Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαζικές εκκαθαρίσεις στις τουρκικές ΕΔ - Πέρασαν στον απόλυτο έλεγχο του Ρ.Τ.Ερντογάν

«Άνω κάτω» οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετά την αιφνιδιαστική καρατόμηση των τριών Αρχηγών (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας) η οποία αποφασίστηκε εκτάκτως στο σημερινό Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (YAS).
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ  νέος Αρχηγός Στρατού τοποθετείται ο μέχρι πρότινος Αρχηγός της Στρατοχωροφυλακής στρατηγός Yaşar Güler, νέος Αρχηγός του Ναυτικού ο αντιναύαρχος  Adnan Özbal και νέος Αρχηγός της Αεροπορίας ο αντιπτέραρχος Hasan Küçükakyüz.

Νέα επιστημονική έρευνα: Συγγενείς Μινωίτες-Μυκηναίοι, γενετικά παρόμοιοι οι σημερινοί Έλληνες

Οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι είχαν μεγάλες γενετικές συγγένειες μεταξύ τους παρά τις όποιες διαφορές τους, κατάγονταν και οι δύο κυρίως από τους πρώτους νεολιθικούς γεωργούς στην περιοχή του Αιγαίου, ενώ οι σημερινοί Έλληνες είναι γενετικά παρόμοιοι σε μεγάλο βαθμό με τους Μυκηναίους. Αυτά είναι τα κυριότερα ευρήματα μιας νέας πρωτοποριακής έρευνας ελλήνων και ξένων επιστημόνων, οι οποίοι για πρώτοι φορά ανέλυσαν το αρχαίο DNA Μυκηναίων και Μινωιτών και το συνέκριναν με άλλους πληθυσμούς και με τους σύγχρονους Έλληνες.

Η αρχαιογενετική μελέτη, με επικεφαλής δύο Έλληνες γενετιστές του εξωτερικού, τον Ιωσήφ Λαζαρίδη του Τμήματος Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ της Βοστώνης και τον Γιώργο Σταματογιαννόπουλο του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, η οποία δημοσιεύθηκε στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό "Nature", εστίασε στην εποχή του Χαλκού (3η-2η χιλιετία π.Χ.).

17 Ιουλίου 1918: Η σφαγή της Ρωσικής Αυτοκρατορικής Οικογένειας που συγκλόνισε τον κόσμο

Σαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Ιουλίου 1918 εκτελέστηκε η τελευταία Αυτοκρατορική Οικογένεια των Ρομανώφ της Ρωσίας. Μαζί στο θάνατο τους συνόδευσαν οι πιστοί τους ακόλουθοι, ο προσωπικός ιατρός της οικογένειας, ο μάγειρας, η θαλαμηπόλος της Αλεξάνδρας και ο βαλές του Νικόλαου Β′. Η φρίκη που έλαβε χώρα εκείνο το πρωί στο υπόγειο της οικίας Ιπάτιεφ είναι ανείπωτη και σίγουρα καμία περιγραφή και καμία ιστορία ή θρύλος δεν μπορεί να την αποδώσει. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι από τη στιγμή της τραγωδίας έχουν περάσει 99 ολόκληρα χρόνια, η ρωσική και η παγκόσμια κοινή γνώμη επιστρέφουν σε αυτή τη σελίδα της ιστορίας της Ρωσίας και προσπαθούν να την αναστοχαστούν και να την κατανοήσουν.

Ιδού οι λόγοι της… επιδρομής μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες

Είναι πλέον τόσο μεγάλο το πρόβλημα των μεδουσών και των συγγενικών ειδών τους στις θάλασσες του πλανήτη, κοντά στις κατοικημένες παράκτιες περιοχές, που οι ειδικοί κάνουν λόγο για ένα πραγματικό μεδουσο-αρμαγεδώνα.
Με κανένα τρόπο ο Κορινθιακός και ο Πατραϊκός κόλπος δεν αποτελούν κάποια εξαίρεση, απλώς έτυχε φέτος αυτοί να έχουν μέχρι στιγμής υποστεί το κύριο βάρος της επιδρομής στη χώρα μας.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια νέα σλοβενική επιστημονική έρευνα, που εστιάσθηκε στην Αδριατική, όπου το πρόβλημα είναι συχνό, δίνει μια άλλη διάσταση, υποστηρίζοντας ότι οι τσούχτρες (η λαϊκή ονομασία για ένα κοινό είδος μέδουσας) και τα άλλα συγγενικά ζελατινώδη θαλάσσια πλάσματα μπορεί να έχουν γίνει μεγάλος μπελάς εξαιτίας των ίδιων των ανθρώπων και των δραστηριοτήτων τους.

ΗΠΑ και Βρετανία «πούλησαν» ξανά τη Κύπρο προς όφελος της Τουρκίας: Eγινε η κοινή άσκηση Αμερικανών και Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ! Ο ρόλος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στη Λευκωσία καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις πως οι ΗΠΑ με συμπαραστάτη τη Βρετανία «πουλάνε» για άλλη μια φορά τη Κύπρο προς όφελος της Τουρκίας και κάνουν τα πάντα για να βάλουν μέσα την Τουρκία στο παιχνίδι των υδρογονανθράκων.  Δύο γεγονότα έχουν σημάνει συναγερμό στην Κύπρο.

Σήμερα οι «μάσκες έπεσαν» και ο ΟΗΕ παραδέχτηκε,  σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ότι εξετάζει το θέμα!
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα και την ιστοσελίδα haberkibris.com, η κα Σπέχαρ συζητώντας με εκπροσώπους των τουρκοκυπριακών συντεχνιών ανέφερε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας εξετάζει το ψήφισμα της 4ης Μαρτίου 1964 υπ’ αρ.186 για τη δημιουργία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, καθότι στον ΟΗΕ πλέον υπάρχει η άποψη ότι έχει έρθει η ώρα για απόσυρση της ειρηνευτικής δύναμης από την Κύπρο.

Απάντηση Ελλάδας στην απόκτηση των S-400 από την Τουρκία: Απόκτηση αντιπλοϊκών βαλλιστικών ASBM

H απάντηση στην προμήθεια από την Τουρκία του ρωσικού αντιαεροπορικού/αντιβαλλιστικού συστήματος S-400 που θα μπορούσε να προκαλέσει ολική ανατροπή στο ισοζύγιο αεροπορικής-και όχι μόνο-ισχύος στο Αιγαίο, φαίνεται ότι θα είναι ιδιαίτερα έντονη από την πλευρά της Ελλάδας: Η αναβάθμιση των πυραύλων ATACMS του ελληνικού Πυροβολικού σε αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους με το πρόγραμμα μετατροπής τους σε ASBM που έχει ανάλογες δυνατότητες με αυτές του κινεζικούς DF-21D.

Εξαφανίζεται η μοναδική σφυριχτή γλώσσα της Ελλάδας – Μόνο 6 τη μιλούν πια

Το μικρό χωριουδάκι της Αντιάς που βρίσκεται στην Έυβοια και τη σφυριχτή «μυστική» γλώσσα που χρησιμοποιούν μονάχα κάποιοι από τους κατοίκους του εξυμνεί το BBC μέσα από δημοσίευμα του. Ο Eliot Stein από το βρετανικό πρακτορείο πραγματοποιεί το αφιέρωμα. Η προέλευση της μυστηριώδους γλώσσας Η ιδιόμορφη διάλεκτος της Αντιάς, γνωστή και ως σφυριά, είναι μια σφυριχτή γλώσσα που ομιλείται από τους κατοίκους του ορεινού χωριού. Εκτός από την Αντιά, διάλογοι μέσω σφυριγμάτων έχουν καταγραφεί και στα χωριά Σιμικούκι και Ευαγγελισμός. Η σφυριά βασίζεται αποκλειστικά στα σφυρίγματα.

Πείραμα του Facebook τερματίστηκε όταν δύο ρομπότ άρχισαν να συνεννοούνται στη δική τους γλώσσα

Tο Facebook αναγκάστηκε να τερματίσει πείραμα τεχνητής νοημοσύνης που διενεργούσε,
καθώς τα δύο ρομπότ που συμμετείχαν άρχισαν να επικοινωνούν σε μια γλώσσα που δεν
καταλάβαινε κανείς άλλος εκτός από αυτά. Τα chatbots ονόματι Alice και Bob άρχισαν να
 συνομιλούν με έναν τρόπο που έδειχναν να καταλαβαίνουν μόνο οι δυο τους, με τους ειδικούς
να τα παρατηρούν αποσβολωμένοι πριν αναγκαστούν να τερματίσουν το πείραμα.

Αρχαίο ελληνικό λατομείο στη Μασσαλία χαρακτηρίζεται ιστορικό μνημείο

Ένα ελληνικό λατομείο του 5ου αιώνα προ Χριστού που ανακαλύφθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής ενός κτιρίου στο κέντρο της Μασσαλίας, θα ενταχθεί εν μέρει στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, μια πρώτη νίκη των κατοίκων έναντι της δημαρχίας, για την οποία η οικονομική ανάπτυξη ταυτίζεται με την οικοδομική δραστηριότητα.

«Είναι μια καλή πρόοδος», δήλωσε με ικανοποίηση μια κάτοικος της περιοχής, η Σαντρίν Ρολενγκό, έπειτα από μια συνάντηση μαζί με τον αρχηγό της "Ανυπότακτης Γαλλίας" και νέο βουλευτή Μασσαλίας Ζαν-Λικ Μελανσόν, στις 21 Ιουλίου, με την υπουργό Πολιτισμού Φρανσουάζ Νισέν.

Βλήμα όλμου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε σπήλαιο του Υμηττού στην Άνω Γλυφάδα

ΠΗΓΗ www.arxeion-politismou.gr