαμπινιώτης: «Οχι, δεν αναγνωρίσαμε το 1977 τη «μακεδονική γλώσσα»»

Η βουλγαροσερβική γλώσσα των Σκοπίων ούτε αναγνωρίστηκε το 1977 ούτε και τώρα μπορεί να επισημοποιηθεί ως «μακεδονική γλώσσα». Ως μέγιστη υποχώρηση θα μπορούσε να ονομάζεται «Σλαβομακεδονική»

Πρόσφατα ακούστηκε από επίσημα χείλη ότι η Ελλάδα έχει αποδεχθεί (και οιονεί αναγνωρίσει) ήδη την ονομασία «μακεδονική γλώσσα» από το 1977, με προφανή αναφορά στην Τρίτη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την τυποποίηση (standardization) των γεωγραφικών ονομάτων που έλαβε χώρα στην Αθήνα 17 Αυγ. – 7 Σεπτ. τού 1977. Η άποψη αυτή άκουσα να επαναλαμβάνεται και από άλλους, έχοντας ίσως ξεκινήσει ως «επιχείρημα» των ίδιων των Σκοπιανών στη διαπραγμάτευση.