Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Θάλασσα Αζόφ: Το ΝΑΤΟ στέλνει πολεμικά πλοία μέσα στο στόμα της ρωσικής «αρκούδας» στην Κριμαία!

Μπαρούτι βάζουν οι Ουκρανοί σε Μαύρη Θάλασσα και Αζόφ καθώς πριν λίγο έγινε γνωστό πως το ΝΑΤΟ αποδέχτηκε την πρόσκληση του Κιέβου και θα αποστείλει ναυτικές δυνάμεις στην Θάλασσα του Αζόφ!
Ταυτόχρονα σε συναγερμό έχουν τεθεί τόσο οι ρωσικές όσο και οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή.
Υπενθυμίζουμε πως υπάρχει Συνθήκη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας που απαγορεύει την έλευση πλοίων τρίτης χώρας χωρίς την σύμφωνη γνώμη και των δύο εμπλεκομένων χωρών.
Το Κίεβο τόνισε πως η Συνθήκη αυτή έχει καταργηθεί από την στιγμή του περιστατικού στη γέφυρα του Κερτς!

Γαλλία: Η κυβέρνηση ακυρώνει την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα

Η κυβέρνηση της Γαλλίας εγκατέλειψε τα σχέδια της για αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα την οποία προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει για έξι μήνες, δήλωσε σήμερα στους βουλευτές ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σε μια προσπάθεια να εξέλθει η χώρα από την κρίση των «κίτρινων γιλέκων».

«Θάβεται» λόγω μεγάλου κόστους ο ναός της Αφροδίτης στη Θεσσαλονίκη

«Η κατάχωση είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης του ναού», δηλώνει ο ο προϊστάμενος του τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Στην απόφασή της να ακολουθήσει τη διαδικασία κατάχωσης για τον Ναό της Αφροδίτης, το σημαντικό υστεροαρχαϊκό οικοδόμημα που έχει βγει στο φως μεταξύ δύο πολυκατοικιών στην πλατεία Αντιγονιδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επιμένει η ΙΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού.

Εμμανουήλ Παπάς -«Αρχηγός και Προστάτης της Μακεδονίας»

Σερραίος μεγαλέμπορος, τραπεζίτης και μέλος της Φιλικής Εταιρείας. Υπήρξε ο αρχηγός των εξεγερμένων Ελλήνων στη Μακεδονία κατά την επανάσταση του 1821.
Ο Εμμανουήλ Παπάς γεννήθηκε στο χωριό Δοβίστα Σερρών (νυν Εμμανουήλ Παππά) το 1772. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με το εμπόριο και απέκτησε μεγάλη περιουσία, παρά τις περιορισμένες γραμματικές γνώσεις του. Χρησιμοποίησε το αναμφισβήτητο κύρος του (και ως δανειστής των Τούρκων αγάδων) για να επιτυγχάνει ευνοϊκές αποφάσεις από την Οθωμανική Διοίκηση υπέρ των χριστιανών της περιφέρειας των Σερρών, οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου απέκτησαν πολλά προνόμια, χάρη στις δικές του ενέργειες.

Κλείνει τα σύνορά της στους πρόσφυγες και η Βουλγαρία

Την άρνησή της να συμμετέχει στο παγκόσμιο σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση ανακοίνωσε την Τετάρτη η Βουλγαρία. Έτσι, η χώρα προστίθεται σε αυτές που αντιδρούν στο περιεχόμενο του Παγκόσμιου Συμφώνου για τη Μετανάστευση που έχει γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης τα τελευταία δύο χρόνια και αναμένεται να επικυρωθεί επίσημα στη σύνοδο του Μαρακές την ερχόμενη εβδομάδα.

Η μακάβρια ιστορία για την λίμνη Πλαστήρα: Το ναυάγιο με τους 20 νεκρούς εργάτες

Ένα μακάβριο μυστικό βρίσκεται καλά κρυμμένο εδώ και 59 χρόνια στον πυθμένα της ειδυλλιακής λίμνης Πλαστήρα.
Επισκιασμένο από την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου, που έκανε την τεχνητή λίμνη του νόμου Καρδίτσας έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας, το ναυάγιο του 1959 έχει ξεθωριάσει στη συλλογική μνήμη, παρότι αποτελεί το πλέον πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε ποτέ σε ελληνική λίμνη.

Έξαλλη η Μόσχα: «Γεμάτη αμερικανικό στρατό η Κύπρος» – «Παρεξήγηση» απαντά η Λευκωσία

Μετά την δήλωση της εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας για «συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή της Κύπρου», το πρωί της Τετάρτης, ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, με δική του πρωτοβουλία, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ρώσο ομόλογο του, Σεργκέϊ Λαβρόφ.

Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε την επιστροφή ελληνικού χάλκινου αγάλματος από την Ιταλία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας διέταξε σήμερα την επιστροφή του ελληνικού χάλκινου γλυπτού, ηλικίας άνω των 2.000 ετών, που αποτελούσε μέχρι πρότινος το κεντρικό κομμάτι της συλλογής του Μουσείου J. Paul Getty που βρίσκεται στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια. 
Μετά από μια δεκαετή και πλέον δικαστική μάχη του μουσείου με το ιταλικό κράτος, το ιταλικό δικαστήριο αποφάσισε τη Δευτέρα ότι το άγαλμα θα πρέπει να κατασχεθεί και να επιστρέψει στην Ιταλία, απορρίπτοντας την τελευταία έφεση του μουσείου. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε ανώτατο βαθμό έπειτα από την προσφυγή του αμερικανικού μουσείου εναντίον εντολής Ιταλού δικαστή περί δήμευσης του χάλκινου αγάλματος.

Τι είπε ακριβώς ο Ζόραν Ζάεφ για τη «μακεδονική γλώσσα» και την «εκμάθησή» της στην Ελλάδα

Στη δημοσιότητα δόθηκε η επίμαχη ομιλία του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, κατά την οποία ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρεται στους «Μακεδόνες στην Ελλάδα», οι οποίοι «θα μπορούν να διδάσκονται τη μακεδονική γλώσσα».

Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων: Εντοπίστηκαν 13 νάρκες, 106 βλήματα, 42 χειροβομβίδες

Δεκατρείς νάρκες, 106 βλήματα διαφόρων τύπων, 42 χειροβομβίδες, 317 πυροδοτικούς μηχανισμούς και 25 φρεάτια υπονόμευσης τύπου NOBEL βρήκε, εξουδετέρωσε και κατέστρεψε τον Νοέμβριο το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ).

Ξεμένει από καύσιμα η Γαλλία: Δραματική η κατάσταση με τους αποκλεισμούς διυλιστηρίων

Δραματική τείνει να γίνει η κατάσταση στη Γαλλία με τους αποκλεισμούς διυλιστηρίων και άλλων αποθηκών καυσίμων. Διαδηλωτές έχουν μπλοκάρει δεκάδες τέτοιους σταθμούς

Ποιος είναι ο Iskanter-M (9M729) που τρομάζει το ΝΑΤΟ και αναγκάζει τις ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την συνθήκη INF;

Σήμερα και επίσημα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως σε 60 ημέρες αν δεν «συμμορφωθεί» η Ρωσία, δηλαδή αν δεν αποσύρει τους πυραύλους Iskander-M 9M729, θα τελειώσουν και τυπικά την Συνθήκη INF.
Η Συνθήκη INF υπογράφτηκε το 1987 μεταξύ ΗΠΑ-ΕΣΣΔ και προέβλεπε την απαγόρευση ύπαρξης πυραύλων μικρού (500-1000 χλμ) και μέσου (1000-5.500 χλμ) βεληνεκούς στα οπλοστάσια των δυο υπερδυνάμεων.

Αμερικανίδα αστροναύτης προειδοποιεί: «Χρειαζόμαστε τη Γη – Ο Άρης δεν είναι η λύση για το ανθρώπινο είδος» (φώτο)

Καμπανάκι» για την κλιματική αλλαγή έκρουσε η Μέι Τζέμισον, η πρώτη Αφροαμερικανή αστροναύτης, επισημαίνοντας ότι «ο Άρης δεν είναι η λύση για να σωθεί το ανθρώπινο είδος».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο 24ο Συνέδριο του ΟΗΕ για το κλίμα (COP24) στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, εκτίμησε πως ο Κόκκινος Πλανήτης δεν μπορεί να αποτελέσει «σχέδιο B» για την Ανθρωπότητα, χαρακτηρίζοντας την κλιματική αλλαγή ως το «σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν ποτέ οι άνθρωποι».

Εθνικιστικό παραλήρημα υπέρ της Αλβανίας από τον ηθοποιό Λαέρτη Βασιλείου

Λαέρτης Βασιλείου: Ο ελληνοαλβανός ηθοποιός και σκηνοθέτης που κάποτε παρουσιάζονταν στην Ελλάδα ως μέγας «αντιφασίστας» και «κατατρεγμένος μετανάστης από την Αλβανία», που δέχεται επιθέσεις από τους «νεοναζί» της Χρυσής Αυγής, πέταξε τη μάσκα του «αντιφασισμού» και έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.
Ο γνωστός -από τις δηλώσεις και όχι από το έργο του- καλλιτέχνης, δεν δίστασε μέσω τηλεοπτικής του εμφάνισης, να καλέσει τους συμπατριώτες του σε «θυσία αίματος» για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας»!

«Κίτρινα γιλέκα»: «Κάντε προμήθειες - Συγκεντρώστε τρόφιμα και φάρμακα - Στις 10 Δεκεμβρίου έρχεται η θύελλα»!

Τα ¨κίτρινα γιλέκα" είναι έτοιμα  για το δεύτερο γύρο της σύγκρουσης με την κυβέρνηση. Σε μήνυμά τους στο διαδίκτυο προειδοποιούν τον γενικό πληθυσμό να κάνει προμήθειες γιατί που έρχεται από τις 10 Δεκεμβρίου δε θα έχει σχέση με τίποτα από ότι έχουν δει μέχρι τώρα.
Ποιο συγκεκριμένα αναφέρουν:

Δύο εικονικές αερομαχίες ελληνικών – τουρκικών μαχητικών

Σε δύο παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη σε Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Σε ποια περιοχή της Ελλάδας έγιναν συγκλονιστικές μάχες

Η ευρύτερη περιοχή της Χαιρώνειας, 15 χλμ βόρεια της Λιβαδειάς, αποτέλεσε ένα θέατρο συγκρούσεων μεταξύ αρκετά σκληρών πολεμιστών. Η Μάχη της Χαιρώνειας, 338 π.Χ: Ο Φίλιππος Β΄ κατατρόπωσε τον στρατό της Αθήνας και της Θήβας

Ο Βασιλιάς της Μακεδονίας, Φίλιππος Β΄, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Αμφικτυονικού Συμβουλίου για την προστασία του Μαντείου των Δελφών, επέλεξε να κατέλθει στη Νότια Ελλάδα με ισχυρό στρατό.