Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ του Χρήστου Κασταμονίτη





Τις τελευταίες μέρες στο Διεθνή τύπο εμφανίστηκαν κάποιες δηλώσεις από το Δήμαρχο της Αγκύρας Μελιχ Γκιοτσεκ σχετικά με τεχνικούς σεισμούς
 «Ξένες σκοτεινές δυνάμεις», που επιβουλεύονται την οικονομία της Τουρκίας κρύβονται πίσω από τους τρεις σεισμούς μεγέθους 5,3 και 5,2 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το Τσανάκαλε τις δύο τελευταίες μέρες, κατήγγειλε ο δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ.Ο δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας έγραψε για τους σεισμούς στον λογαριασμό του στο Twitter: «Σήμερα ένας σοβαρός σεισμός σημειώθηκε στο Τσανάκαλε. Το διερεύνησα και υπάρχει ένα πλοίο που διεξάγει σεισμικές έρευνες εκεί κοντά. Τι ερευνά αυτό το πλοίο και σε ποια χώρα ανήκει θα πρέπει να βρεθεί άμεσα. Ανησυχώ για έναν πιθανό σεισμό που θα μπορούσε να προκληθεί με τεχνητό τρόπο. Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να διερευνηθεί και να ανακοινωθεί στο κοινό».

Tι αλλάζει σε Αιγαίο και Θράκη η μαζική απόκτηση των OH-58D Kiowa Warrior - Πώς αντιδρούν Τουρκία και... Γερμανία

Ενας "άλλος Στρατός" με μεγάλες δυνατότητες νυχτερινού αγώνα και διασποράς εναέριων εξοπλισμένων μέσων νυχτερινής παρατήρησης θα δημιουργήσει η προμήθεια των 70 επιθετικών/αναγνωριστικών ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου Ελληνα αξιωματικού στο pronews.gr.
Και όταν τέθηκε στον ίδιο (έναν από τους καλύτερους αξιωματικούς και πιο μάχιμους αξιωματικούς του Στρατού) η αντίδραση που έχει καταγραφεί από την Γερμανία στην απόκτησή τους, όπως και στα λοιπά προγράμματα (εκσυγχρονισμός F-16 και S-300, διερευνητικό αίτημα για F-35  κλπ) η απάντηση ήταν αφοπλιστική: "Λογικό. Κανείς δεν θέλει η Ελλάδα να είναι ισχυρή. Ούτε οι εχθροί, ούτε και οι "φίλοι". Θέλουν να έχουμε την ανάγκη τους και να είμαστε εξαρτημένοι από αυτούς"!

Οριστικό: Η Τουρκία αγοράζει S-400 από την Ρωσία - Ανατροπή υπέρ της Αγκυρας σε Αιγαίο-Θράκη

Ο διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού κολοσσού της Rostec, στην οποία ανήκει και η Rosoboronexport, ο πανίσχυρος Σεργκέι Τζεμεζόφ αποκάλυψε, μιλώντας τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης Άμυνας, IDEX 2017 ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για πώληση του αντιαεροπορικού οπλικού συστήματος S-400 είναι στο τελικό στάδιο και ότι συζητείται μόνο ο τρόπος αποπληρωμής του συμβολαίου.
Αναλυτές επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα είναι ένα πραγματικό υπερόπλο, που θα ενισχύσει αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο, καθώς θα καταστήσει την τουρκική αεράμυνα "μη διατρήσιμη" από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, συν το γεγονός ότι αποκρά προηγμένη αντιβαλλιστική άμυνα.

Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε βυζαντινή μαρμαροστρωμένη πλατεία στα έγκατα της Θεσσαλονίκης!

Ενα νέο σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα φέρνουν στο φως οι εργασίες για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης. Στο Σταθμό Αγίας Σοφίας αποκαλύπτεται μεγάλη μαρμαροστρωμένη πλατεία των βυζαντινών χρόνων, που όμοια της δεν έχει βρεθεί ξανά.
Η πλατεία χρονολογείται στον 6ο αιώνα και σύμφωνα με τα πρώτα ανασκαφικά δεδομένα φαίνεται να έχει σχήμα ωοειδές όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος. Πλατεία αναλόγου σχήματος, στρωμένη επίσης με μάρμαρα, έχει βρεθεί μέχρι σήμερα μόνο στην πόλη Γέρασα της Ιορδανίας.