Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Το ΣΜΑΡΑΓΔΙ....της καρδιας μας!!




Πυριτικό ορυκτό της οικογένειας των Βυριλλων
--Σκληρότητα του  7,5-8
--κρυσταλλική δομή του εξαγωνική  (καθόλου τυχαίο )

Το χρώμα του το γνωστό πράσινο σμαράγδι!
Περήφανοι οι Ταύροι στο ζώδιο γιατί είναι η πέτρα τους
Ξακουστά ήταν και είναι τα ορυχεία της Κλεοπάτρας,αγαπημένος της εξαιρετικά πολύτιμος λίθος!
Η αγάπη για το σμαράγδι ήταν μεγάλη σε όλο τον κόσμο ,από την Ινδία και την Ερυθρά θάλασσα  μέχρι την Ελλάδα και την Πομπηία των πλουσίων κάτοικων της έως και την νότια Αμερική των Ίνκας και Των Αζτέκων και όχι άδικα!!!!!!

Πλανήτης κοντά στη Γη που μπορεί να φιλοξενήσει ζωή


Πλανήτης κοντά στη Γη που μπορεί να φιλοξενήσει ζωή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν τρεις εξωπλανήτες λίγο μεγαλύτερους από τη Γη - γι' αυτό αποκαλούνται σούπερ-Γαίες- που περιφέρονται γύρω από ένα άστρο σχετικά κοντά στον δικό μας Ήλιο, σε απόσταση περίπου 150 ετών φωτός. Ο ένας από τους τρεις πλανήτες βρίσκεται στην «κατοικήσιμη» ζώνη, δηλαδή στην κατάλληλη απόσταση από το άστρο του, ώστε να διαθέτει νερό σε υγρή μορφή και να μπορεί να φιλοξενεί κάποια μορφή ζωής.

Το εν λόγω σύστημα, που βρίσκεται στον αστερισμό του Λέοντα, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου «Κέπλερ», το οποίο, παρά την βλάβη του, εξακολουθεί να «κυνηγά» εξωπλανήτες (έχει ήδη βρει πάνω από 1.000). Η ανακάλυψη επιβεβαιώθηκε από επίγεια τηλεσκόπια στη Χαβάη, στις ΗΠΑ και στη Χιλή.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αστρονόμο Ίαν Κρόσφιλντ του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, σύμφωνα με το "Nature", ανέφεραν ότι το μητρικό άστρο των τριών σούπερ-Γαιών είναι ο ερυθρός νάνος EPIC 201367075, που είναι μικρότερος (περίπου ο μισός σε μέγεθος) και πιο κρύος από τον Ήλιο μας. Το εν λόγω άστρο ανήκει στη δεκάδα των πιο κοντινών στη Γη άστρων που έχει βρεθεί να έχουν εξωπλανήτες.