Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Βρετανία: Tα Φόκλαντ έχουν δικαίωμα εκμετάλλευσης πετρελαίου



 
 
Η Βρετανία δήλωσε επίσημα ότι υποστηρίζει "τα δικαιώματα" των κατοίκων των Φόκλαντ να εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα πετρελαίου εντός των γεωγραφικών ορίων των νησιών τους.

Παράλληλα το Λονδίνο κατέστησε σαφές ότι θα αναλάβει και νομική δράση απέναντι στις ξένες εταιρείες, που κάνουν ήδη αναγνωριστικού χαρακτήρα γεωτρήσεις γιαυτόν τον σκοπό "γύρω από τα Φόκλαντ".

Στην ΑΟΖ του Λιβάνου με τα κοιτάσματα βρίσκεται η αιτία της σφαγής στη Συρία







Πολύ ευρύτερο από αυτό που αρχικά δείχνει φαίνεται να είναι το παιχνίδι που παίζεται με την εξέγερση στη Συρία, καθώς ένα νέο κρίσιμο στοιχείο μπαίνει στον σκακιέρα, σύμφωνα με αναφορές της εταιρείας γεωφυσικών μελετών ΡGS τα οποία αξιολόγησε και η ΒΕΙCΙΡ/FRΑΝLΑΒ: Ναι μεν η Κύπρος και το Ισραήλ έχουν πολύ σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου και πιθανόν και πετρελαίου (βρέθηκε και νέο κοίτασμα στις ακτές του Ισραήλ και το  «Οικόπεδο 4» της Κύπρου δείχνει να έχει την διπλάσια ποσότητα φυσικού αερίου από το «Οικόπεδο 12»), αλλά το τεράστιο κοίτασμα φαίνεται ότι βρίσκεται στις ακτές του … Λιβάνου, εντός τις ΑΟΖ του Λιβάνου.
Ενός Λιβάνου του οποίου στην κυβέρνηση μετέχει η Χεζμπολάχ, η οποία στηρίζεται κατ’αρχήν από την Συρία και βέβαια και το Ιράν!