Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Μυτιλήνη: Μετανάστες πυρπόλησαν κατασχεμένα αυτοκίνητα και σκάφη


Μεγάλο αριθμό κατασχεμένων αυτοκινήτων και σκαφών, έκαψαν χθες το βράδυ στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Μόριας Μυτιλήνης, ομάδα μεταναστών που φιλοξενούνται εκεί. Τα κατασχεμένα αυτοκίνητα και σκάφη βρίσκονται κοντά στο χώρο όπου κρατούνται οι μετανάστες.

Προβοκάτσια από την Τουρκία: "Στην Ελλάδα εκπαιδεύονται οι "τρομοκράτες" που μας...αποδεκατίζουν

 
 
Η Τουρκία προχωρά σε διπλωματική προβοκάτσια εις βάρος της Ελλάδας θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικό θερμό επεισόδιο χρησιμοποιώντας τον πλέον παλιό εξωφρενικό ισχυρισμό ότι "εξάγουμε τρομοκρατία!" με αφορμή τις επιθέσεις των Κούρδων και με φόντο τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες! 
 
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Türkiye δημοσίευσε άρθρο με κατάλογο των επιθετικών ενεργειών οι αποίες αποδίδονται στην οργάνωση DHKP-C λέγοντας ότι οι τρομοκράτες εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα από όπου εισήρθαν στην Τουρκία με εμφανή σκοπό την σύνδεση με τις δράσεις του PKK μέσα στην Τουρκία!
 
Η λίστα την οποία δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα και αναδημοσίευει ο Ν.Χειλαδάκης είναι η εξής:
 
2013. Επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα με δράστη το μέλος του DHKP-C, Ecevit Şanlı.

Fitch: Αναβαθμίζει την Ελλάδα σε "CCC"

 Η Fitch Ratings ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά μια βαθμίδα στο 'CCC' από 'CC' προηγουμένως.

Επικαλούμενος τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για το πλαίσιο του τρίτου προγράμματος στήριξης ο οίκος αναβάθμισε τη χώρα στο "CCC" από το "CC". Η συμφωνία αυτή μειώνει τον κίνδυνο να αθετήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της όσον αφορά την πληρωμή του χρέους του ιδιωτικού τομέα, σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στη γερμανική εταιρεία Fraport θα περάσουν 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.


Η πρώτη αποκρατικοποίηση επί ΣΥΡΙΖΑ, είναι γεγονός. Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η απόφαση με την οποία εγκρίνεται από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, η υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, στην κοινοπραξία Fraport AG − Slentel Ltd. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το καταβαλλόμενο τίμημα από πλευράς Fraport, ανέρχεται στα 1,23 δισ. ευρώ. Η απόφαση υπογράφεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, Οικονομίας Γ. Σταθάκη και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σκουρλέτη, προχωρώντας στην υλοποίηση του σχετικού διαγωνισμού με τον οποίο προτιμητέος επενδυτής είχε ανακηρυχθεί η κοινοπραξία Fraport AG − Slentel Ltd.