Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Βρήκαν το νησί φάντασμα του Χίτλερ στην Αρκτική - Τι έκανε εκεί

Έως και 500 αντικείμενα από την εποχή των ναζί βρήκαν Ρώσοι επιστήμονες στο νησί του Αλέξάνδρου της Αρκτικής, το οποίο είχαν ως βάση των επιχειρήσεών τους στρατεύματα του Χίτλερ επιφορτισμένα με την παρατήρηση του καιρού.
Το συγκεκριμένο νησί ήταν ζωτικής σημασίας για την πρόγνωση του καιρού, ώστε να γνωρίζουν οι Γερμανοί τι καιρό θα κάνει στην Ρωσία τις επόμενες μέρες και ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση Μπαρμπαρόσα για την κατάληψη της Μόσχας.

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Λονδίνου: Φόβοι για διαρροή χημικών

Συναγερμός έχει σημάνει στις βρετανικές Αρχές καθώς εκκενώθηκε το αεροδρόμιο City του Λονδίνου για λόγους ασφαλείας. Αρχικά σήμανε συναγερμός για φωτιά με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις του αερολιμένα να εκκενωθούν και εκατοντάδες επιβάτες να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο από τις Αρχές.

Η βρετανική Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέφερε πως στο αεροδρόμιο έχουν σπεύσει κλιμάκιά της που ειδικεύονται στη διαχείριση χημικών περιστατικώνΣημειώνεται πως δεν απογειώνεται και δεν προσγειώνεται καμία πτήση στο αεροδρόμιο. Οι υπηρεσίες του αεροδρομίου μέσω του λογαριασμού τους στο twitter ενημέρωσαν πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τα αίτια του συναγερμού.

Η διαστημοσυσκευή Σκιαπαρέλι συνετρίβη στον πλανήτη Άρη

Η ευρωπαϊκή διαστημοσυσκευή Σκιαπαρέλι συνετρίβη την Τετάρτη στην επιφάνεια του Άρη, ανακοίνωσε σήμερα ο Τιερί Μπλανκάρ, ο υπεύθυνος των προσεδαφίσεων της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA).
Η ESA, που δεν είχε καμία πληροφορία για την τύχη του Σκιαπαρέλι εδώ και δύο ημέρες, έμαθε το δυσάρεστο νέο χάρη σε μια φωτογραφία που τράβηξε το αμερικανικό σκάφος MRO, το οποίο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη. Το Σκιαπαρέλι "έφτασε στην επιφάνεια του Άρη με μεγαλύτερη ταχύτητα απ' ό,τι προβλεπόταν", εξήγησε ο Μπλανκάρ.
Οι φωτογραφίες που έλαβε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA δείχνουν ότι η διαστημοσυσκευή έπεσε με ταχύτητα από ύψος 2-4 χιλιομέτρων και καταστράφηκε με την πρόσκρουσή της στην επιφάνεια του Άρη.

Αγία Σοφία: Νέα πρόκληση – Διόρισαν Ιμάμη οι Τούρκοι

Πέντε φορές την ημέρα θα ακούγεται μουσουλμανική προσευχή από την Αγία Σοφία
- Πρώτη φορά από το 1935 όχι τυχαία ανακοινώθηκε ο διορισμός Ιμάμη
- Στρατηγική σταδιακής κλιμάκωσης ακολουθούν οι Τούρκοι
- Το καλοκαίρι για πρώτη φορά μετά από 81 χρόνια απαγγέλθηκε το Κοράνι μέσα στο Ναό
- Οργή σε εκατομμύρια Ορθόδοξους σε όλο τον κόσμο
- “Σφυρίζουν” αδιάφορα οι εταίροι στην Ευρώπη και οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ

Μετά από 81 χρόνια, από τότε που η Αγία Σοφία έγινε μουσείο, οι Τούρκοι αποφάσισαν να διορίσουν Ιμάμη στον Ναό που αποτελεί το σημείο αναφοράς εκατοντάδων εκατομμυρίων Ορθοδόξων του πλανήτη.
Μάλιστα όπως αναφέρε σχετικά πλέον ο Ιμάμης θα είναι υπεύθυνος για όλες τις προσευχές που προβλέπει το Κοράνι μέσα στην ημέρα, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον θα ακούγεται από τους μιναρέδες που υπάρχουν στο μνημείο πέντε φορές την ημέρα οι μουσουλμανικές προσευχές και όχι δύο όπως προβλέπονταν ως σήμερα.
Πρόκειται για μια σαφή κλιμάκωση που μοιάζει να κινείται παράλληλα με τις φραστικές επιθέσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.

Σοκ! Πρόβα πολέμου οι νυχτερινές πτήσεις της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά

Το ξημέρωμα της 5ης Ιουνίου του 1967 περί τα 200 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, με μια αιφνιδιαστική επίθεση, κατέστρεψαν στο έδαφος το μεγαλύτερο κομμάτι της Αιγυπτιακής Αεροπορίας καθώς και της αεράμυνας της χώρας και ουσιαστικά κέρδισαν τον Πόλεμο των Έξι Ημερών πριν καν αυτός αρχίσει.

Έκτοτε ο στρατηγικός αιφνιδιασμός αποτελεί ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει σημαντικά τις ένοπλες δυνάμεις όλου του πλανήτη. Και τις ελληνικές.

Όμως, μέχρι τώρα θεωρείτο πολύ δύσκολο έως αδύνατο να επιχειρήσει κάτι τέτοιο η Τουρκία
. Ωστόσο, η υπερπτήση πάνω από τη νησίδα Παναγιά ενός τουρκικού αεροσκάφους συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών CN – 235 στις 03:39 της 20ης Οκτωβρίου και εν συνεχεία και στις 05:32, δείχνει ότι πιθανώς παρόμοιες σκέψεις περνάνε από το μυαλό των Τούρκων ιθυνόντων.