Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Ο θρύλος με το ''στοιχειωμένο'' σπίτι στο Μάτι (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ)

Ήταν τέλη της δεκαετίας του 1960 όπως θυμούνται οι παλιότεροι κάτοικοι στο Μάτι Αττικής, όταν ξεκίνησε να χτίζεται το σπίτι απέναντι από το κεντρικό ταχυφαγείο του οικισμού.
Οι εργάτες δούλευαν πυρετωδώς και ξαφνικά μιά ημέρα "εξαφανίστηκαν". Το σπίτι έμεινε στα μπετά και έκτοτε δεν "πάτησε ποτέ ψυχή". Το οικόπεδο - "φιλέτο" στο κέντρο του όμορφου οικισμού χορτάριασε και μόνο κάποιοι τολμηροί το πλησίασαν κάποτε γιά γκράφιτι.

Τα εκπληκτικά μυστήρια του Παρθενώνα

Ο Παρθενώνας κατασκευάστηκε μεταξύ 447 – 438 π.χ. από πεντελικό μάρμαρο . Κάθε του κίονας ζυγίζει περίπου 100 τόνους , ωστόσο πολύ συχνά παραβλέπουμε το γεγονός της απίστευτης μεταφοράς του , από ένα σημείο που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα μακριά…
Ο χρυσός αριθμός φ δεσπόζει επιβλητικά σε κάθε του αναλογία , εφόσον ολόκληρο το οικοδόμημα αποτελείται στην πραγματικότητα από ανεπαίσθητες καμπύλες και όχι από ευθείες γραμμές όπως νομίζουμε… Αν λοιπόν τραβήξουμε νοητές ευθείες απ’ τα άκρα του, ο υποτιθέμενος όγκος που σχηματίζεται, είναι ίσος με αυτόν της πυραμίδας της Γκίζας !

Κόμης Δράκουλας: Η πραγματική ιστορία πίσω από το θρύλο

Η ιστορία του Δράκουλα έχει εμπνεύσει πολλές ιστορίες τρόμου σε όλο τον κόσμο και αποτελεί τη δημοφιλέστερη μεταμφίεση για το Χάλοουιν και αγαπημένο θέμα για πολλά θρίλερ. Ελάχιστοι ωστόσο γνωρίζουν ποιος πραγματικά ήταν ο Κόμης Δράκουλας και γιατί έχει συνδεθεί με τους βρικόλακες και τα πλάσματα της νύχτας.
Το πραγματικό του όνομα ήταν Βλαντ Ντρακούλ ο Τρίτος, Πρίγκιπας της Βλαχίας και κατά κόσμον γνωστός ως «Βλαντ ο Παλουκωτής» λόγω των απάνθρωπων μεθόδων που χρησιμοποιούσε στους αιχμαλώτους του.

EKTAKTO ΓΕΑ: Συναγερμός στο Τατόι συμβάν με ΙΧ αυτοκίνητο στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας

Σύμφωνα με πληροφορίες τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 23 Ιουνίου 2018, Ι.Χ όχημα έσπασε την προστατευτική μπάρα στην πύλη της 123 Σμηναρχίας Τεχνικής Εκπαίδευσης/Αεροπορική Βάση Δεκελείας στο Τατόι και εισήλθε εντός αυτής. 

Η έλλειψη νερού η αιτία εξαφάνισης των μαμούθ πριν από 5.600 χρόνια

Ενώ ο Μινωικός πολιτισμός της Κρήτης μόλις είχε εμφανισθεί, τα τελευταία μαλλιαρά μαμούθ εξαφανίζονταν στη νήσο του Αγίου Παύλου στην Αλάσκα εξαιτίας της έλλειψης γλυκού νερού για να πιουν.
 Αυτό συμπέρανε μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία η εξαφάνιση των τριχωτών γιγάντων συνέβη πριν από 5.600 χρόνια, περίπου 5.000 χρόνια αργότερα αφότου είχαν εξαφανισθεί τα «αδέρφια» τους στις ηπειρωτικές περιοχές.
Η νήσος του Αγίου Παύλου βρίσκεται περίπου 600 χλμ. βόρεια από τις Αλεούτιες νήσους και αρχικά αποτελούσε τμήμα της «γέφυρας» ξηράς που κάλυπτε το σημερινό Βερίγγειο πορθμό, προτού τα νερά ανέβουν μετά τη σταδιακή άνοδο της θερμοκραίας και το λιώσιμο των πάγων της τελευταίας παγετωνικής περιόδου.

Τι υπάρχει κάτω από το μαντείο των Δελφών;

Το Μαντείο των Δελφών ήταν το γνωστότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας και του τότε γνωστού κοσμου. Βρίσκεται στους Δελφούς. Θεωρείται ο ομφαλός του κόσμου, γιατί, σύμφωνα με την παράδοση, όταν ο Ζευς άφησε δύο αετούς, έναν προς την Ανατολή και έναν προς την Δύση, συναντήθηκαν στους Δελφούς. Ήταν αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα.
Η Πυθία ήταν το διάμεσο, με το οποίο επικοινωνούσε ο θεός, και έδινε τους χρησμούς, που καταγράφονταν. Κάθε τέσσερα χρόνια τελούνταν οι Πυθικοί αγώνες, προς τιμήν του Απόλλωνα, και που προσπάθησε να αναβιώσει ο Άγγελος Σικελιανός.
Στην ίδια περιοχή προϋπήρχε από παλαιότερες εποχές ένα πρωτόγονο μαντείο, στο οποίο λατρευόταν η θεα Γη (μυκηναϊκή εποχή). Αγαλματίδια της θεάς έχουν βρεθεί στα ερείπια του ναού της Αθηνάς Προναίας καθώς και σε αυτόν του Απόλλωνα. Αιτία της ίδρυσης μαντείου ήταν η ύπαρξη ενός χάσματος, από το οποίο έβγαιναν αέρια, επιτρέποντας έτσι το να περνούν οι άνθρωποι σε μια κατάσταση έκστασης.

Δόκιμος έκλεψε στρατιωτικό τυφέκιο από Φυλάκιο στο Καστελόριζο!

Υπόθεση κλοπής στρατιωτικού τυφεκίου από Φυλάκιο στο Καστελόριζο, με δράστη έναν δόκιμο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, απασχολεί το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ένας 22χρονος δόκιμος αξιωματικός που υπηρετεί σε Φυλάκιο στο Καστελόριζο, κατάφερε να φύγει από την μονάδα του έχοντας προηγουμένως καταφέρει να κλέψει ένα πολεμικό τυφέκιο G3.
Ο δόκιμος αξιωματικός χρησιμοποίησε ένα καπέλο (τύπου τζόκεϊ), προκειμένου να «τυφλώσει» μια από τις κάμερες ασφαλείας. Το «κρέμασε» πάνω στην κάμερα κι έλυσε σε κομμάτια το G3, το οποίο έβαλε μέσα στον σάκο του.

Η Μάλτα αρνείται να δεχθεί πλοίο με 239 παράνομους μετανάστες

Η Ιταλία κατηγόρησε απόψε τη Μάλτα ότι αρνήθηκε να παραλάβει ένα πλοίο που μεταφέρει περισσότερους από 200 παράνομους  μετανάστες, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή της νησιωτικής χώρας παράλογη και απάνθρωπη.
Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Ντανίνο Τονινέλι έκανε αυτό το σχόλιο στη σελίδα του στο Facebook.
Ανήρτησε επίσης τη φωτογραφία ενός μηνύματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Μάλτας που έγραψε ότι το πλοίο Lifeline δεν βρίσκεται σε κατάσταση SAR («Έρευνας και Διάσωσης») και ότι δεν έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Από πού κρατά η «σκούφια» του Μωάμεθ

Ο Αμπού αλ Κασίμ Μουχαμάντ ιμπν Αμπνταλλάχ αλ Χασιμί αλ Κουρασί, που έζησε τον 6ο-7ο αιώνα στην Αραβία, γνωστός ως Μωάμεθ, θεωρείται από τους Μουσουλμάνους ως ο τελευταίος Προφήτης και Απόστολος του Θεού («ρασούλ Αλλάχ», στα αραβικά).
Να σημειώσω πως το Κοράνι, το ιερό βιβλίο του Μουσουλμανισμού, (στα αραβικά «qur’an», δηλαδή ανάγνωσμα) αναγνωρίζει τον Ιησού ως έναν από αυτούς τους Προφήτες.
Ο Μουχάμαντ, που σημαίνει «αξιέπαινος, αινετός», από το ρήμα «hamida» που σημαίνει «αινώ, υμνώ» στα αραβικά, ίδρυσε το Ισλάμ, που σημαίνει κατά λέξη «ευσεβής υποταγή», στο θεϊκό θέλημα, εννοείται.

Ο ξηρός καρπός που πρέπει να τρώτε για το ζάχαρο

Για τους περισσότερους από εμάς οι ξηροί καρποί είναι συνδεδεμένοι με την αύξηση του βάρους, επειδή έχουν κατά κανόνα αρκετές θερμίδες. Ως εκ τούτου τους αποφεύγουμε εντελώς, αλλά αυτό είναι λάθος.
Σε μια ισορροπημένη διατροφή, οι ξηροί καρποί μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην υγεία μας.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και τα αμύγδαλα και η θετική τους επίδραση στο ζάχαρο. Πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και ανόργανων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης Ε.

Τραυματισμός Προσωπικού της ΕΛΔΥΚ κατά τη Διάρκεια Άσκησης- Πέντε Έλληνες στρατιώτες τραυματίστηκαν από ανατροπή άρματος

Πέντε οπλίτες θητείας τραυματίστηκαν, όταν ανετράπη όχημα στο οποίο επέβαιναν, κατά τη διάρκεια άσκησης στην Κύπρο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, περίπου στις 8:50 το πρωί του Σαββάτου, ανετράπη το ερπυστριοφόρο όχημα της ΕΛΔΥΚ, που μετέφερε οπλίτες στο πεδίο βολής «ΞΥΝΤΟΥΣ»,