Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Τα Σεπτεμβριανά του 1955 και τα 15 δισ. ευρώ που χρωστά η Τουρκία στους Κωνσταντινουπολίτες

Η Τουρκία, από την ημέρα που επίσημα αναγνωρίσθηκε ως το κράτος το 1923, δεν σταμάτησε σχεδόν ποτέ να καταπατά σε βάρος της χώρας μας τις όποιες συνθήκες έχουν υπογραφεί σε διεθνές ή διμερές επίπεδο.
Τέτοιες μέρες το 1955 το Τουρκικό κράτος σε συνεργασία με το παρακράτος, οργάνωσε τη δίωξη των εναπομεινάντων Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης.
Τότε επίσης η Τουρκία απέκτησε για πρώτη φορά λόγο, με μια αναθεωρητική πράξη της Συνθήκης της Λωζάνης, για το καθεστώς στην Κύπρο. Το 1923 η Τουρκία είχε παραιτηθεί από οποιαδήποτε αξίωση από την Κύπρο.

Οι χάκερς είναι ήδη «μέσα» στα δίκτυα ηλεκτροδότησης σε ΕΕ & ΗΠΑ

Χάκερ έχουν ήδη εισβάλει σε συστήματα ηλεκτρικών δικτύων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, και «περιμένουν» την κατάλληλη στιγμή για να...
κάνουν αισθητή την παρουσία τους, όπως προειδοποιεί σε έκθεσή η εταιρεία ηλεκτρονικής ασφάλειας Symantec.

«Τους βλέπουμε «ενεργούς» μέσα στο δίκτυο», κατά τη διενέργεια ελέγχων ρουτίνας, προσπαθώντας ενδεχομένως να κατανοήσουν σε βάθος την αρχιτεκτονική των δικτύων, ώστε να εξαπολύσουν επιθέσεις όταν το κρίνουν σκόπιμο, εκτιμά ο τεχνικός διευθυντής Έρικ Σιέν.

Οι εταιρείες ηλεκτροδότησης φροντίζουν για τον συνεχή έλεγχο των δικτύων τους, αλλά φαίνεται πως η σχετικά «απλή» δομή τους, γίνεται συστηματικά στόχος χάκερ.

Το άλυτο μυστήριο του Τάος: Ο ήχος που κανείς δεν κατόρθωσε να βρει από πού προέρχεται

Επιστήμονες και ειδικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Τι είναι αυτός ο παράδοξος ήχος;

Το Τάος είναι μια μικρή πόλη του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ. Θα ήταν μια παντελώς αδιάφορη γωνιά αυτού του πλανήτη αν δεν υπήρχε ένα μεγάλο μυστήριο να την καθορίζει.

Πρόκειται για το λεγόμενο «Βουητό του Τάος».

Όταν μιλάμε για ένα ανεξήγητο βουητό, ακριβολογούμε: ένας μακρύς ήχος χαμηλής συχνότητας που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει από πού προέρχεται, αποτελεί δομικό στοιχείο της καθημερινότητας του Τάος. Πάρα πολλοί κάτοικοι παραπονέθηκαν πολλές φορές την προηγούμενη δεκαετία για παράξενα και παρατεταμένα βουητά από το πουθενά.

Σαν σήμερα το 1999: Ο φονικός σεισμός της Πάρνηθας αφήνει πίσω του 143 νεκρούς

Σαν σήμερα, το 1999, 5,9 ρίχτερ συγκλόνισαν την πρωτεύουσα και σκότωσαν 143 ανθρώπους, αφήνοντας πάνω από 50.000 άστεγους...
Όποιος βρισκόταν στην Αθήνα εκείνο το ζεστό μεσημέρι της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999, εκατομμύρια άνθρωποι δηλαδή, έχει και μια ιστορία να διηγηθεί από τα 15 δευτερόλεπτα που διήρκεσε ο σεισμός. Η δική μου είναι κάπως αστεία, αλλά δεν θα την γράψω –όπως έπαψα πολύ γρήγορα να την λέω και τότε, όταν σύντομα έφτασαν στ' αυτιά μου άλλες, καθόλου αστείες ιστορίες.

Ο σεισμός εκείνος πήρε τις ζωές 143 ανθρώπων και άφησε ψυχικά τραύματα σε χιλιάδες άλλους που έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες κάτω από τα συντρίμμια, είδαν τους δικούς τους να χάνονται ή τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Περίπου 50.000 κτήρια γκρεμίστηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα να πρέπει να κατεδαφιστούν ή να τους γίνουν σημαντικές επιδιορθώσεις και ένας αντίστοιχος αριθμός ανθρώπων έμειναν άστεγοι για σημαντικό χρονικό διάστημα. Το κόστος της ζημιάς υπολογίζεται σε περίπου 2,5 δις. ευρώ, ένα νούμερο του οποίου το μέγεθος μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα σήμερα, στην εποχή της οικονομικής κρίσης.

ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – Κάθε φορά μπορεί να ήταν και η τελευταία…

Ο Αλέξανδρος πολεμούσε πάντα στην πρώτη γραμμή, κατά το Ομηρικό πολεμικό πρότυπο, ασκώντας την διοίκηση δια του παραδείγματος, παροτρύνοντας έτσι τους πάντες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.
Ποτέ δεν υπήρξε θεατής στις μάχες. Κάθε φορά μπορεί να ήταν και η τελευταία του φορά. Κάθε φορά διακινδύνευε όπως όλοι, να μην δει την δύση του ήλιου, να δειπνήσει στα ανάκτορα του ΄Αδη, όπως έλεγαν στην εποχή του, στην περίπτωση που πέθαινε κάποιος στην μάχη.
Κάθε φορά όλοι έβλεπαν τις πλάτες του. Πρώτος μεταξύ των πρώτων στην διακινδύνευση του θανάτου. Το γεγονός ότι επέζησε σε τόσες φοβερές μάχες, μόνο στην θεία πρόνοια μπορεί να αποδοθεί και όχι στατιστικά. Στατιστικά  είχε ελάχιστες πιθανότητες να επιζήσει, αν αναλογιστούμε ότι οι μάχες ήταν σώμα προς σώμα, σε μεγάλο πεδίο εμπλοκής μάχης με πολεμιστές, άλογα και όπλα παντός είδους

Ατζαμήδες οι Τούρκοι πιλότοι των μαχητικών F16: Κίνδυνος στο Αιγαίο.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ – ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.
Χωρίς πιλότους έχει ξεμείνει η τουρκική αεροπορία εξαιτίας των εκκαθαρίσεων του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερνογαν μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.
Σύμφωνα με τη  γερμανική εφημερίδα Ηandelsblatt από τους 1.350 συνολικά πιλότους που υπηρετούσαν έχουν απολυθεί οι 380, με αποτέλεσμα η πολεμική αεροπορία να μη έχει πιλότους για να πετάξουν τα 240 μαχητικά αεροπλάνα τύπου F16  και τα 49 παλαιότερα τύπου F-4 Φάντομ

Θρίλερ στη Χίο με Τούρκους «φυγάδες»: Ετοίμαζαν ληστείες σε τράπεζες ή κάτι άλλο;

Περίεργη υπόθεση με Τούρκους οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες του Λ.Σ. στη Χίο για παράνομη είσοδο στη χώρα. Αυτό γιατί οι ίδιοι  ισχυρίζονται πως έγινε κατά λάθος από βλάβη στο τζετ σκι που επέβαιναν οι αξιωματικοί του Λ.Σ. φέρεται να έχουν ανακαλύψει σχέδιο ληστειών σε τράπεζες του νησιού που ετοίμαζαν οι ίδιοι.
Βέβαια η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι Τούρκοι φέρεται να είναι στελέχη των ειδικών δυνάμεων που διέφυγαν στην Ελλάδα, καθώς είχαν αντιληφθεί ότι επίκειται η σύλληψή τους από τις τουρκικές αρχές, στο πλαίσιο των διώξεων του Ρ.Τ.Ερντογάν που συνεχίζονται μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.
Είναι πολύ πιθανό να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο θρίλερ με Τούρκους φυγάδες, ένα ενδεχόμενο που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τις αρχές.

Υπαρκτός ο κίνδυνος επιδημίας ιλαράς στην Ελλάδα

 Στα 100 έφτασαν τα περιστατικά ιλαράς στη χώρα μας σύμφωνα με τελευταία καταγραφή του ΚΕΕΛΠΝΟ, και ως εκ τούτου οι αρμόδιες αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς υπάρχει πλέον το ενδεχόμενο επέκτασης της νόσου στην Ελλάδα. 
Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγεία, το τελευταίο διάστημα έχουν εκδηλωθεί σοβαρές επιδημικές εξάρσεις ιλαράς σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρουμανία κλπ.).
Ενώ κατά τα προηγούμενα έτη στην Ελλάδα καταγραφόταν πολύ μικρός αριθμός σποραδικών περιστατικών ιλαράς (περίπου ένα κρούσμα ετησίως την τελευταία 3ετία), κατά το τελευταίο 4μηνο έχουν καταγραφεί 100 περιστατικά (έως 3/9/17) και ο κίνδυνος επέκτασης της νόσου στη χώρα μας είναι υπαρκτός.

Η Μασονία... είναι εδώ και έχει απλώσει ένα αόρατο δίχτυ πάνω απ’ την Ελλάδα

"Κανένας φτωχός και κανένας κοινωνικά αποτυχημένος δεν γίνεται δεκτός στη μασονία." ΣΤΗΝ ΜΑΣΩΝΙΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Η διείσδυση των μασόνων σε όλους τους καίριους τομείς του κρατικού μηχανισμού και γενικότερα της οικονομικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής του τόπου γίνεται με μεθοδικότητα και με πρακτικό στόχο την... τοποθέτηση ή ... τον έλεγχο ανθρώπων σε θέσεις «κλειδιά» από τις οποίες επηρεάζεται η λήψη αποφάσεων.



Από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ως τα υποκαταστήματα Τραπεζών και από τις δημόσιες επιχειρήσεις ως τις επαγγελματικές οργανώσεις, οι μασόνοι προσπαθούν να προωθούν μέλη τους σε καίριες θέσεις.

Η ισχυρότερη ηλιακή έκλαμψη των τελευταίων 12 ετών έγινε χθες

Εκρηκτική ήταν η Τετάρτη (6 Σεπτεμβρίου) για τον Ήλιο, ο οποίος έστειλε στο διάστημα δύο τεράστιες ηλιακές εκλάμψεις, από τις οποίες η δεύτερη ήταν η ισχυρότερη που έχει γεννήσει το άστρο μας εδώ και 12 χρόνια.
Οι εκλάμψεις είναι ξαφνικές εκρήξεις τεράστιας λάμψης, που λαμβάνουν χώρα κοντά σε περιοχές με έντονη μαγνητική δραστηριότητα, τις ηλιακές κηλίδες. Πρόκειται για τις πιο δυνατές εκρήξεις στο ηλιακό μας σύστημα.