Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Δεν είσαι χοντρός! Το στομάχι σου είναι πρησμένο και να πως να το ξεφορτωθείς!

 
Τίποτα δεν προκαλεί μεγαλύτερη αμηχανία από ένα πρήξιμο στο στομάχι.
Ενώ το φούσκωμα προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την κατανάλωση βαριών γευμάτων, για μερικούς ανθρώπους αποτελεί μέρος της καθημερινής τους ζωής.
Τα αέρια και η δυσφορία υποβαθμίζουν κατά πολύ την ποιότητα της ζωής τους.
Εδώ είναι οι κύριες αιτίες του φουσκώματος:

Η ιαματική πηγή των Λουτρών Υπάτης



Τα νερά της πηγής των Λουτρών Υπάτης ανάβλυσαν από μεγάλη σεισμική δόνηση μετά το 427 π.Χ.
Οι Αρχαίοι είχαν από πολύ νωρίς επισημάνει τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών γενικά. Ήδη στη μυθολογία αναφέρεται, πως ο Ηρακλής όφειλε τη δύναμή του στο ότι λουζόταν στα νερά των γειτονικών Θερμοπυλών, που για χάρη του έκανε να αναβλύσουν ο Ήφαιστος, μετά από παράκληση της Αθηνάς.
Από περιγραφές, που έγιναν γύρω στα μέσα του περασμένου αιώνα, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν, ότι η πηγή χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα.

Όταν οι μετεωρίτες χτύπησαν την Ελλάδα και έφτιαξαν λίμνες!



Οι δίδυμες λίμνες στην περιοχή Μαγούλα-Ζαρέλια

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι δίδυμες λίμνες κοντά στον Αλμυρό -που μέχρι πρότινος πιστευόταν ότι προήλθαν από ηφαιστειακή έκρηξη- αποτελούν τελικά τα ίχνη που άφησε ένας μετεωρίτης προσκρούοντας στην Ελληνική γη πριν από περίπου 10.000 χρόνια!

Στο εντυπωσιακό εύρημα ότι η Ελληνική γη φιλοξενεί εμφανή ίχνη από μετεωρίτη που προσέκρουσε στο έδαφός της πριν από περίπου 10.000 χρόνια οδηγήθηκαν οι επιστήμονες. Πρόκειται για δίδυμους κρατήρες, δύο λίμνες της Θεσσαλίας, οι οποίες μέχρι πρότινος θεωρούνταν ότι προέκυψαν από ηφαιστειακή έκρηξη.


Το λιωμένο ζιρκόνιο που βρέθηκε στην περιοχή ήταν το κλειδί για την αποκάλυψη, αφού το εν λόγω μέταλλο τήκεται σε θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες από αυτές που αναπτύσσονται στο ηφαιστειακό μάγμα.

ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ – ΟΙ ΑΓΡΙΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΛΙΑΠΔΕΣ)



Η Σαμοθράκη είναι ένα νησί που κρύβει πάρα πολλά , από φυσικά φαινόμενα μέχρι και αφύσικα , όπως έχουμε δεί μέχρι τώρα. Ιδιαίτερα στους φίλους του παραφυσικού, του παράξενου και του μυστηρίου είναι εδώ για να προσφέρει πλήθος γνώσεων και γιατί όχι και εμπειριών για τους πιο τυχερούς!! Είναι γνωστή σε όλους τους επισκέπτες , έστω και αν δε λέγεται ανοιχτά ,για την μυστηριώδη και μυστηριακή ομορφιά της.

Στο άρθρο αυτό θα σας μιλήσω για τους άγριους της Σαμοθράκης. Οι αγριάνθρωποι παρόλο που έχουν περάσει στη λήθη για τους περισσότερους, αποτελούν μέχρι και σήμερα αντικείμενο συζήτησης από αρκετούς, οι οποίοι θυμούνται ιστορίες από τους παππούδες και τους προπάππους τους.

Ο Πελασγικός μύθος της Ευρυνόμης


Σύμφωνα με τον Παυσανία, οι αρχαίοι Αρκάδες είχαν σε ένα απρόσιτο μέρος ένα μικρό ιερό, καλά κρυμμένο, το οποίο άνοιγε μια φορά το χρόνο. Αυτό το ιερό ήταν αφιερωμένο στη θεά Ευρυνόμη, η οποία, κατά τον πελασγικό μύθο, έφτιαξε τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον μύθο, στην αρχή ήταν το χάος κι από 'κει αναδύθηκε γυμνή η Θεά του Παντός Ευρυνόμη. Καθώς όλα ήταν τότε μια άμορφη και ακατέργαστη μάζα δημιουργίας, η νεογέννητη θεά δεν είχε πού να ξαποστάσει κι έτσι χώρισε το νερό από τον ουρανό, χορεύοντας ολομόναχη επάνω στα κύματα του...

Άνγκορ Βατ: Το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο του κόσμου


Αποτελεί το δημοφιλέστερο αξιοθέατο της Καμπότζης και ένα από τα πιο γνωστά όλου του κόσμου. Ο λόγος για το Άνγκορ Βατ, το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο παγκοσμίως.
Πρόκειται για ένα ναό, στην περιοχή Άνγκορ της Καμπότζης και ξεκίνησε να κατασκευάζεται από τους Χμερ κατά την περίοδο της βασιλείας του Σουριαβαρμάν του II κατά τον 12ο αιώνα ως ο κύριος ναός αλλά και ως η πρωτεύουσα του κράτους του.Πήρε την τελική του μορφή κατά την περίοδο της βασιλείας του Τζαγιαβαρμάν του VII. Αποτελεί βέβαια το σημαντικότερο σύμβολο της χώρας καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο ιερό, οποιασδήποτε θρησκείας στον κόσμο και όταν χτίστηκε ήταν αφιερωμένος στο θεό Βισνού.
Στην πραγματικότητα το Άνγκορ Βατ, αποτελεί ένα συγκρότημα σε μια μεγάλη πολιτεία με άλλα κτίσματα. Ο ναός περιβάλλεται από τέσσερα προστατευτικά τείχη και εκτείνεται σε τρία επίπεδα και δεν επιτρεπόταν από όλους η πρόσβαση στο κάθε επίπεδο.