Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ψάρι Φούσκα (Puffer Fish)

Το ψάρι φούσκα είναι το δεύτερο πιο δηλητηριώδες σπονδυλωτό στον πλανήτη. Το κρέας μερικών ειδών είναι μια λιχουδιά τόσο στην Ιαπωνία (ως fugu) όσο και στην Κορέα (ως bok-uh) όμως το πρόβλημα είναι πως το δέρμα και πολλά όργανα πολλών ψαριών φούσκα είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδη για τους ανθρώπους. Αυτό το αυξομειούμενο ψάρι επιφέρει γρήγορο και βίαιο θάνατο.

Αυτός είναι ο αρχαιότερος δρόμος της Αθήνας (φωτό)



Ένας δρόμος μικρός, στην Πλάκα, μα  αλήθεια από τους πιο σημαντικούς και ίσως όχι μόνο της Αθήνας. Η οδός Τριπόδων!
Θεωρείται ο αρχαιότερος δρόμος της Αθήνας. Είναι μάλιστα γραμμένος στα βιβλίο με τα Ελληνικά ρεκόρ Γκίνες ως  ο μακροβιότερος δρόμος της Αθήνας με την ίδια ονομασία. Για 25 αιώνες ο δρόμος αυτός φέρνει το ίδιο όνομα και τον ίδιο δρόμο έχουν περπατήσει ανά τους αιώνες εκατομμύρια ανθρώπων σε πάμπολλες ιστορικές περιόδους.

NASA: "Ανακαλύψαμε 7 αδελφές της Γης με συνθήκες για ζωή!"

Όχι ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά επτά μικροί εξωπλανήτες, οι οποίοι έχουν μεγάλες ομοιότητες με τη Γη, ανακαλύφθηκαν γύρω από ένα σχετικά κοντινό και αχνό άστρο σε απόσταση περίπου 40 ετών φωτός, στον Αστερισμό του Υδροχόου.

Τουλάχιστον τρεις από αυτούς τους εξωπλανήτες μπορεί να διαθέτουν ωκεανούς νερού στην επιφάνειά τους, συνεπώς θεωρούνται ιδανικοί «στόχοι» για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής στο μέλλον. Ήδη το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ερευνά τις ατμόσφαιρες γύρω από αυτούς τους πλανήτες.

Πέθανε ο "κατακτητής" του Έβερεστ Κώστας Τσιβελέκας

Ο Έλληνας που "κατέκτησε" 13 φορές τα Ιμαλάια, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ορειβάτες, ο Κώστας Τσιβελέκας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών. Είχε συμμετάσχει σε 37 αποστολές.

Ο Κώστας Τσιβελέκας είχε ηγηθεί της πιο σημαντικής ορειβατικής αποστολής «Hellas Everest 2004», όταν για πρώτη φορά Έλληνες ορειβάτες κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή του Έβερεστ, στη "στέγη του κόσμου". Στις 37 αποστολές που συμμετείχε, δεν έχασε ποτέ ορειβάτη. Η καταγωγή του ήταν από το Μαυρολιθάρι Φωκίδας.

Σκύλακας ο Καρυανδεύς: Ένας Έλληνας ανακαλύπτει τις εκβολές του Ινδού Ποταμού και από εκεί, φτάνει μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα.


Κατά τα μέσα του 6ου αιώνα π.χ., στα βάθη της μέσης ανατολής, εκεί που σήμερα βρίσκεται το Ιράν, από μία νομαδική φυλή που προϋπήρχε στην περιοχή αρκετούς αιώνες, γεννιόταν μία μεγάλη αυτοκρατορία. Αυτή ήταν η Περσική Αυτοκρατορία, η οποία θα φτάσει στο απόγειο της, περίπου έναν αιώνα αργότερα υπό την βασιλεία του Δαρείου του Πρώτου. Ο Δαρείος είχε καταφέρει να επεκτείνει την αυτοκρατορία του μέχρι τις ακτές της Μικράς Ασίας και την Θράκης. Μέρος της επεκτατικής στρατηγικής του όπως