Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Για την ιστορία.Mνήμη και μνημεία.Η πώληση της Πάργας στον Αλή Πασά

Περί Περιστυλίου. Μικρή θυσία στη Μνημοσύνη.

Η πώληση της Πάργας στον Αλή Πασά, η άγρια καταδίωξη του κόμητα Φλαμπουριάρη και των 300 που υπέγραψαν υπόμνημα προς την Βασίλισσα της Αγγλίας, η επανάσταση των χωρικών στη Λευκάδα, και Ζάκυνθο το 1819 και τέλος η προσωπική παρέμβαση-διαμαρτυρία και η επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αγγλική κυβέρνηση, για τα έργα και τις ημέρες του Μαίτλανδ στα Ιόνια, υπήρξαν οι γενεσιουργές αιτίες του περίφημου περιστυλίου.

ΓΕΣ: Στην ΕΛΔΥΚ το νέο κρούσμα "αλβανικού αετού" - Όλο το παρασκήνιο

Άμεσα κινήθηκαν οι υπηρεσίες του ΓΕΣ  προκειμένου να εντοπιστεί ο στρατιώτης σε νέα φωτογραφία που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος εμφανίζεται να σχηματίζει με τα χέρια του το σήμα του αλβανικού αετού.


Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο στρατιώτης αναγνωρίστηκε και διαπιστώθηκε ότι υπηρετεί σε μονάδα της ΕΛΔΥΚ. Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωσή του το ΓΕΣ επισημαίνει τα εξής:
"Αναφορικά με νέα ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που απεικονίζει Στρατιώτη να σχηματίζει με τα χέρια του ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

1. Ο Στρατιώτης έχει εντοπισθεί και υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ.

2. Θα ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες, όπως αυτές έχουν κοινοποιηθεί για την περίπτωση των Στρατιωτών του ΚΕΝ Μεσολογγίου".